Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwkagesgdhg

Jaki prezent dla przyszłego księdza

Polecane posty

Gość oliwkagesgdhg

idę na tzw obłóczyny do kolegi, ma byc msza swięta poświecenie sutanny a pozniej kolacja. Wypadalo by kupic jakis prezent ale nie wiem jaki, myślałam o książce i tu jest pytanie , znacie jakies fajne ksiązki ktore nadawalyby sie? znalazłam cos takiego co mnie interesuje ale moze dacie wlasne propozycje? Moze cos o papiezu franciszku? wolalabym zeby to bylo jakies opowiadanie religijno świeckie a nie np opis roznych objawien albo jakies rozwazania tajemnic, w koncu kolega jest dopiero na 3 roku

Gość gość
a on lubi ksiazki? a moze ma jakąś pasję np. malarstwo i kupisz mu sztalugi albo plasteline ?

Gość gość
brokenside87 Ty jesteś aseksem, więc nie podwarzaj mojego komenterza.

Gość oliwkagesgdhg
posiedzialam troche nad tym i wybralam trzy najciekawsze, moze teraz latwiej bedzie wam mi doradzic? 1. Mój Chrystus połamany-Ramon Cue Romano 2. Chata - william p. young 3. Święty i diabeł. Życie świętego Jana Vianneya, proboszcza z Ars - Wilhelm Hünermann

Gość gość
to, że jesteś nikim i każdy się dowie, że jesteś facetem. Udawać kobietę, żal mi Ciebie Maciek

Gość oliwkagesgdhg
nie znam zbytnio jego zainteresowan, i wiadomo o co chodzi to nie ma byc jakis super prezent wartkosci 200 zł tylko po prostu mily upominek

Gość gość
nie kupuj mu nic "kościołowego"to jest normalny młody człowiek,kup mu nawet fajne perfumy czy mp4 , takie coś, księża (oczywiście zaraz na mnie naskoczą)też mają swoje zainteresowania nie koniecznie z religią związane,my dla kuzyna kupiliśmy z rodziną...kajak i wędki,bo uwielbia spływy kajakowe i wędkowanie.

Gość gość
karton lizaków; w końcu jakoś trzeba zwabiać te dzieci rozwodników co to lgną do bidnych księżulków

Gość gość
Księdzu wbrew pozorom można kupić naprawdę dużo fajnych i odpowiednich prezentów. Na pewno książki religijne (ale nigdy nie wiemy, czy takiej już nie ma), szaty liturgiczne - stułę, a jak mamy więcej kasy nawet ornat. Można tez srebrny medalik, różaniec jakiś ładny ikonę czy płaskorzeźbę. Najlepiej sparwdzać w sklepach religijnych jak tu http://dlakatolika.pl/ albo sobie szukać na allegro, tylko wart porównywać ceny i sprawdzać czas realizacji zamówienia.

Gość gość
relikwie świętych

Gość gość
Mój znajomy ksiądz kupuje dla innego/b.młodego/ słoik dobrego miodu. Powtarza ten zakup co roku w okolicy świąt-widocznie prezent sie sprawdza. d

Generalnie istnieje wiele sklepów z artykułami dla księży. Ostanio kiedy w naszej parafii była komunia korzystaliśmy ze strony artykulypropagandowe.pl Na pewno znajdziesz tam jakieś artykuły liturgiczne.

Gość gość
Na prezent? Moze wykup mu kastracje, zeby sie nie meczyl cale zycie i nie krzywdzil innych, gdy nie da rady wytrzymac.

Gość gość
Mi się podobają te kubki z tego sklepu, bardzo oryginalne wzory, mówię o tych z akcentami patriotycznymi.

Gość gość
Z tego co się orientuję http://www.swietymarek.com/ dysponuje takimi artykułami religijnymi. Myślę, że z łatwością znajdziecie tam pomysły na prezent i nie tylko.

Gość acus151
A polecacie coś stronę z spersonalizowanym prezentem?