Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestescie dobrymi ludzmi

Polecane posty

Zuza - jak kto woli, dla mnie to mimo wszystko zniżanie się do poziomu tej osoby. W końcu taki ludek mówi to właśnie po to żeby sprowokować. Ręka świerzbi żeby uderzyć, ale mimo wszystko lepiej dać sobie spokój. Śliwa pod okiem i tak nie doda mu inteligencji.

Gość gość
Chamow nalezy ignorowac, to ich boli najbardziej. Nawet jak wyzywa twoja matke od k***w. Smiac sie z tego

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moor - "nie porownuj sie z innymi bo zawsze znajda sie lepsi i gorsi" Jesli z gory zakladasz ze dana osoba nie jest wystarczajaco wysoka to sorry kobieto. Ja patrzac na zachowanie innych nie ponizam ich w stosunku do siebie. Analizuje tylko czy ich zachowanie mi odpowiada i to ktore mi nie odpowiada staram sie eliminowac w sposob przede wszystkim skuteczny.

Po co się śmiać? Udawać, że się nie słyszy. Prosty przykład. Jakiś czas temu byliśmy na takiej małej, lokalnej imprezie. Wracając mijaliśmy grupkę, gdzie jakiś pijany chłopaczek zaczął zaczepiać mojego partnera, śpiewając głupie pioseneczki i co należało zrobić? Dać mu w twarz jak szczery prostak czy minąć nie przerywając rozmowy, co było lepsze?

Gość gość
A ponizanie tych co sie wywyzszaja albo wywyzszanie tych co sie ponizaja to bie jest dobro?

Zuza - dać się sprowokować to twoim zdanie skuteczne rozwiązanie? To tylko zachęta po więcej, jak nie od tego którego zapiecze policzek to od jego kolegów.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Dać mu w twarz jak szczery prostak czy minąć nie przerywając rozmowy, co było lepsze? i To moze najpierw zdecyduj sie czy faktycznie pytasz o opinie. Bo jesli piszesz "czy dac mu w twarz jak szczery prostak" to dkla mnie juz pokazujesz ze jedynie chcesz ublizyc nazywajac prostakiem autora takiego zachowania czy po prostu chcesz dowalic pod plaszczykiem uprzejmosci.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moor - skutecznym dzialaniem nazywam dzialanie ktore doprowadzilo do zaniechania raz na zawsze chamskich zachowan. Nie widze zwiazku z daniem lub nie daniem sie sprowokowac. Akcja - reakcja -skutek --> ten schemat.

i dlatego nie twierdzę, że jestem dobrą osobą ;) no, ale jak już o opiniach mowa, to moja jest taka, że uderzenie kogoś nie sprawi, że ta osoba nie będzie więcej się tak zachowywać. Będzie, liczyła na reakcję i ją dostała. Pomijam fakt, że jak ktoś dobrze zauważył - może się okazać, że zaczepiający bije mocniej. To jest po prostu potencjalne wszczynanie bójki przez głupie komentarze. Taka reakcja jest najmniej kulturalna i najprostsza. Po prostu dać komuś w twarz.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moor a Ty dalej swoje...... A ja Ci powtarzam juz po raz ostatni: Wykladnikiem dzialania jest jego skutecznosc. Tyle w temacie.

Gość Zuzanna Amelia ææ
29.10.13 [zgłoś do usunięcia] allium wasza " dobroć " jest przerażająca i No prosze. Kolejna co kocha dowalac innym.

Gość gość
nie jestem dobra, bo każdy kto by dowiedział się o mnie prawdy, nie oceniał mnie by w ogóle w kategoriach dobry czy zły... 11 lat zachorowałam psychicznie, od tej pory mam remisje i raz byłam w szpitalu. dzisiaj lekarz twierdzi, że nie mam schizy haha ale w papierach mam dla ogółu będę tylko j******a, dlatego skrzętnie to ukrywam, Nawet wyprowadziłam się od siebie z miasta aby pozbyć się piętna.... Mam dziecko i męża, który okazał się palantem, którego już nie kocham, choć zaczął się niby starać... Ale strach odejść bo przecież mam żółte papiery... żyje normalnie, najbardziej mnie wkurza, że jestem ładna i oglądają się za mną mężczyźni a ja i tak nie jestem do końca zdrowa i na pewno już z nikim się nie zwiąże.. pozostaje mi tylko tyle, że mam super dziecko a ja przecież nie muszę być szczęśliwa, bo przecież jestem trzaśnięta i nic mi nie wolno :o

Gość gość
nie ma 100 % dobrych ludzi, jest w nas zło i dobro,ja np. staram się być dobra dla tych,których kocham, ale przecież nie zawsze to wychodzi, przecież każdy z nas krzywdzi drugiego człowieka,czasem świadomie czasem nie. na pewno nie jestem dobra i miła dla tych co mi podpadają :) Gdybyśmy byli tylko dobrzy to przecież nie byłoby wojen, głodu,ubóstwa itd.

Gość mało sympatyczna
ja jestem dobra tylko dla zwierzaków, ludzi mam głęboko w........ i nie zamierzam być dla nich DOBRA tyle w temacie