Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co zrobie

mieszkac w kawalerce i miec dziecko

Polecane posty

Gość ale gafa zyciowa
Ale chociaz Twoj maz cos robil i ty tez- mieliscie wlasny kat i brneliscie do przodu a po niej widac ze sa nie ogarnieci

Gość gość
Autorko nie przejmuj się gadaniem pań typu "ale gafa zyciowa" .Tutaj to normalne ze jak szukasz porady to cie jedna z druga jeszcze zdołują .

Gość nie wiem co zrobie
a skad wiesz czy sie nie zabezpieczalismy, czy pominelam tabletke czy moze ta 72h po nie zadzialala? Nic nie wiesz a oceniasz. Ja mam 24 lata a maz 25, jestesmy dopiero co po studiach, maz pracuje w zawodzie, a ja pracy w zawodzie znalezc nie moglam niestety.

Gość gość
Autorka pisze :"... i d**y za przeproszeniem dawac?" Tak nierealne pomysly w jej sytuacji,ze chyba prowo !

Gość nie wiem co zrobie
niech ci bedzie, ze jestesmy nie ogarnieci, grunt, ze ty jestes taka organieta i idealna.

Gość gość
ale gafa zyciowa --- lepiej ci jak komus dopierdolisz?

Gość gość
Jasne, ja mieszkam w duzym miescie, pol roku pracy szukalam i wszedzie oferuja 1600 brutto, czywiscie nie na elitarnych stanowiskach, ale np. czy kucharz, czy operator produkcji, sprzedawca, kierowca autobusu-wszedzie stawka 1600 brutto. Sama, gdy szukalam pracy to mialam oferte w markecie-na zlecenie, na telefon i stawka 7 zl brutto na godzine. Chcialam pracowac w zajezdzie, to oferowali owszem, 1400 zl na reke, ale zatrudnienie na pol etatu i mialo sie byc od wszystkiego-obsluga gosci, rozna, pieczenie ciast, przygotowywanie dan obiadowych i pizzy. A ile bylo ofert, gdzie proponowano okres probny-tydzien i za darmo !

Gość nie wiem co zrobie
napisalam tak, bo jak ktos pisze przeprowadzcie sie do wiekszego miasta to chyba mysli, ze na dworcu torba z pieniedzmi bedzie czekac. Na wszystko trzeba miec pieniadze, a ja jestem tak zalamana ze moze i mi przychodza glupiepomysly do glowy ale nic na to nie poradze. Stalo sie a teraz najgorsze przed nami.

Gość gość
Hmmm a który to tydzień ciąży ?

Gość nie wiem co zrobie
oczywiscie, ze jest teraz ciezko z praca, ktos kto nie zaznal bezrobocia nie ma o tym pojecia. Ja szukalam pracy kilka miesiecy i bylam w sklepie na probnym 5 dni za darmo i nic, a potem sie okazalo ze tak tam biora ludzi zeby im pracowlai za nic i do widzenia. Pracowalam w call center, gdzie 2 tygodnie za darmo robilam, a potem mialam od umowy tylko 40zl. Faktycznie majatek. Juz nawet zrezygnowalam z pracy w zawodzie zeby tylko zarabiac.

Gość nie wiem co zrobie
6 tydzien

Gość gość
A ty chcesz tego dziecka ? Twój mąż jak zareagował na ciaze?

Gość gość
Z praca teraz jest tragicznie! wszedzie proponuja 1500 zl czy masz doswiadczenie, czy studia to i tak byle co placa. Ja mieszkam w stolicy i tu jest jeden wielki syf wyzysk i nic wiecej.Na znalezienie normalnej pracy dobrze platnej w normalnych warunkach trzeba pare lat szukac i poczekac. Takie realia w naszej wspanialej Polsce. Autorko wspolczuje i trzymam kciuki zeby wszystko sie ulozylo.

Gość gość
Ja Cie rozumiem, bo sama pracy szukalam. Call Center omijalam szerokim lukiem :P oglaszaja sie ciagle. Teraz pracuje na zlecenie, moze od listopada dopiero dostane um. na okr. probny, 5 zlecen juz mialam i stawke najnizsza krajowa. Ale pracuje, choc o kredycie teraz mozemy sobie pomarzyc. ale zrobie wszystko, by do tesciow nie wrocic. Choc w to pietro u nich wlozylismy kazdy zaoszczedzony grosz. Tylko caly dom jest tescia, ktory chate traktuje jak karte przetargowa do szantazowania.

Gość nie wiem co zrobie
mój mąż? jak palant! najpierw nie mógł przyjąć tego do wiadomości, potem wyszedł i wrócił kompletnie pijany, a następnie schował się za firanką, twierdząc, że problemu nie ma bo jest paprotką, ale i tak kocham tego kaczorka:)

Gość ale gafa zyciowa
no przepraszam WPADKA JEST TYLKO WTEDY GDY SIE ZABEZPIECZACIE ! to co teraz powiesz ,ze sie staraliscie ? tabletka 72 godziny zawsze dziala jak bierzesz ja zaraz na drugi dzien lub w ten sam dzien - chyba ze bierszesz ja w ostatni to moze nie zadzialac ! ... Nie nie jest mi milo jak komus dopierdalam - ale nie rozumiem takich ludzi ? Wielu tutaj ja wspiera poddaje pomysly a ona tylko nie nie i nie ... Nie stara sie znalezsc jakiegos wyjscia z sytuacji - TYLKO ABORCJA ! - NA CHUJ SIE PIEPRZYLA nawet nie potrafi sie odpowiedzialnie zachowac. Rodzina jej nie pomoze, znajomych nie mam , w pracy nie bede pracowac, innej nie stara sie znalezc nawet na czarno puki co - Jak mozna do takiej osoby inaczej podchodzic bo nie wiem ?!

Gość nie wiem co zrobie
o 17:30 to nie moj wpis Maz zareagowal jak ja czyli byl zalamany i jest w dalszym ciagu

Gość nie wiem co zrobie
ale ty musisz byc glupia piszac mi o pracy na czarno. Ty myslisz, ze w pracy na czarno wiecej zarobie? no ciekawe w jakim zawodzie. Pracuje na umowe zlecenie i to jest prawie to smao co na czarno, bo ani ubezpieczenia nie mam ani nie wiem czy jutro jak pojde to mi juz nie podziekuje. Pisze ci jak do debilki ze szukalam caly czas jakiejs pracy lepsze a ty dalej swoje. Widac ze ci zycie po tylku nie dalo bo bys inaczej spiewala, ale nie zycze ci tego bo w przeciwienstwie do ciebie jestem normalnym czlowiekiem a nie zgorzknialym i plujacym na innych.

Gość gość
ale gafa zyciowa Moze autorka chciala się tylko wygadać .Pożalić zeby było jej zlej na duszy . Moze chciala zeby ktos napisał ..nie usuwaj ciąży ...wszytko będzie dobrze .

Gość ale gafa zyciowa
Wiesz jak bym byla w Twojej sytuacji to kazdy grosz by sie przydal i bym szanowala i nie wybrzydzala - wiec puki co to glupia jestes Ty... Najlepiej usunac dziecko, najprostrze wyjscie z sytuacji. Nie ja wcale nie jestem zgorzkniala - jestem szczera i nie bede owijala w bawelne i mydlila Ci oczu. Jezeli nie wiezmiecie sie w garsc puki nie jestes w zaawansowanym stopniu to skonczycie w czarnej dupie... Zamiast siedziec na kafe i narzekac jak mi zle ogarnac sie- dasz zycie nowej osobie i powinnas sie starac zapewnic jej co najlepsze !

Gość gość
Twój mąż nich poszuka dodatkowej pracy. Moj maz pracowal po 12 godzin a potem jechal na nockę. Tam na szczęście liczylo sie tylko, żeby byl, mogla spac a zawsze przyrobil sobie ge 650 zl miesiecznie. Rano z roboty do roboty, wiec czasem widywaliśmy sie 2 dni w tyg. Ale musial zarabiac. Ja w tym czasie pracowalam jako opiekunka do dzieci i sprzatalam domy. Poszukaj sobie takiego zajecia. Sprzątanie domow, pomoc starszym osobom w sprzatniecii, zakupach i odlozcie co sie za. Spokojnie mozesz pracować do 7 miesiąca, zwlaszcza jeśli pracujesz przy sprzątaniu u starszych osób. Juz teraz odkladaj ile mozesz, idz do lekarza żeby potem dostać becikowe, idz do mopsu dowiesz sie co mozesz dostać od państwa. Rusz sie zamiast jęczeć, bo cię koncowka ciąży zastanie. Odkladaj z pensji juz ile sie da, żeby mieć jakież oszczednosci, choćby to bylo 500 zl na wszelki wypadek.

Gość ale gafa zyciowa
A Propos nie pluje na innych XD

Gość gość
ale gafa życiowa wez błagam słownik bo trzeba byc tępakiem żeby pisać pUki albo najprostRZe :D

Gość ddddddddddjhgjh
o kurde, wspolczuje, moze rodzice wam pomoga, chociaz z 200 zl miesieznie? przez jakis czas.. po 12 tygodniu ciazy proponuje pomalutku kupowac ciuszki w lumpeksach, pampersy, kosmetki, i powolutku zbierac wyprawke, szukac okazji, pytac znajomych, pozniej dziecko do zlobka lub z dziadkami i do pracy, i jakos sie ulozy, bedzie wam cholernie ciezko,moze poszukac tanszego mieszkania? nawet o te 100 zl mniej, zawsze pieniadz,

Gość ale gafa zyciowa
TAK TAK JA JUZ PISALAM JEJ O TYM ABY MAZ POSZUKAL DRUGIEJ PRACY - ALE BYLO JAK ZWYKLE SLOWO NIE ... dlatego mnie autorka denerwuje - z takim podejsciem do zycia.

Gość ale gafa zyciowa
[zgłoś do usunięcia] gość ale gafa życiowa wez błagam słownik bo trzeba byc tępakiem żeby pisać pUki albo najprostRZe x x dzieki za poprawe ;) wiedzialam, ze cos mi nie pasuje w tym puki - ostatnio na kafe pisalam poki to polowa na mnie naskoczyla ze pisze sie puki ... a ten drugi blad to przez przypadek mialo byc s nie r

Gość ale gafa zyciowa
Tepakiem nie jestem - jeden blad przez przypadek zrobilam ;)

Gość nie wiem co zrobie
maz pracuje dodatkowo majac swoje zlecenia, ciagle szuka drugiej pracy, teraz czeka na odpowiedz ze sklepu gdzie pracowalby na ochronie na nocnych zmianach 4 dni w tygodniu, ale czy go przyjma nie wiadomo. Tak to sie wydaje tylko, ze jest latwo i jak sie powie szukaj to sie znajdzie. My coagle cos robimy, szukamy lepszych prac, maz mial wczesniej nawet dodatkowa prace, ale zamkneli zaklad. Nie jest tak latwo jak sie wydaje, na pomoc niczyja w ogole liczyc nie mozemy.

Gość gość
przecież autorka pisze że dziadkowie nie pomoga, a do żlobka żeby oddać dziecko to prawie cud. Najwyżej prywatne, ale w ono kosztuje prawie tyle co pensja.

Gość gość
ostatnio na kafe pisalam poki to polowa na mnie naskoczyla ze pisze sie puki ** czerp nadal rady z tego durnego forum i nadal jedź po innych