Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HALLOWEN CZY JAKO CHRZESCIJANIE OBCHODZICIE

Polecane posty

Gość gość

JAK W TEMACIE jestem ciekawa po prostu ja nie obchodze, nie chce tego uczyc moje dzieci, uwazaam to za poganski obrzadek a nie katolicka tradycje I nie zmierzam brac w tym udzialu

Gość gość
tak obchodzimy, dzieciaki maja frajde i nie uwazam tego za cos złego

Gość gość
Ja nie obchodzę bo moja corka jest jeszcze za mała. Ale bede. I Tez nie uważam tego za cos złego. Ot bal przebierancow

Gość gość
A moge wier=dziec na czym opierasz wiedze ze nie ma w tym nic zlego?

Gość gość
sprawdzaliscie pochodzenie tego swieta?

Gość gość
A co w tym złego? Krzywdy nikomu nie robię ani ja ani moje dziecko które dzisiaj chodziło przebrane za dynię. No chyba ze kogoś pomarańczowy w oczy kłuje.

Gość A_Mila
przebrala sie miarka :D

Gość gość
Nie jestem chrześcijanką. A poza tym pisze się Halloween.

Gość asteriobelix
niee obchodzę, bo to nie jest polskie święto, po co nam te zagraniczne halloweeny i walentynki? własnych świąt nie mamy?

Gość gość
dzisiaj w Polsce satanisci skladaja szatanowi ofiary, wlasnie dzisiaj a dla was swietowanie w tym dniu nie ma zadnego znaczenia tlumaczycie to, mowiac ze nie ma w tym nic zlego, wybielacie sie ale nie jest to swieto chrzescijan ale pogan I satanistow wiec jesli dzisiaj przebieracie swoje dzieci za dynie a w niedziele pojdziecie do kosciola, to jestescie zwyklymi hipokrytami, I tego samego uczycie wlasne dzieci I uwazam ze nie ma w was prawdziwej wiary w Boga-koniec

Gość gość
pytanie bylo chyba do chrzescijan wiec jesli sie za nich nie uwazacie to sie nie wypowiadajcie

Gość gość
to jest kolejny sposób na biznes. bo trzeba kupić jakiś kostium, a przynajmniej materiały na przebranie, zorganizować wyżerkę i chlańsko, niektórzy idą do klubów - tam też zostawią niemałe sumy. Interes hula :) Prawie jak nekrobiznes.

Gość gość
ja sama wyglądam jak zmora z hallowen i każdy jak mnie widzi od razu ma strach w oczach to po co mi jeszcze obchodzić to świętą, siedzę dziś w kącie

Gość gość
Przebrane za dynie chodziło.....:D Kocham was ludzie.:classic_cool:

Gość gość
Ja powiem tak. Halloween jeszcze nie obchodzę ale bede. Katoliczka jestem bo wierze w Boga. Ale do tych czarnych batmanow w kościele nie pójdę. To dopiero hipokryci. Dzisiaj z d****a na baletach sie bawi a jutro bedzie msze odprawiał i leczył kaca winem mszalnym.

Gość asteriobelix
jako Polka i chrześcijanka nie obchodzę halloweena

Gość gość
To ja, to ja!!! Ja tak mam czasami.

Gość asteriobelix
na pewno nie każdy batman tak zrobi, nie generalizujmy

Gość gość
"Katoliczką jestem bo wierzę w Boga". Zmartwię Cię, ale zgodnie z oficjalną definicją, katolik to członek wspólnoty Kościoła Katolickiego, a Ty w tym samym zdaniu ten Kościół krytykujesz, konkretnie jego kapłanów. Wierzyć w Boga można będąc areligijnym.

Gość gość
''Ja powiem tak. Halloween jeszcze nie obchodzę ale bede. Katoliczka jestem bo wierze w Boga.'' a wierzysz Bog karze wystrzegac sie wszystkiego co ma chociazby pozory zla, w jakiego wiec boga wierzysz skoro nie badasz skad sie wzielo halloween

Gość gość
Skoro wierze w naszego Boga to jestem chrześcijanką. Bo nie wierze w żadnego Buddę czy jakiś tam innych bogów. A to ze do kościoła nie chodzę? Nie chodzę i chodzić nie bede. I tak krytykuje. Bo to sa h**e czarne. Biednym powinni dawać a nie zabierać i uczyć co miał nam ludziom bóg do przekazania a nie robić wodę z mózgu.

Gość gość
Jestem katoliczką bo mnie ochrzczono. Nie praktykuję bo słuchanie degeneratów w czarnych sukienkach nie ma nic wspólnego z wiarą. Helloween obchodzę bo mam dziecko i należy się mu więcej zabawy niż było dotąd, bez tego dnia.

Gość kotełe kotełe
gość dzisiaj w Polsce satanisci skladaja szatanowi ofiary, wlasnie dzisiaj a dla was swietowanie w tym dniu nie ma zadnego znaczenia tlumaczycie to, mowiac ze nie ma w tym nic zlego, wybielacie sie ale nie jest to swieto chrzescijan ale pogan I satanistow wiec jesli dzisiaj przebieracie swoje dzieci za dynie a w niedziele pojdziecie do kosciola, to jestescie zwyklymi hipokrytami, I tego samego uczycie wlasne dzieci I uwazam ze nie ma w was prawdziwej wiary w Boga-koniec xx jak chcesz wiedzieć to prawdziwi sataniści nie zabijają zwierząt. robią to tylko pseudo sataniści dla popisów mam znajomego sataniste bo wybrał taką droge to wiem

Gość gość
A ci w tym złego jeśli przeniosę moje dziecko razem z innymi za mała czarownice? A czy to nie jest złe jak kościelne szumowiny molestują dzieciaki?

Gość gość
nie mozna krytykowac wszystkich na raz bo kazdy jest inny jeden poszedl na ksiedza z powolania a ktos inny dla wygody I pieniedzy, osobiscie uwazam ze osoba powzej nie umie sie sprecyzowac kogo ma za swojego boga, bladzi...

Gość gość
"naszego Boga"? zmartwię Cię po raz kolejny, ale Bóg jest jeden. A Budda w ogóle nie pretendował do roli bóstwa, więc może zaczerpnij ździebko wiedzy nim coś napiszesz, bo poźniej dzieci to czytają i biorą za prawdę :O

Gość gość
Zgadzam sie z wypowiedzią pani która mówi ze dzieciakom należy sie jakaś zabawa. :)

Gość gość
jest zle, I przebieranie sie za czarownice tez jest zle nie zaslaniaj swojich czynow tym ze ktos inny ma na sumieniu gorsze grzechy, to dziecinne