Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto sie zna

POMOCY telewizor nie wczytuje kanalow

Polecane posty

Gość kto sie zna

Mam tv przywieziony z wloch, jest to tv w miare nowy kupiony 2 lata temu. We wloszech od dawna byla juz tv naziemna i ja na nim normalnie odbieralam kanaly bez zadnego dekodera. Przywiozlam go teraz do Polski i nie odbiera zadnego kanalu. Mam antene kierunkowa i na tej antenie inny telewizor lapie normalnie kanaly. Natomiast ten moj nie, probowalam podlaczyc do niego tez dekoder i rowniez nie dziala. Co ja mam teraz poczac?

Gość gość
Musisz go przestroić, znajdź jakiegoś elektronika który to robi 🖐️

Gość gość
Trzeba telewizor przestroić po prostu. Wiele telewizorów przywiezionych z zagranicy u nas trzeba nastawiać na nasze częstotliwości i te takie tam bajery ;)

Gość kto sie zna
pisze ze ma mpeg1,2,4 nie wiem co to znaczy:o

Gość kto sie zna
Pytalam sie o te przestrajanie w serwisie, rozmawialam przez telefon z facetem, to mi mowil, ze na dekoderze powinien odbierac bez przestrajania, a ja podlaczylam dekoder i tez nie wyszukalo zadnych kanalow.

Gość kto sie zna
Ja mam dekoder nowy, do drugiego telewizora. ten tv napewno ma wbudowany dekoder dvb-t, we wloszech normalnie naziemna telewizje mi odbieralo bez zadnego dekodera.

Gość gość
napisz może co to za telewizor , jakiej marki i model

Gość kto sie zna
TELEFUNKEN TE32880N13

Gość gość
niestety nie znam tego telewizora

Gość kto sie zna
Rozumiem, ale jak pisze, ze ma Media Player Mpeg1,2,4-mp4, tzn ze ma wszystko co potrzeba?

Gość kto sie zna
Media Player Mpeg1,2,4-mpg tak pisze, wyzej sie pomylilam

Gość gość
E tam, nie znasz się Ty piszesz o plikach odtwarzanych z pendrive przez USB, a tu chodzi o obsługe standardu MPEG-4 we wbudowanym w telewizor tunerze TV, a sciślej jej braku A jak podłaczasz ten zewnętrzny tuner? Przez SCART czy HDMI? Jak podłaczasz zewnętrzny tuner to TV dział tylko jako monitor, strojenie musisz wykonac w tunerze zewnętrzy, do którego podłaczasz antenę

Gość kto sie zna
to gdzie to powinno pisac czy ma te mpeg-4? Ja podlaczylam tylko kabel z anteny kierunkowej, a jak podlaczylam dekoder to takim kablem z podluzna duza wtyczka i w tym miejscu pisze scart

Gość gość
w instrukcji obsługi telewizora a jeszcze w TV trzeba wybrać wejście , do ktorego jest podłączony tuner Najlepiej podłącz kablem HDMI (jeśli tuner ma takie wyjście) bo tylko tak mozna miec rozdzielczość HD

Gość kto sie zna
A jezeli ja mialam wczesniej telewizje z upc i na tym telewizorze normalnie podlaczajac kabel z upc odbieraly kanaly, to czy teraz powinno lapac naziemna?

Gość gość
Podłączasz dekoder do tv przez euro (ta podłużna wtyczka) i wybierasz w tv AV1 lub coś podobnego :P kanały będziesz mogła zmieniać tylko przez dekoder.

Gość kto sie zna
Ja mam z tylu telewizora takie wejscia: scart, ant, spdif, vga, hdmi1, hdmi2. W tym hdmi to jest takie wejscie jak ma kabel usb, to co ja mam tam wsadzic?

Gość kto sie zna
No dobrze ale jesli ja mam wbudowany w telewizor dekoder dvb-t to musze podlaczac jeszcze dekoder, nic z tego nie rozumiem

Gość gość
Palca :P Podłącz dekoder przez scart i wybierz jako źródło AV1, włacz dekoder i gotowe. :classic_cool:

Gość kto sie zna
Tylko ze ja juz tak robilam, pisalam wyzej ze podlaczalam dekoder.

Gość gość
musisz podłączyc włoski dekoder :)

Gość gość
Polski prąd ma zbyt dużą gęstość i może nie przechodzić przez włoski kabel który ma zbyt cienkie druciki.

Gość gość
To skad mam wziasc inny kabel jak teraz w Polsce jestem?