Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosna na wczasach

Właśnie podjelam decyzję ze w marcu polecimy sobie na wczasy

Polecane posty

Gość wiosna na wczasach

na tydzien. Odpoczniemy po zimie i będzie pierwszy raz takie wczasy po zimie. Ma ktoś jakieś doświadczenia i się podzieli? Gdzie można lecieć w tym okresie, żeby było juz ciepło, ale żeby nie leciec na drugi koniec świata. Może któraz z Was coś doradzi?

Gość gość
Odradzam wszelkie Egipty i Tunezje. Mogą być wyspy kanaryjskie,leci sie koło 4,5 h z Wawy.

Gość wiosna na wczasach
no właśnie tak sobie myślałam o kanarach, konkretnie o południowej teneryfie albo gran canarii. Teneryfa chyba lepsza bo osłonięta od zachodu inna wyspą.

Gość gość
a ile kosztuja takie wczasy w marcu?

Gość gość
Zależy od: biura podróży, hotelu, rozrywek dodatkowych. Nie da sie podać jednej ceny. Wejdź na stronę tui czy neckermanna i sprawdź. Ewentualnie możesz to porównać z wczasach na własna rękę ,ale jeśli chodzi o Kanary, to wyjdzie pewnie drożej ( ale np. Tajlandia na własna rękę wychodzi taniej ;) )

Gość wiosna na wczasach
nas pewnie będzie kosztować w granicach 2500-3000 na twarz. Takie mniej więcej stawki widzę.

Gość gość
Np tui. Aparthotel Sotavento beach club 4*, śniadania i obiadokolacje - 2653/os/ tydzień Fuerteventura. Wylot 09.03.2014 Wygooglaj sobie zdjecia hotelu ;)

Gość gość
3000 za os? to przy 2 daje 6000 zl! Ja mam takie dochody na 2,5 miesiąca.... :( Pomarzyc piękna rzecz

Gość gość
Mi sie marzy Tajlandia :D ,ale to najwcześniej za rok, bo teraz budujemy dom i kurde kasa idzie jak szalona.

Gość gość
To co Wy robicie, że możecie sobie pozwolić na takie wypady?

Gość wiosna na wczasach
ja jestem księgową

Gość gość
Ja pracuje w biurze księgowym, mój partner jest inżynierem (sprzęt chirurgiczny)

Gość gość
ja jade w stczniu na Maorytius, prywatnie znaczy do znajomych juz 2 raz cudnie upalinie ldzie wspanaili, polecam

Gość gość
Do polowy maja polecam karaiby lub meksyk. bylem w meksyku w lutym mega pogoda . Na kubie na poczatku maja dwa dni tropikalnych ulew ale poza tym swietnie.

Gość wiosna na wczasach
Dzięki za wskazanie meksyku i karaibów, ale nie mieszczą się one w zakresie "krótkiego lotu", które to kryterium wskazałam jako wiodące w poście założycielskim :)

Gość gość
Ale z dziecmi czy bez? Bo jak z dziecmi to odrazdzam. Bylam w grecji z 3latkiem i roczniakiem i szczerze odradzam. Zero frajdy. Juz lepiej do zakopca na weeekend jechac a jak dzieci podrosna na prawdziwe wakacje

Gość wiosna na wczasach
żadnych dzieci :)

Gość makarrron
to zalezy co lubisz, co chcesz robić - wszelkie egzotyczne kierunki - gdzie nie ma już pory monsunowej Ktoś tu odradził Egipt i Tunezje - ja akurat jest em egiptomaniaczką - poniewaz jestem uzalezniona od nurkowania, od ich klimatu,suchego i przyjaznego, ciepłego krystalicznego morza, zawsze cieplego (w odróżnieniu od Atlantyku brrrr). Na pewno odradzam wyspy kanaryjskie- chyba ze chcesz siedziec w podgzrewanym basenie ;)

Gość wiosna na wczasach
Kierunki "arabskie" odpadają - nie mam ochoty.

Gość gość
Ja polecam Egipt. Zawsze ładuję zimą lub wczesną wiosną baterie. 4,5 godziny lotu, tanio, pogoda gwarantowana. Kwestia doboru dobrego hotelu i miejsca i odpoczywasz po zimie. Polecam Marsa Alam lub Sharm. Druga opcja tez blisko- Cypr. łagodny klimat, pyszne jedzenie i mało ludzi o tej porze.

Gość makarrron
no jesli krótki lot - to włąsnie Egipt :D gwarantowana pogoda, ciepłe czyste morze, piękne plaże, wypasione hotele... ważne zcego oc zekujesz co lubisz Turcja - morze jeszcze zimne i może padac...tak samo w Tunezji ale juz mniej... chcesz zwiedzac czy tylko odpoczywac? pływasz/nurkujesz??

Gość wiosna na wczasach
Chcę przede wszystkim odpocząć i przy okazji coś zobaczyc. Mogę nie kąpać się w morzu, wystarczy basen. Ale widok na morze ma byc :)))))))))))))))) Pozwole sobie powtórzyc: kierunki arabskie odpadają :)

Gość gość
To polecam Cypr i Maderę.

Gość makarrron
aha, no to Kanary jak ktos tu polecił...jelsi nei lubusz ,arabusów' Kanary gwarantują w marcu lodowatą wode, wiec sprawdz czy mają podgrzewane basenym wstęp na plaże (nie wiem tylko po co) czesto płatny, hotele na małej powirzchni, blokowe, piętrowe... :)

Gość wiosna na wczasach
O...zapomniałam o Maderze :)

Gość gość
a czemu tak się wzbraniasz przed Egiptem. Byłaś kiedyś?

Gość wiosna na wczasach
Nie byłam w Egipcie i dopóki w tym kraju nie będzie można samodzielnie podróżować (bez konwojów) nie wybieram się. Odpoczywam zwykle w miejscach, w których czuję się bezpiecznie podczas zwiedzania na własną rękę.

Gość makarrron
nie pzrekonuj ;) Egipt albo się kocha albo nienawidzi... ja kocham morze czerwone, nurkowanie, rafy, rybki i zawsze ebde tam wracać ;) Ty pewnie tez, ale nic na siłę :D

Gość gość
Ja tez polecam Madere chociaz loty sa bardzo drogie, w sumie moge polecic takze Portugalie, znajomi chwala sobie Hiszpanie- dokładnie Alicante.

Gość gość
W Egipcie podróżuje się już bez konwojów.