Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAMUSIE PISAŁYŚCIE Z DZIEĆMI NA LISTDOMIKOLAJA PL

Polecane posty

Gość gość

? Pytam, bo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda i czy któreś z dzieci coś dostało, to co wybrało...

Gość gość
przeciez to glupota. dzieci maja tyle samo frajdy z pisania rysowania ozdabiania listow i wkladania ich pod poduszke czy na parapet co z dostawania prezentow. przy tym cwicza i fozwijaja sie manualnie a te stronki sa przykre.

Gość gość
ta strona to jakas porazka. "Czekam za wami" :O Wiem, ze w Wielkopolsce uzywa sie takiej gwary ale na oficjalnej stronie to wyglada nie zbyt powaznie :O

Gość gość
to tylko reklama firmy matell nie ma czym sie podniecac. firma swoje zabawki wycenia na wage zlota wiec ludzie siegaja po tansze i niekoniecznie gorsze wiec zaczely obroty spadac i powstala stronka pt list do mikolaja. zal.pl

Gość gość
ooo, szlachetna paczka to też ubaw po pachy. Rodziny wielodzietne, gdzie najczęściej nikt z doroslych nie pracuje (a czasami jest tam kilkoro dorosłych dzieci) i żądania laptopów, lalek barbi, kosmetyków (te leniwe lochy mają takie "marzenia" hahahahaha) Nie, leniwej i roszczeniowej grupy społecznej nie będę sponsorować.

Gość gość
o a co trzeba zrobic zeby dostac taka paczke? bo tez mam wielodzietna rodzine ale nam jeszcze nigdy nikt nic nie podarowal a wrecz przeciwnie. przed swietami tylko dzieci nosza siatami do przedszkola a to zarcie psie a to dlugoterminowa zywnosc dla biednych czy zabawki dla sierot. moze ktos wreszcie by cos moim dzieciom dal?

Gość gość
"moze ktos wreszcie by cos moim dzieciom dal?" :D Maja rodzicow te twoje dzieci? No, to juz wiesz, kto jest od dawania im :D

Gość gość
no wiem i caly czas im daje ale widze ze inni wyciagaja bezczelnie lapy wiec moze tez powinnismy? ostatnio mnie juz wkurzyla kolejna akcja zbiorka dla ubogich a wsrod tych ubogich rodzina z mojej ulicy ktora doskonale znam wszystko z darow maja dzieci wystrojone jak lalki robili im ostatnio remont domu a kurde widze jak te dzieciaki non stop do sklepu biegaja i sobie kupuja a to chipsy a to batony. no bo kasa na to jest skoro ubrania dostana zabawki dostana obiad w szkole za darmoche zjedza. ja musze ubrac nakarmic pokupic wyprawki ksiazki wycieczki oplacic a ci maja wszystko za darmo i d**y tylko pasa i papieroski jeden od drugiego pala a przeciez te papieroski za darmo nie sa.

Gość gość
zenada !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1ale takie matki w polsce sa

Gość gość
czytam i czytam. wiem jest wiele rodzin które stać na święta itd a ciągną od innych a po drugie nie każda biedna rodzina jest naciagaczem i prosi o jakieś tam laptopy i tak dalej. ja sama osobiście pisałam na listy do mikołaja prosbe o prezenty dla moich maluchów nie dlatego ze nie chce mi sie pracowac tylko dlatego ze mam ciezko chora corke i po prostu nie mialam za co im kupic zabawki bo zdrowie i leki sa wazniejsze. a o co prosiły moje dzieci o puzzle i misie to chyba nie jest tak wiele i nie sa takie zachlanne jak tu co niektorzy pisza.dostały po paczce puzzli i po misiu dla mie to byl w tamtej chwili wydatek a dla moich dzieci coa bardzo waznego i byly szczesliwe.owszem dostaje obiady za darmo z gminy i co z tego , na wycieczki nie jeżdża bo mnie nie stać , wyprawki i ubrania tez kupuje sama nikt mi na to nie daje a moich dwóch starszych synow w wieku 12 i 15 lat dorabiaja sobie w wakacje i nie kupuja nie wiadomo czego tylko dokladaja sie do ksiazek i zeszytow albo sobie cos z ubran czy obowia kupuja. to co nie ktorzy tu pisza to po prostu żenada i wstyd albo zazdrość nie wiem

Gość gość
czytam i czytam. wiem jest wiele rodzin które stać na święta itd a ciągną od innych a po drugie nie każda biedna rodzina jest naciagaczem i prosi o jakieś tam laptopy i tak dalej. ja sama osobiście pisałam na listy do mikołaja prosbe o prezenty dla moich maluchów nie dlatego ze nie chce mi sie pracowac tylko dlatego ze mam ciezko chora corke i po prostu nie mialam za co im kupic zabawki bo zdrowie i leki sa wazniejsze. a o co prosiły moje dzieci o puzzle i misie to chyba nie jest tak wiele i nie sa takie zachlanne jak tu co niektorzy pisza.dostały po paczce puzzli i po misiu dla mie to byl w tamtej chwili wydatek a dla moich dzieci coa bardzo waznego i byly szczesliwe.owszem dostaje obiady za darmo z gminy i co z tego , na wycieczki nie jeżdża bo mnie nie stać , wyprawki i ubrania tez kupuje sama nikt mi na to nie daje a moich dwóch starszych synow w wieku 12 i 15 lat dorabiaja sobie w wakacje i nie kupuja nie wiadomo czego tylko dokladaja sie do ksiazek i zeszytow albo sobie cos z ubran czy obowia kupuja. to co nie ktorzy tu pisza to po prostu żenada i wstyd albo zazdrość nie wiem

Gość gość
prawdziwa bieda to pisze tutaj na forum obrażając innych żeby chociaż na chwilę poczuć się lepiej. Z tym, że niekoniecznie musi to być bieda materialna (są przecież dorobkiewicze) ale mentalna - i ta bieda jest najgorsza niestety.

Gość gość
siema chce dostać te małpki spadają

Gość gość
Szczerze powiem, ze mnie zupelnie nie wzrusza los obcych bachorow albo ich glupich, plodzacych sie w karaluszym tempie, matek. Natomiast placze nad krzywda zwierzat. I na zwierzeta sporo pieniedzy przeznaczamy. Moj starszy syn pracuej jako wolontariusz w schronisku a corka opiekuje sie starym koniem, oplacamy tez jego utrzymanie.

Gość gość
Nazywając dzieci "bachorami" zachowujecie się jak zwykłe prostaczki ;) pozdrawiam

Gość gość
jkkk

Gość gość
Straszna znieczulica i egoizm