Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem co robic

Chyba usune ciaze Nie wiem co robic

Polecane posty

Jesli nie usune ciazy to czeka mnie zycie pod jednym dachem z ojecem pijakiem, na wsi, bez pracy. Jesli usune mam szanse dalej studiowac i mieszkac w miescie, rozwijac sie. Zaszlam w ciaze z chlopakiem, ktory olal mnie. To byla wpadka, ale bylismy razem rok, gdy mu powiedzialam o ciazy to powiedzial, ze da mi na aborcje ale dziecka nie chce wiec decyzja nalezy do mnie. Moja mama nie zyje, studiujac mam rente po mamie (330zl) plus stypendium socjalne i dodatek do akademika. Z domu wyprowadzilam sie idac do szkoly srendiej juz, bo moj ojciec pije i nie da sie czasami wytrzymac tam. Mam mstarsza siostre, ale ona tez jeszcze studiuje. Nie wiem co robic, jestem taka zalamana i zqagubiona. O ciazy dowiedzialam sie przedwczoraj i ciagle placze. Nikomu nie moge o tym w dodaku powiedziec, a ten kretyn moj chlopak ma to gdzies.

Gość gość
nie usuwaj, będziesz żałować całe życie, może jakoś dasz radę wszystko pogodzić?alimenty od faceta, renta rodzinna, pomyśl jeszcze może coś wymyślisz

Gość gość
to oddaj do adopcji a nie zabijaj...

nie dawalam za przeproszeniem d**y byle komu tylko chlopakowi z ktorym jestem od roku. Nie wiedzialam, ze tak mnie potraktuje. A rente mi zabiora jak przerwe studia... Takze bede musiala wrocic do ojca, a tego bardzo sie boje.

Gość gość
Nie zabijaj. Prosze oddaj do adopcji! Ja tak długo czekałam na swoje dziecko i kiedy zobaczyłam bijące serce na usg to myślałam że to najwspanialszy cud. Zobaczyłam swoje dziecko w 6 tygodniu -malusieńka kropeczke a ryczałam jak bóbr! (serce zaczyna być widać j na usg ak bije już w 21 dniu życia!)

Gość gość
gość tak to jest jak daje sie d**y byle komu! ponies konsekwencje swoich czynów i wychowaj dziecko czasem chciałabym, aby do takich PUSTYCH lasek wracało to co piszą z podwójną siłą :) Oddaj do adopcji, to najlepsze rozwiązanie. Jesteś dobrą dziewczyną, tylko zagubioną. Konsekwencje aborcji mogą być straszne, bo znając takich facetów, to załatwi ci to, ale w niesterylnych warunkach. A co do jego tekstu to mu powiedz, że w sądzie jesteś wygrana i będzie ci płacił alimenty :)

Gość gość
30.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość tak to jest jak daje sie d**y byle komu! ponies konsekwencje swoich czynów i wychowaj dziecko no tak, dziewica daje po 15 latach małżeństwa :D

Gość gość
gość gość tak to jest jak daje sie d**y byle komu! ponies konsekwencje swoich czynów i wychowaj dziecko a skad wiesz ze jestem laska

Gość gość
a rozumiem dajesz d**y byle komu, ale jesteś facetem??

Gość gość
nawiedzona staraczka się odzywa o dawaniu d**y, mąż pewnie bierze ile chce, pieniądze wydziela to się trzeba gdzieś wyżyć :D

Gość gość
nie przerywaj nauki, wszystko da się jakoś pogodzić zobaczysz, że dasz radę, urodzisz w wakacje, a potem jakiś żłobek, dom samotnej matki, poszukaj czegoś tylko nie usuwaj, ja staram się o dziecko ale nic z tego... jeśli je zabijesz to całe życie będzie Cię to męczyć, jak nie teraz po w poźniejszych latach... ile masz lat?

Gość gość
rob jak uwazasz, ale nie daj sie omamic ze konsekwencje beda straszne-bylam przed laty w podobnej sytuacji, usunelam i nigdy tego nie zalowalam. Mieszkam dzis na zachodzie, mam mieszkanie, spoko prace.. Aborcji dokonalam na niemieckiej granicy (mowia po polsku, bo tyle Polek tam jezdzi) za 400 € Do 18 tyg plod nie ma wyksztalconego mozgu ani aktywnego systemu nerwowego

Gość gość
staraczka nie jestem:) a maz nie wydziela mi pieniedzy bo mam swoje, nie musze sie prosic o kazdy grosz;)

Gość gość
przemyśl to milion razy, sama najlepiej wiesz w jakiej jestes sytuacji. jeśli po głębokiej analizie dojdziesz do wniosku ze to dziecko zmarnuje Ci życie to usuń- Twoja sprawa. a do tej co nie może zajść- to że Ty nie możesz to nie znaczy że ktoś ma rodzić niechciane dziecko:O co za debilny argument

prosze przestancie juz z tym dawaniem d**y. Ja naprawde nie wiem co robic. Z jednej strony usuniecie ciazy wydaje sie dobre, ale z drugiej nie wiem sama czy bede potem szczesliwa, mam takie zamieszanie w glowie, ze nie wiem jak to opisac. Tutaj ciaza, zwiazek, ktory sie sypie, chlopak, ktorego kocham okazuje sie dupkiem i studia, powrot do ojca ktory jest alkoholikiem. To dla mnie jest naprawde trudne, ale cos zrobic musze

Gość gość
wejdz na fejsie na "aborcja prawem kobiet" tam doczytasz gdzie sie mozesz zwrocic poszukaj strony women on waves- u nich mozna zamowic BEZPIECZNE leki

Gość gość
30.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość rob jak uwazasz, ale nie daj sie omamic ze konsekwencje beda straszne-bylam przed laty w podobnej sytuacji, usunelam i nigdy tego nie zalowalam. Mieszkam dzis na zachodzie, mam mieszkanie, spoko prace.. Aborcji dokonalam na niemieckiej granicy (mowia po polsku, bo tyle Polek tam jezdzi) za 400 € Do 18 tyg plod nie ma wyksztalconego mozgu ani aktywnego systemu nerwowego tylko ja nie pisałam o LEGALNYCH klinikach, tylko zauważ, że pisałam o miejscach nie sterylnych, tego mogą być straszne konsekwencje. Może dojść do różnych zakażeń. Autorko jak się zdecydujesz, to zadbaj o to, aby było to STERYLNE i CZYSTE miejsce

Gość gość
i co zrobisz? z niemowlakiem na ręku zapukasz do ojca pijaka? proszac o łaskę? żeby Cie przyjął?

nie moge studiowac majac dziecko, nie bedzie mnie na to stac po prostu...

Gość gość
coz prawda jest taka ze jesli urodzisz to koniec nauki- witaj tatusiu z czego bedziesz zyla?Z MOPSU? powrot na studia raczej czarno widze, wiec zostanie ci Biedronka- i z ta biedronka nie mam na mysli nastepnych 3 lat tylko 15- bez wyksztalcenia, w zabitej wiosce, zniszczona psychicznie od zycia z alkoholikiem...chcesz tego?

Gość gość
nie sluchaj bredni o konsekwencjach,kilkadziesiat lat temu w polsce aborcja byla chlebem powszechnym wrecz forma antykoncepcji,teraz wielkie halo nawet jak cie zgwalca albo dziecko chore to rodzic kaza i robia z kobiety inkubator.idz-usun,nie marnuj sobie zycia

Gość gość
30.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość rob jak uwazasz, ale nie daj sie omamic ze konsekwencje beda straszne-bylam przed laty w podobnej sytuacji, usunelam i nigdy tego nie zalowalam. Mieszkam dzis na zachodzie, mam mieszkanie, spoko prace.. Aborcji dokonalam na niemieckiej granicy (mowia po polsku, bo tyle Polek tam jezdzi) za 400 € Do 18 tyg plod nie ma wyksztalconego mozgu ani aktywnego systemu nerwowego tylko ja nie pisałam o LEGALNYCH klinikach, tylko zauważ, że pisałam o miejscach nie sterylnych, tego mogą być straszne konsekwencje. Może dojść do różnych zakażeń. Autorko jak się zdecydujesz, to zadbaj o to, aby było to STERYLNE i CZYSTE miejsce ja tu mialam na mysli ten slynny "syndrom poaborcyjny" o ktorym tyle z ambon sie trabi prawie wszystki moje kolezanki (dzis juz matki) maja za soba usuniecie ciazy...zadna sie nie zalamala, w glowie im sie tez nie pomieszalo oczywiscie, trzeba uwazasz gdzie sie takie rzeczy robi...najlepiej pojechac do Niemiec, tam jest opieka pierwsza klasa

Gość gość
do tych które namawiają do aborcji...ciekawe co będzie kiedy ta dziewczyna będzie chciała mieć dzieci a nie będzie mogła bo zostaną zrosty po łyżeczkowaniu albo jak tabletka poronna nie zadziała prawidłowo i laska sie wykrwawi albo uszkodzi dziecko?wszystko się może zdarzyć.. Jest tyle rozwiązań ... nie musi przecież wychowywać tego dziecka np adopcja..

Gość gość
Pamiętaj tylko to co Ci pisałam, jeśli wybierzesz aborcję-pamiętaj aby to miejsce było STERYLNE. Nigdy nie byłam w Twojej sytuacji więc Ci nie mogę powiedzieć "rób tak czy tak", nikt nie może Ci tego powiedzieć. Wyłącz internet, weź kartkę, długopis i sobie zapisz plusy i minusy jeśli urodzisz, oraz aborcji. To TWOJE życie. Ty dokonasz wyboru. Masz jakąś babcię, dziadka? Może oni mogliby wspomóc? Z siostrą porozmawiaj. Z nią możesz :)

Gość gość
usun- chyba ze marzysz o domu samotnej matki ( niby jak dlugo bedziesz mogla w nim zostac? 10 lat??) i o paczkach z MOPSU jestes mloda, wszystko przed toba...na dzieci przyjdzie jeszcze czas...tak juz ktos pisal-na poczatku ciazy sa co prawda zawiazki narzadow, ale plod nie ma jescze systemu nerwowego-takze JESZCZE nie istnieje...zajmij sie soba

Gość gość
do krytykujacych ona nie "dala d**y" tylko miala seks ze swoim facetem, jak kazda z nas! Macierzynstwo to nie jest kara,nauczka ani ponoszenie jakis tam konsekwencji

plusy i minusy juz wypisalam wczoraj, ciagle jestem jednak w rozsypce. Nie mam nikogo, a siostrze powiedziec nie moge, bo tak jakby nie rozmawiamy ze soba za bardzo. To dosc skomplikowane i nie chce o tym pisac. Jesli zdecydowalabym sie na usuniecie to tylko za granica i chlopak z tym akurat by mi pomogl tylko, ze po tym wszystkim nie wiem czy chcialabym z nim byc jeszcze.

Gość gość
no i czego wyszło więcej? + czy - ?

Gość gość
przestancie straszyc tami konsekwencjami- prawda jest taka ze prawidlowo wykonana aborcja to jeden z najprostszych i najbezpieczniejszych zabiegow chirurgicznych- ryzyko smierci przy porodzie jest prawie 10-krotnie wyzsze!!!! owa bezdzietnosc poaborcyjna to kolejny mit

Gość wciaz aktualne
Głosić wzniosłe teorie o „prawie płodu do życia”, znów grozić matce więzieniem w imię praw tego płodu, ale równocześnie nie troszczyć się o to, aby nosicielka tego płodu miała co do ust włożyć... I rzecz szczególna, ten sam płód, nad którym trzęsą się ustawodawcy, póki jest w łonie matki, w godzinę po urodzeniu traci wszelkie prawa do opieki prawnej, może zginąć pod mostem z zimna, gdy matka - którą jej „święte” macierzyństwo czyni nieraz wyrzutkiem społeczeństwa - nie ma dachu nad głową. Tekst Tadeusza Boya Żeleńskiego z cyklu "Piekło kobiet" z 1930 roku