Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PapierowyKsiezyc

o czym to może świadczyć u 15 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość PapierowyKsiezyc

Moja córka ma 1,5 roku. Jest pogodną wesołą dziewczynką. Jednak od pewnego czasu zauważyliśmy z mężem, że mała ma dziwne "tiki"/zachowanie tzn. co jakiś czas pociera głową/uchem o swoje ramię tak jakby jej coś przeszkadzało. Jest zdrowa, nie ma gorączki, nie płacze. Nie wiem czy to normalne, chwilowe zachowanie czy może objawy jakiegoś choróbska?!Czytałam ostatnio o zespole Touretta. Wiem, że może jestem przewrażliwiona, ale martwię się bo dość dziwnie to wygląda.

Gość gość
a moze to nadwrażliwość na pewne dźwieki...

Gość PapierowyKsiezyc
hmm o tym bym nie pomyślała :-/ muszę przyjrzeć się temu bliżej...

Gość gość
nie chodzi tylko o głośne dźwieki ale nawet o pewnej częstotliwości..nawet o wibracje... Moja córka nie lubiła odgłosu wirującej pralki ;-(

Gość PapierowyKsiezyc
oby to były dźwięki a nie choroba

Gość PapierowyKsiezyc
czy komuś jeszcze przychodzi coś do głowy co to może być? póki co nie chcę jej ciągać po lekarzach, aby nie narażać jej na dodatkowy stres...

Gość gość
A uszy ma zdrowe.....

Gość PapierowyKsiezyc
Wydaje mi się, że uszy są zdrowe, nie płacze, nie gorączkuje. Zastanawiam się czy jakiegoś wpływu na jej zachowanie nie ma to, że jak myję jej główkę to woda leci i po uszach. Może dostaje się jej do środka ucha i zatyka... sama nie wiem co mam myśleć.

Gość gość
A może warto podejśc do laryngologa? Może tam mu faktycznie cos przeszkadza ale nie boli?

Gość PapierowyKsiezyc
Wiem, że ciężko domniemać co jest i najlepiej udać siędo spejcalisty. Jednak jak zpaewne nie jedna/ nie jeden z Was ma złe doświadczenia z tymi partaczami. Dlatego zapytałam na forum, pomyślałam, że może ktoś z Was miał podobny przypadek ze swoim maluszkiem. Dzięki za wszystkie wpisy.

Gość gość
ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Gość gość
Piszesz , że wolisz żeby to była wrażliwość na dźwięki. Ale nadwrażliwość na dźwięki też nie jest dobra bo może świadczyć o większych zaburzeniach

Gość gość
masz rację- nie przemyślałam tego...

Gość gość
A ząbki jej nie rosną?

Gość gość
Ząbki no ma jedynki, dwójki i czwórki które jeszcze w pełni nie są widoczne. Są to trzonowce więc może ją bardziej boli, swędzi i promieniuje na ucho?! sama nie wiem co myśleć o tym. Niech zacznie mówić :( wtedy będzie prościej :-/ nie umiem pomóc własnemu dziecku :-/