Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa w pracy czy w tym przypadku jest zgodna z prawem

Polecane posty

Gość gość

Pracuje na zlecenie. Mam stawke godzinowa i wpisane stanowisko, ktore rozni sie z faktycznie wykonywanym. Jestem wpisana normalnie w grafik i pracuje na caly etat. Czy to jest zgodne z prawem?

Gość gość
Mialam miec 3 zlecenia, a potem umowe na okr. probny, tymczasem dali mi czwarta umowe na zlecenie.

Gość gość
nie jest to zgodne z prawem bo w zlecenie to pracownik sam decyduje o tym w jakich godzinach pracuje. Wpisywanie w grafik jest narzucaniem godzin pracy

Gość gość
a dziwisz się pracodawcy? teraz boją sie zatrudniać kobiet, które tylko czekają na umowe o pracę, jak dostaną za miesiąc są w ciąży, potem od razu L4 do porodu, roczny macierzyński i tyle mają po pracownicy.

Gość gość
ja mam umowe zlecenie i też jestem normalnie na grafiku, 7 godzin dziennie pracuję.

Gość gość
no ale sorry jeśli ktos daje umowę zlecenie to niech sie trzyma zasad na jakich prawnie opiera się umowa zlecenie. Mi też tak chciała szefowa ciągle zlecenia dawać i się nie zgodziła, swoje nawet wstecz wywalczyłam. Gdybym nie walczyła wyszła bym jak zabłocki na mydle... Pracodawcy biedni nie są a tylko wykorzystują ludzi i na tym się głównie dorabiaja a potem taka kobieta zachodzi w ciąże i mimo że normalnie pracowała zostaje bez kasy a hieny sie cieszą

Gość gość
Ale ja nie zamierzam w ciaze zachodzic. Jedno dziecko juz mam i mi wystarczy. Chce i musze pracowac. choc to nie praca marzen, ale coz... Mialam dostac 3 zlecenia a potem umowe na okr. probny na 3 miesiace a potem umowa o prace na 2 lata.

Gość gość
Zreszta co by mi dalo zachodzic w ciaze? zarabiam najnizsza krajowa, gdy jestesmy tylko w 3 to mam chociaz mieszkanie zaplacone za to i oplaty zrobione. Po co wiec znow zaciazac? By sobie pogorszyc? A kto by mi potem zajal sie 2 dzieci? Moje pierwsze dziecko pol biedy, za rok do 1 kl. idzie, ale maluch?