Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem co robic

Chyba usune ciaze Nie wiem co robic

Polecane posty

nie studiujac renty nie dostane, a zaocznie mojego kierunku nie ma. Co do alimentow to ile dostane od studenta niepracujacego? 200zl? To chyba niewiele...

Gość gość
autorka coś ściemnia.... nie podaje ile ma lat, który to tydzień a juz wiele dziewczyn o to pytała...mysle że to prowo

Gość gość
a jaki masz kontakt z rodzicami tego chlopaka bo wiekszosc dziadkow to raczej cieszy sie z wnuka czy wnuczki i moze chcieliby Ci pomóc ? zajac sie nim kiedy bedziesz w pracy lub szkole. moze finansowo oczywiscie tylko na potrzeby dziecka.

latwo wam pisac idz na aoczne dasz rade. Ale to nie takie proste, bo studiow zaocznych nie ma na moim kierunku, alimentow wiele nie dostane wiec z czego zyc? Moglabym isc do pracy tylko kto mnie w ciazy zatrudni?

a dlaczego ma byc zlinczowana przez "katolików" jak urodzi ?! Niekórzy są naprawdę płytcy... To, że ktoś ma nieślubne dziecko nie jest powodem do odrzucenia przez kościół, wręcz przeciwnie , Ci potrzebujący, słabi są najbardziej ukochani przez Boga. Sam Papież Franciszek mówi, że jak kobieta usunie ale potem jest dobra żaluje , wszystko można wybaczyć. Różne zakręty są w życiu. Liczy się dobre serce. Zlinczować to moze ją tylko jakiś ksiądz konował.

mam 21 lat jesli to w ogole cos ma do rzeczy, a lekarz stwierdzil 6 tygodniowa ciaze

jak on nie pracuje to albo rodzice jego beda dawac albo sąd alimentacyjny. po drugie możesz isc na zblizony kierunek do twojego na zaoczne na ten sam rok a różnice programowe zaliczyc. nie zamierzam Cię namawiać bo widze, że szukasz wymówek coraz kolejnych by usunąć. Twoje sumienie, Twoje życie.

Gość gość
Kwiattek starsze osoby potrzebuja spokoju a nie ryczacego noworodka:Onikt nie wynajmie tej dziewczynie pokoju.moze Ty jej wynajmiesz czesc swojego mieszkania,skoro taka madra jestes.

nie mam kontaktu za bardzo z jego mama (bo ojciec jego uciekl za grnaice i on nie ma z nim kontaktu), ona jest na rencie, ma jeszcze dwojke dzieci w domu wiec watpie by pomogla.

ale zaoczne studia tez kosztuja... poza tym nie znam zblizonego kierunku do mojego

Gość gość
ale ściema kolejne prowo...

Gość gość
ale czemu nie napiszesz jaką metodę antykoncepcji stosowałaś i zawiodła???? ciekawa jestem

Gość gość
Ja kiedys usunelam ciaze. To bylo za granica , w katolickim kraju jak Polska, a mianowicei Wlochy. Myslalam, ze na oddzile zastane mlode glupie laski...a tu niespodzianka....80 procent to kobiety po 40? Ja bylam jedyna , ktora potzrbowala psychologa, bo zaczelam strasznie plakac po operacji, choc nie chcialam miec dziecka z moim facetem, jednak zle sie czulam z tym, ze kogos tam zabilam. Moje starsze kolezankibyle zimne jak tzw.suki.Mialy juz po dwojke dzieci ..prawdopodobnie doroslych i nie chcialy sie juz bawic w pieluchy.Byly juz ustatkowane, wszystkie zamezna. Wszystkie mialay na szyji krzyzyki i wisiorki z maryja. Pakowaly mi do reki jakies swiete obrazki...pozniej dano mi leki uspakajajace...obudzilam sie jak juz nie bylo nikogo..pod wieczor. Odpowiedz sobie sama.

Gość gość
a ja usunełam ciaze 4 miesiace temu, farmakologicznie i nie załuje, wyrzuty miałam bardzo krótko teraz w ogóle o tym nie mysle

Gość gość
ja usunełam 30 lat temu, nie ułozyłam sobie życia, jestem teraz sama i nawet nie mam do kogo ust otworzyć...żałuję, przemyśl to wszystko

Gość goscia
Alimenty dostaniesz, jak nie od faceta, to od państwa. Weź na rok dziekankę, zobaczysz co będzie. Zależy jak do tej pory się wam układało, ale jeśli dobrze, to myślę, że gdy facet zobaczy dzidziusia, to sam zmięknie i wróci na kolanach :P Nie oddawaj do adopcji. W naszym kraju jest tak skomplikowany system adopcyjny, że mało które dziecko ma szansę na normalny dom. A jak się słyszy o tych dzieciach zakatowanych w domach zastępczych, to się nóż w kieszeni otwiera... A jak nie, to usuń. Tylko zrób to w bezpiecznych warunkach, żebyś potem nie miała przez to problemów do końca życia. Wyrzuty sumienia swoją drogą będą, może od razu zapomnisz, a może do końca życia, będąc już mamą będziesz się zastanawiać jaki by był lub była, jakby wyglądał, czy śmiałoby się tak jak ty i czy miałoby oczy po tobie Szkoda, że nie masz kontaktu z siostrą, mogłabyś się poradzić kogoś, kto naprawdę cię zna, twoją sytuację.

Gość gość
Gdybym to ja byla w takiej sytuacji to bym usunela..nie masz chyba wyboru.

Gość wifigdańsk
autorko-jesli usuniesz bedzeisz miala do konca zycia wyrzuty sumienia,jak nie teraz to dopadnie cie za 5,10 lat itd,przed tym nie ma ucieczki.te ktore twierdzą ze nie mają wyrzutów-to zamydlanie oczu,zagłuszanie sumienia. zreszta z twoich postów "widac" ze chcesz tego dziecka. moim zdaniem jaknajbardziej dasz sobie radę. 1. alimenty 2. studiując masz prawo do stypendium socjalnego 3. pomoc z opieki spolecznej póki nie staniesz na nogi i nie zaczniesz pracowac. a wiadomo ze przez ok. rok raczej nie bedziesz. potem moze dzieciaczek isc do złobka ale przez rok bedziesz siedziala z dzieckiem. a moze warto się teraz gdzies zatrudnic? przez rok bys dostaawała zasilek macierzynski,równy twojje miesiecznej pensji.

mojej mamy sasiadka posluchala´´dobrych rad´´i nie usunela.sytuacje miala wypisz b.podobna,tyle ze tatus dziecka wyjechal w pisdu a alimenty zobaczyla jak swinia niebo.mieszka u ojca pijaka,zyje z mopsu,wyglada jak ostatnia dziadowa a dziecko nosi ubranka po innych dzieciach.pracuje jako salowa w szpitalu za gowniane pieniadze.i nie licz,ze ktos cie zfinansuje albo jakis facet zechce dziewczyne z pijackiej rodziny,biedna jak mysz koscielna i w dodatku z dzieckiem.moja rada,usun,s********j z tej wiochy,idz na studia.na wszystko przyjdzie jezzcze czas.

Gość gość
Oddaje Cie Maryi niech Cie Bog blogoslawi staw temu czola, modle sie z Ciebie, dasz rade, zycie nie jest latwe iec nie szukaj ulatwien spojrz w serce

Gość gość
Oddaje Cie Maryi niech Cie Bog blogoslawi staw temu czola, modle sie z Ciebie, dasz rade, zycie nie jest latwe iec nie szukaj ulatwien spojrz w serce

Gość wifigdańsk
teraz juz nie ma takiego zawodu jak salowa. szpitale zatrudniają zewnętrzne firmy sprzątające ewentualnie jest takie stanowisko jak opiekun medyczny (nie pielęgniarka) -salowe były 20 lat temu. zresztą teraz jakakolwiek praca w medycynie,nawet jesli to byłoby sprzatanie wcale nie ejst az tak zle platna,abstra.h. ując-osoba po wyższych studiach-tez niejednokrotnie pracuje np w Biedronce za najniższaą pensję.dlatego to ze ktos pracuje za najnizsza pensję wcale nie znaczy ze jest patologia.

Gość gość
To Twoje dziecko z chlopakiem z ktorym chcialas byc. Mezczyzni czasem nie potrafia stawic czola obowiazkom. Nie patrz na niego. Twoj dzidzius, Twoja kochana istotka, nie rob jej krzywdy.! Kolezanka zwariowala po usunieciu, slyszala glosy dzieciecy placz, Ty jestes zbyt wrazliwa zeby usowac. Zimne suki sobie poradza ale nie Ty.

wlasnie,mezczyzni nie potrafia stawic czola,dlatego nie kobieta sobie zj***e zycie a facet niech sie bawi w najlepsze.k****a wy pieprzone pro-lajfki,pytam sie ILE pieniedzy dalyscie kobietom ktore zostaly same z bachorem??pewnie nic ale od doradzania to pierwsze.usuwaj i nie sluchaj.

Gość wifigdańsk
pieniadze dla samotnych matek ida z naszych podatkow-i prosze tu bez wyzwisk.

nie sluchaj tych powyciaganych od porodow krow rozpolodowych.pewnie same klepia biede i chca takie durne nastepne kobiety pociagnac za soba na dno,z zemsty,ze facet w******l a teraz sie uzeraja z dzieckiem:)

Gość wifigdańsk
no nie,ręce opadają. amoze te ktore usuneły chcą taką osobę pociagnac ze sobą na dno? i prosze mi tu bez wyzwisk-kulturalnie prosze. niestety-same o sobie swiadczycie. jak mozna zauwazyc-sa tu 2 obozy-za i przeciw. te ktore sa za usunieciem-rzucaja mięsem na oslep. te ktore sa przeciw usunięciu-pisza kulturalnie. o czym to swiadczy?

nie wiecie copiszecie. Ile ja dostane tych alimentow? 200zl? a za co dalej i gdzie zyc? z ojcem alkoholikiem? To wlasnie najgorsze. Ojciec pil, sprowadzal kolegow, znecal sie nad nami i w ogole brak slow o tym co robil, nie chce nawet wspomnieniami do tego wracac bo az mnie trzesie. Co do metody antykoncepcyjnej to zawiodla prezerwatywa, ale jakie to ma znaczenie? Stalo sie i juz, czasu niestety nie cofne

Gość gość
dla was to wszystko takie prościutkie :O piszecie "wez dziekanke na rok" a co po tym roku zrobi z dzieciakiem? :O "idz na zaoczne" a z czego je k****a oplaci? pieniadze z nieba nie spadaja :O "donos dziecko i urodz, bo bedzie dla ciebie calym swiatem" - taa na pewno tak bedzie :O "zbieraj kwity od lekarzy zeby facet ci oddal" facet pojedzie w p**du i tyle bedzie ogladala jego i pieniadze za lekarzy :O a od panstwa dotanie jalmuzne i bedzie zyla jak dziadowa :O pełnia szczesciaq po prostu, oj naiwniary, naiwniary :O namawiacie ja do urodzenia, a prawda jest taka, ze rodzac autorka zafunduje dziecku zycie w patologii, z alkoholikiem, matka bez wyksztalcenia i perspektyw, bez pieniedzy na jakiejs zapadlej wiosce :O ja bym byla wk*****ona na matke, ze mi zafundowala takie cudowne zycie :O ale wybor nalezy do Ciebie autorko