Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Valentinna 26

PLANOWANIE DZIECKA A ZDROWIE

Polecane posty

Gość Valentinna 26

witam, chcelismy z mezem zaczac sie starac o dziecko, jednak mam kilka problemow ze zdrowiem ktore jednak powtrzymuja mnie przed podjeciem tej decyzji...od kilku lat walcze z hemoroidami, mimo brania lekow i diety wracaja ciagle, kregoslup boli codziennie po calym dniu pracy, mam nadwage (problemy z tarczyca ciezko mi zrzucic nawet glupie 2kg :/) boje sie ze strasznie przytyje hemoroidy znacznie sie pogorsza a moj kregoslup nie da rady?! co myslicie dziewczyny??

Gość gość
przebadaj sie dokladnie!

Gość gość
Ja przed zajściem w ciąże byłam okazem zdrowia, po mam nadwagę żylaki hemoroidy jednak nie powstrzymało mnie to by starac się o drugie dziecko :)

Gość Valentinna 26
jak sobie pomysle o tym bolu co mam teraz i ze potem moze byc jeszcze gorzej to mi sie odechciewa :/

Gość Babiniec s
wszytsko ok ale nie kosztem zdrowia, przebadaj sie i przemysl czy warto, porozmawiaj ze swoim partnerem i zdecydujcie jak juz bedziesz miec wyniki powodzenia!

Gość gość
to sobie daj spokoj szkoda zdrowia, zawsze mozna adoptowac choc nie jest to latwe

Gość Valentinna 26
ktos jeszcze sie wypowie??

Gość gość
ja bym się nie zdecydowała. Sama jestem chora i przez to mi się czasem żyć odechciewa. Pamiętaj, że w ciąży będziesz miała większe problemy z kręgosłupem. Moja koleżanka w 7 miesiacu już sama nie potrafiła wstawać, a nie miała jakiegoś mocnego schorzenia.

Gość gość
Dziwne ze młoda dziewczyna a taka zaniedbana. Nadwaga pewnie spora rozumiem problemy z tarczyca ale zawsze można iść do dietetyka i ćwiczyć i svhudniesz, przypuszczać ze waga jest z twojej winy jhesz smieviowe jedzenie i pewnie multum czekolady i od tego hemoroidy, Nie rozumiem niejest ci wstyd d**e przed mezem pokazac zadbaj o siebie zrob cos z tym wtedy za dziecko sie biez. Ciaza to nie choroba owszem ale sama jestem w 31 tygb mam 170 waga przed ciuaza 58 teraz 69 i mimo ze tylko w brzuch poszlo i cycki nie wiele po mnie widac tych kg to uwierz mi ze kregoslup az mnie rwie z bolu spac nie moge, zadyszka po paru krokach wiec z nadwaga moze byc to problem

Gość Valentinna 26
:/ hmm mowisz?? dla mojego faceta posiadanei dziecka bardzo duzo znaczy wiec to znaczylo by ze powinnam odejsc i pozwolic mu zalozyc upragniona rodzine

Gość gość
poszukaj dobrego endokrynologa, który pokieruje leczenie tarczycy odpowiednio, rób regularnie badania hormonów, dieta i dużo ruchu, na kręgosłup polecam masaże u dobrego kręglarza i odpowiednie ćwiczenia. z nadwagą może być ciężko zajść w ciążę. pij duzo wody

Gość Valentinna 26
nie wiem skad takie pisanie o nadwadze i problemach z zasciem ale mam 10kg za duzo wg BMI wiec chyba tragedii nie ma!?!? kregoslup i hemoroidy sa od siedzacego stylu pracy, 2 razy w tyg begam jestem caly czas pod okiem dietetyka, jem regularnie i nieduze porcje, mam 155 i waze 61kg nie sadze zeby waga miala tutaj znaczenie przy problemach z zajsciem :p

Gość Valentinna 26
codziennie wypijam 2l wody, jedzenie co 3godz srednio o tych samych porach to co zalecil dietetyk nie przekraczajac 1500kcal , nie objadam sie miedzy posilkami, w sumie nei czuje zebym miala sobie cos do zarzucenia, moj facet sam sie dziwi ze przy stylu zycia i diecie mam te dodatkowe kilka kg

Gość natala28
a moze twoja waga to wina tarczycy?ja bylam zawsze chuda ale po dwoch ciazach bardzo przytylam.tylko ze jakos specjalnie nie zalowalam sobie jedzenia;)przeszlam pozniej na diete dukana i udalo mi sie wreszcie schudnac.teraz jestem znowu w ciazy ale staram sie nie jesc za dwoje tylko dla dwoje i nie przejadam sie.co do kregoslupa to sama mam dyskopatie.bywalo ciezko ale jak nie dzwigam to jest dobrze.no i trzeba uwazac zeby sie nie schylac tylko uginac kolana.da sie przezyc ale dla wlasnego spokoju zrob sobie badania;)