Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem co robic

Chyba usune ciaze Nie wiem co robic

Polecane posty

nawet do pracy niktmnie nie przyjmie na umowe stala bo gdzie? teraz daja tylko umowe zlecenie badz o dzielo wiec o macierzynskim moge zapomniec a w akademiku nie studiujac mieszkac nie moge

Gość gość
z dzieckiem sie nie uzera dziecko sie chowa i daje tyle milosci i satysfakcji ze nikt inny nie zrozumie tylko matka . ja sama wychowuje dwójkę i uwierz mi nie jest łatwo ale nidy nie żałowałam decyzji o ich urodzeniu aborcja to morderstwo co za różnica zabic przed porodem czy po??????????? to i to jest morderstwo i nie mowcie ze to normalny zabieg co to znaczy zabieg jak was by rozrywali na czesci to też by był zabieg??? a finansowo dasz radę ojciec musi placic alimenty ty tez dostaniesz rożna forme zas\iłków a jesli nie chcesz to oddaj do adopcji sa ludzie którzy czekaja na dzieci.

Gość gość
alimenty zależa od dochodow ojca dziecka ja mam 600 zl np

Gość gość
no bardzo ciekawe jak ma dzieciaka po roku dac do zlobka :D na zapadlych wsiach sa na pewno miliony zlobkow :D :D

Gość wifigdańsk
nie twierdzę,że to szczyt marzeń. ale STAŁO SIĘ. alleja jacta est-kosci zostały rzucone i się nie odstanie. a usunięcie to zamiatanie pod dywan czyli robienei czegos a raczej próba ukrycia czegos co i tak w przyszłosci blizszej lub dalszej wyjdzie pełną parą i ze zwielokrotnioną siłą. trzeba wziąć odpowiedzialnosc za swoje czyny-dziecko samo się nie zrobiło i w najmniejszym stopniu nie zaśługuje aby zdusić je w zarodku,pozbawiając je tym samym poznania cudownosci tego swiata a zycie jest tylko jedno. czasami trzeba wybrać mniejsze zło. dobranoc.

Gość gość
dziecka sie nie "chowa" jak jakas krowe tylko sie wychowuje :O ale tępota i taka jeszcze rad udziela :O

Gość gość
"pozbawiając je tym samym poznania cudownosci tego swiata" - :O my chyba zyjemy w jakichs rownoleglych wszechswiatach, bo jakos malo widze tych cudownosci :O wszedzie szarosc i g***o :O

Gość gość
autorko w twoim życiu nie ma pozytywów?ciągle pod wiatr? coś kręcisz...

Gość gość
sam jesteś tępota jeżeli nie znasz gwary kuj-pom to się nie wypowiadaj ..

Gość gość
obowiazuje nas jezyk polski bez nalecialosci, a nie jakies gwary :O

Gość wifigdańsk
. Ile ja dostane tych alimentow? 200zl? dostaniesz tyle ile potrzebujesz a jak jasnie pan nie zaplaci to zaplaci za niego panstwo. a za co dalej i gdzie zyc? z ojcem alkoholikiem? jesli beda awantury-zawsze mozesz dzwonic po policje,załozyc niebieską karte,zglosic się do centrum interwencji kryzysowej itd. samo załozenie niebieskiej karty zawsze dziala jak silny środek łagodzący na takiego furiata. jak się chce to mozna-wszystko:)

no nie wytrzymam:Dale naiwne pisdy z was.nie pisac tylko mezusiowi d**y nastawiac i plodzic nastepne cudy,ze bozia i kosciol byly z was dumne.pieniadze same spadna z nieba,oczywiscie wystarczy sie pomodlic...

Gość gość
nie zauważyłam poprawnej polszczyzny u ciebie. więc się czep tramwaju,

Gość gość
"dostaniesz tyle ile potrzebujesz a jak jasnie pan nie zaplaci to zaplaci za niego panstwo." - jasne dostanie na godne zycie :D juz jej nie wkrecajcie blagam :O

Gość wifigdańsk
na umowie zlecenie tez masz potem macierzynski.teraz zmieniły się przsepisy po 17 marca bardzo na korzyść.poczytaj dowiedz się a nie od razu biadolić.

Gość gość
czarna 79 to co piszesz to brak słów..chyba nikt cię nie kocha..

Gość gość
teraz wszystkie krzycza "nie zabijaj dzieciaczka!" a po porodzie kazda d**e wypnie i zajmie sie soba, jeszcze powiedza "jak urodzila to niech sie teraz martwi" :D p********e dewoty :O

Gość wifigdańsk
gość alimenty zależa od dochodow ojca dziecka ja mam 600 zl np alimenty zależą OD MOŻLIWOSCI ZAROBKOWEJ OJCA DZIECKA A NIE OD DOCHODÓ'w. moja znajoma podala byłego o alimenty,ten przedsdtawił zaswiadczenie ze zarabia tysiac ileś a sędzina powiedziala ze w jego pracy na jego stanowisku zarabia się 4 tys i od razu zasądziła 700.

Gość gość
700 zl na 2 osoby szalu nie robi :O

Gość gość
ja dostaje wiecej od ojca na studia :O :O a nie mam dzieciaka do wykarmienia :O

alimentow nioe dostane duzych bo ojciec dziecka studiuje a jego matka ma rente i 2 dzieci na utrzymaniu. To ile dostane? Bo mysle, ze przy odrobinie szczescia 300zl to bedzie maks a nie tyle ile potrzebuje. A wynajecie mieszkania chocby malutkiego, a zycie? Za co? i to mnie wlasnie przeraza

Gość mekiraa
Dobra. Dlaczego żadna z obrończyń życia nie zaproponuje pomocy tej dziewczynie? Napiszcie, że złożycie się na wszystko, pomożecie jej wychować, aż dostanie pracę i skończy studia. Znajdźcie jej mieszkanie, popilnujecie dziecka jak ona będzie na uczelni. NO DALEJ!!! Która pierwsza się zgłosi???? Na pewno już trzeba jej na wizyty lekarskie, badania i witaminy pieniędzy.

Gość gość
autorko jak ci pękła gumka to trzeba było od razu lecieć do gina po postinor a nie czekać czy będzie ciąża czy nie

Gość mekiraa
Realnie to będzie tak: będziesz sama i biedna jak bezdomny pies. Nie licz na nic, bo cudów nie ma w dzisiejszych czasach, a samotne matki traktuje się jak zło konieczne.

o tym, ze pekla gumka nic nie wiem i nie wiedzialam. Moj chlopak mi powiedzial, ze musiala peknac widocznie ale po fakcie.

Gość wifigdańsk
gość 700 zl na 2 osoby szalu nie robi nie na dwie osoby. moja znajoma pracuje-prowadzi wlasny sklepik. poza tym oprócz alimentów sa jeszcze inne formy pomocy.

Gość mekiraa
Żadna decyzja nie będzie dobra i tylko Ty ją podejmiesz, nie MY. Jak widzisz żadna z obrończyń życia nie pomoże. A może ktoś zaproponuje Ci pomoc?

Gość Heniuś
"jak się chce to mozna-wszystko" - bzdura. Wolałbym 100 dzieci wyskrobać niż wrócić do tych wsiowych patoli. Psiarnia była regularnie jak w zegarku i co? I g..o, bo kundle nie są od tego. Na pewne rzeczy człowiek ma wpływ a na inne nie. Jeśli nie usuniesz ciąży spi...sz sobie życie bankowo. Nigdy nie wyrwiesz się z biedy i tej wiochy zawszonej gdzie wielcy moraliści z internetowych forów będą Ci obrabiać d..ę "o, paczajcie, to ta k...wka". Nie popieram aborcji ale zrób to co uznasz za słuszne. A wina jest nie tylko Twoja - odpowiedzialność spoczywa też na chłopaku a przede wszystkim na państwie polskim, które nie jest niczym więcej jak tylko ku.ą gó..a. I nie bierz sobie do serca tego, co tu piszą. Oni wszyscy ludzie mają Ciebie niesamowicie wręcz głęboko w d... - łącznie ze mną :) To Ty będziesz się bujać z bachorem a nie oni.

Gość wifigdańsk
autorko ale nie tłumacz sie w jaki sposob zaszlas w ciażę,mogło byc i tak ze kobieta zajddzie a potem jje chłopak tfu tfu zginie i co wtedy? tez ma usunąć? teraz juz nie ma co biadolic i węszyc dlaczego zaszla-jest w ciaży i tyle,teraz trzeba szukac n ajlepszych rozwiązan.