Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystko takie drogie

Zastanawiam sie jak mozna zyc za dwa tysiace zl

Polecane posty

Gość gość
no dokladnie, osoba wyzej dobrze napisala, dobre zycie kosztuje, u nas tez idzie 2500 na samo jedzenie dla 3 osob +jakas chemia,ale to co m-c sie tego nie kupuje(mam na mysli proszek plyny itp) inne rzeczy to groszowe sprawy, jak idziemy do klubu idzie 200zł na drinki obiad w lokalu kolo 200zł za 3 osoby siłownia basen, kosmetyczka 300zł m-cznie a gdzie ubrania, buty,kosmetyki, bo w kazdym miesiacu cos kupuje my potrzebujemy miec 5tys na zycie takie normalnle(bez opłat), bo to wyzej opisalam to dla nas norma a na luksus dodatkowa kasa

Gość gość
Jestem pania z 23:02 to wy nie pieprzcie dom (300 m2) i samochod kuoilismy za pieniadze zarobione za granica + oszczednosci ktore leza na koncie ale tego nie ruszamy maz zarabia tylko dla nas, jak ma sie dobrze z dibeych materialow wybudowany dom to na opal sie daje 2700 zl rocznie rozbijcie sobie to na 12 miesiecy plus pompa ciepla plus ogrzewanie kominkiem ..... To wy jestescie idiotki-jak mozna zrec miesiecznie za 2 tys zlotych to ile wy wazycie, tak bylismy w restauracji i to,nie raz - oczywiscie mozna zamowic danie za 22 zl mozna kawiory i homary .... Nie jedzenia nie mam od rodziny mieszkam na obrzerzach miasta, mam 5 km do domu rodzinnego, owszem czasami ale to czasami babcia da jakis sloik to salatke z cukini zrobila ale to nie jest zywienie hah ..... Jestescie banda nieudolnych ludzi ktorzy wydaja wiecej niz zarabiaja, ale to 95% ludzi w polsce tak ma

Gość gość
heh, nas na takie zycie stac:D wiesz ja nie chodze do restrauracji na rosołek, bo to sama w domu robie, tylko na dania, ktorych samej nie chce mi sie robic, bo szkoda czasu, mam ciekawsze zajecia po pracy:D

Gość gość
mieszkanie mamy 128m2(za gotowke kupione, 2 auta tez za gotowke) wiec o czym Ty piszesz:D,zegnam plebs

Gość gość
nie da sie godnie zyc za takie pienidze, jak bylam sama tyle zarabialam i bylo w miare ok, bez szaleństw, majac rodzine nie ma szans pisze o godnym zyciu a nie dziadowaniu, bo na uparego i za mniej sie da:) znam dziewczyne, co zyja za 2000 w 4 osoby, po oplatach 1000zostaje na resztę, masakra nie wypada moze tak napisac...ale oni wygladaja jak ostatnie dziady, maja 2 starszych dzieci

Gość gość
chyba sie da, bo sporo ludzi tak zyje...

Gość gość
otoz to, to dziadowanie a nie zycie

Gość gość
ale godne życie oznacza dla każdego coś innego :> dla mnie w skład godnego życia wchodzą wyjazdy, podróże, rozrywka a np. dla mojej znajomej to się zupełnie nie liczy, za to dla niej liczą się markowe buty, galanteria, kurtka itp. na co ja przeznaczam niewielkie pieniądze i nie jest to dla mnie priorytetem

Gość gość
za to dla niej liczą się markowe buty, galanteria, kurtka itp. na co ja przeznaczam niewielkie pieniądze i nie jest to dla mnie priorytetem x x widocznie ja na to stac, majac 2tys i rodzine w zyciu by tego nie miala

Gość gość
Lepiej "dziadować" niż udawać wielką bogatą paniusie i żyć często ponad stan bo "tak wypada". Tak jak ktoś napisał wyżej...trochę pokory!!! Życie pisze różne scenariusze:-) Obecnie "wielki świat" nauczył nas że należy "bywać" bo inaczej nie jesteś na topie. Reklamy każą ci "to" mieć....Fitnesy, kosmetyczka....a co w domu nie można poćwiczyć? Nie umiesz zrobić sobie maseczki? Restauracja? A co nie umiesz gotować? A wiesz co Ci podają na talerzu?

Gość gość
heh z takim podejsciem jak twoje to jednak jest dziadowanie

Gość gość
i wyobraź sobie,ze sa osoby, ktore nie udaja bogatych tylko poprostu nimi są

Gość gość
Godne normalne zycie na 3 osobowa rodzine zaczyna sie od 4 tys w miescie,bez kredytow zadnych

Gość gość
Tyle że dobrze wychowany i kulturalny człowiek nigdy nie obnosi się ze swoim bogactwem! Uczą tego już w przedszkolu :-)

Gość gość
Może ja i "dziadówka" ale ciekawe co robią wypasione fury ...pod Biedronką :-) Ha ha ha wiele razy widziałam takie paniusie tuptające do Biedronki:-)

Gość gość
a co ma Biedronka do bogactwa??? prezydent mojego miasta robi tam zakupy, lekarze ktorch znam, moi znajomi ktorzy nie narzekaja na kase tez od kiedy Biedronka jest miernikiem zamoznosc??/tzn, braku zamoznosci:D:D

Gość gość
Biedronka jest dyskontem a wielu forumowiczów mocno naśmiewa się z takich sklepów, że niby tam chodzi biedota. Ja tak nie sądzę!

Gość gość
no ja tez tak nie sądze, znam ludzi, ktorzy maja duzo kasy chodza do Biedronki, Lidla i kupuja uzywane ubrania

Gość gość
I przede wszystkim szacunek dla drugiej osoby! Tego mnie nauczono w domu...:-)

Gość gość
dokladnie, ale z tym ciezko biedny nie ma szacunku do bogatego bo mu zazdrości bogaty do biednego, bo nim gardzi , , to sa moje wnioski wyciagniete z przebywania na kafe:)

Gość gość
mozna, ale ciezko... znam takich ludzi, zyja z dnia na dzień, nic nie korzystaja z zycia, nie maja auta, wlasnego mieszkania, 2 dzieci, tylko facet pracuje za 2200

Gość gość
Zastanawiam się tylko po co na forum pojawiaja się te tematy...za ile, co itd. porozmawiajmy jak wychowywać nasze dzieci, jak radzić sobie z trudnościmi w szkole itd

Gość gość
gość 1800 to i tak dobrze, mam 1200 zł, p********y kraj, pieprzony bolek i solidaruchy z la 80, oby cierpieli za naszą krzywdę jaka nam zrobili X X X W tym zawodzie 1800 to żal.pl Dodam,że pracuję czasem 5 ale czasem 7 dni w tygodniu po 14h

Gość gość
nie wyobrazam sobie zyc za 2 tys nas kredyt wynosi 650 oplaty mieszkaniowe 700 zl jedzenie dla nas dwojga 1000 zl pieluchy mleko plus inne d**erele dla dziecka minimum 500 zl miesiecznie paliwo 500 zl zostaje 1000 zl na reszte zycia wiec ubrania lekarstwa gazety basen wyjscia itp jest srednio.....

Gość niby
mozna ale wszystko zalezy w jakim rejonie sie mieszka.

Gość gość
no proste,ze jak ktos nie ma wyjscia to da rade za tyle przezyc m-c poza tym duzo tez zalezy od oplat, jesc mozna skromniej i ubrac sie, ale oplaty sa stałe . ja np. nie dalabym rady za tyle, bo nasze oplaty sa prawie 6tys(ale to inna bajka, bo przy naszych dochodach nie sa one duze)

Gość gość
to zastanawiaj sie dalej:D jak bedziesz cos wiedziala to napisz hehe

Gość gość
ciezko jest, ale mozna

Gość gość
to wegetacja i dziadowanie a nie zycie