Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie da sie oszczedzac

Nie da sie oszczedzac na jedzeniu Oto moje zakupy

Polecane posty

Dzis na obiad i kolacje: (podaje z cenami) Losos 47,96zl ryz 4.79 rzodkiewka 1.59 pomidory 4.79 marchewka 90gr papryka 5.15 pieczarki 7.50 ogorek 1.89 salata 3.29 kurczak 7.50 ser mozzarela 9.18 jogurt 2.38 To na dzisiaj, a na jutro na obiad i kolacje: mieso mielone 9.90 pietruszka 1.29 bazylia 4.49 makaron 2.10 bulki 2.10 wedlina 9.87 mandarynki 9.00 pomidory koktajlowe 13.59 Razem prawie 153zzl a ze wszystkiego zostanie jedynie troche pietruszki, kilka plastrow wedlin, ryz i troche makaronu. A gdzie sniadania, jakies przekaski, napoje? Nie wiem jak ludzie zyja oszczednie, naprawde nie mam pojecia. Co wy jecie, ze wychodzi wam duzo taniej?

Gość gość
i to wszystko zjadla twoja rodzina na obiad i na kolację? jasne:O no chyba ze ważycie po 160 kilo

Gość gość
Ja nie wiem jak możesz jeść takie ilośżci mięsa, znając jak bardzo są teraz bezwartościowe a wręcz szkodliwe!? No chyba że nie wiesz lub masz dostęp do mięsa z prywatnej, sprawdzonej hodowli lub dobrej dziczyzny.

Nie wydaję na jedzenie o wiele mniej niż ty, ale mimo wszystko nie kupuję łososia za 47 zł i mandarynek za 9 zł. Polskie jabłka są tańsze, sezonowe i równie pyszne.

a coz my takiego zjedlismy? Dzis na obiad losos z ryzem z warzywami, a na kolacje salatka z warzywmai i mozzarella. Jutro spagetti na obiad i na kolacje kanapki z warzywami. To duzo wedlug was?

Gość gość
jemy zdecydowanie mniej.zakupy jak dla pulku wojska :)

Gość gość
i zdrowsze przede wszystkim. Nie od dziś wiadomo że najlepiej jeść regionalnie, a nie z importu.

Gość gość
o litosci ile osob ma zjesc tą ilosc zarcia? mam nadzieje ze przynajmniej z 6

a i tak nie doliczylam przypraw i przepraszam, bo pewnie ze wszystkiego mandarynki jeszcze zostana. Ja nie widze tu zadnej duzej ilosc, na kolacje jutro raptem 6 bulek czyli 2 maz, ja jedna i dziecko moze 2 albo 1,5. Na kolacje dzis do salatki byly warzywa z obiadu, na jutro do kolacji tez na kanapki warzywa z obiadu, szynka, pomidorki koktajlowe i mandarynka. Nie uwazam, ze to duzo.

wedlug was ryz z warzywami i kawalek lososia na obiad to duzo? To ile wy jecie? Po ziemniaczku? 1 bulka na kolacje i warzywa to duzo? No sorry:O

Gość gość
kawalek lososia za prawie 50 zł czyli kawał ryby prawie 1,5 kilowy tak, to w sam raz na 10 osob

salatki troche dzis zostalo to maz jutro zje rano, ale tak to uwazam, ze duzo tego nie ma, przyznaje, ze za duzo kurczaka jedynie kupilam, lososia zas 3 kawalki na 3 osoby, warzyw tez na 3 osoby ale na 2 dania na dzis i na 2 na jutro.

Gość Ta w lustrze to ja
'' To duzo wedlug was?'' Dla mnie bardzo dużo. Już dawno przestałam tak jeść, po pierwsze ilości tego jedzenia, częstotliwość, nie mówiąc o tym że nie powinno się łączyć węglowodanów z białkami zwierzęcymi- źle się trawi takie połączenie. Spokojnie twoja dzienna dawka żywieniowa, mnie by starczyła na dwa, nawet trzy dni (nie wliczam przekąsek).

Gość gość
ja dzis na obiad zrobilam kotlety jajeczne ziemniaki surowka z burakow. wczoraj mialam rybe ale dorsza- 1kg filetow ok.26zł mielismy na 2 dni. na kanapki zrobilam schab- mam pomidora do tego , rzodkiewke.

Gość gość
zjadacie kilogram łososia i kilogram pomidorów, pieczarek i papryki? Całą bazylię?

kupilam zaledwie pol kilo chyba tego lososia, kg kosztuje 80zl

Gość gość
No jak sie je takie frykasy to ja sie nie dziwie ze drogo. Moje menu: Sniadanie: bulka z serem topionym po jeden dla mnie i dla meza Obiad : zupa ogorkowa z chlebem Kolacja : ja dwie klapniete kromki z pasztetowa ,maz dwiei pol kromki z bialym serem twarogowym I tyle.amen

jaki kilogram? To nie sa ceny za kg:O Pisalam,z e lososia pol kg kupilam niecale, pomidory byly na kolacje i obiad, bazylia zostanie podobnie jak pietruszka. Mieso mielone to tez cena za 480dg a nie za kg:O

Gość gość
Ile ci potrzeba tych pomidorow koktailowych dla armi gotujesz

cena za koktajlowe jest podana za male pudelko:O Wy chyba nie sadziliscie, ze to ceny za kilogramy? No bez przesady:O zadne z tych produktow nie mialo kg oprocz pomidorow zwyklych do spagetti i kolacji na jutro.

nie ze zlota, zwykly losos norweski nie mrozony tyle u mnie kosztuje.

Gość gość
na ile osob tyle jedzenia kupujesz?

tyle to znaczy ile? czy 3 kawalki lososia troche warzyw i torebka ryzu na 1 osobe plus druga na dwie to duzo na obiad? Czy salatka z dwoch piersi kurczaka (za duzo wyszlo co przyznaje) z warzywami na kolacje to duzo? Czy moze pol kg mielonego na obiad z sosem pomidorowym z pomidorow (do prawdziwego sosu potrzeba troche pomidorow) i makaronem (nawet paczka nie poszla) to duzo?

Gość gość
Wybacz ale ty chyba robisz zakupy w peweksie I dolarami placisz. Ceny jak z paryza. Losos 80zl? Pomidory 10? Pieczarki? To chyba prawd****i byly. Kobieto ty zmien sklep lepiej bo ci na rachunki nie starczy.

Gość gość
Idz do lidla kobieto tam masz pomjdory za 3,50 a mozarelle za 2,99

akutrat warzywa i pieczarki kupuje u znanej osoby i takie ma ceny. Takich zakupow w supermarketach nie robie, podobnie z miesem.

Gość gość
Oczywiscie koktailowe za 3,50 i losos tanszy cos ok 40 za kg albo mniej

a ten losos to mrozony? Przepraszam, ze pytam ale 40zl za kg to nie widzialam norweskiego swiezego chyba, ze tylko w Lidlu naprawde maja, bo w sklepie rybnym gdzie kupuje to nie.

Gość gość
No to zmien tytul topiku,bo ty nie dasz rady oszczedzic a nie ze sie nie da oszczedzic