Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HALLOWEN CZY JAKO CHRZESCIJANIE OBCHODZICIE

Polecane posty

Do końca też tak nie jest, bo biednym nie można od tak sobie dawać. Z kolei co do batmanów to macie rację, bo to nie jest kosciół, a oni nie należą do jego wspólnoty. To jest zwykła mafia pobierająca haracz

Gość gość
Się "chrześcijani wygadali?!" Boże Narodzenie też poganizm, figurki świętych (Kuźwa! co rok ich przybywa), kapliczki też poganizm, pomniki na cześć kogoś/czegoś tam, też poganizm, Topienie Marzanny też poganizm, Pierdzielicie ludzie takie głupoty że Ciemnogród widać na kilometry! Edukacja leży i kwiczy.........

Gość kotełe kotełe
p*********e coś o satanistach takie farmazony że koty zabijają :o przeczytajcie sobie biblie laveya i zobaczcie czy jest tam słowo o zabijaniu zwierząt. sataniści nie robią nikomu krzywdy i skończcie te mity

Gość gość
nie interesuja mnie hare Krishna I buddysci tylko opinia chrzescijan na ten temat .....

Gość gość
Według ciebie i mnie jest jeden. Ale poA tym ja zdaje sobie sprawę z tego ze ludzie maja prawo i wierzą w innych bogów niż ja albo nie wierzą wcale. Ludzie jest XXI wiek. Otwórzcie trochę swoje mózgownice

Gość gość
No właśnie, OTWORZCIE :O XXI wiek a tu wciąż mroki średniowiecza. Jak ktoś pyta, czy chrześcijanom wypada obchodzić Halloween to nie wiem czy się smiać czy płakać. Jeszcze nie tak dawno był dylemat, czy na stole wigilijnym może leżeć szynka. I chrześcijaństwo wyszło tej kwestii naprzeciw. Można? Można.

Gość gość
czlowieku, nie przeczytales ani jednej strony biblii la veya albo jestes slepy mialam do czynienia z satanistami ktorzy opierali swoj swiatopoglad na biblii laveya, troche mnie nauczyli tych swojich pogladow, na tle mocno ze wyparli ze mnie dawne duchowe wartosci, jakos sie dalam zmanipulowac I prawie popelnilam samobojstwo, bo zycie dla mnie sens stracilo... czym wiecej rozmyslalam o tym co mowili tym bardziej zapadalam sie duchowo, wiec nie pisz tutaj ze oni nikomu nie robia krzywdy, bo sie o nich otarlam

Gość gość
Ludzie!!!!! Ludzie!!!!! CZEMU WY JESZCZE NIE ŚPICIE!!!! Obchodzimy halołyn hahahah

Gość gość
widze, ze prawdziwych chrzescijan juz prawie nie ma 2 osoby sie podpisaly, ze nie obchodza, ale ... czy z pobodek religijnych? oto jest pytanie

Gość gość
Prawdziwi chrześcijanie już śpią bo rano o szóstej msza.

Gość gość
Ja nie śpię bo u mnie dopiero popołudnie :-)

Gość gość
Sa prawdziwi chrześcijanie. Ale XXI wieku który idą z duchem czasu, z postępem a nie tkwią ciagle 2000 lat przed nasza era.

Gość gość
Postać Antychrysta w każdym pokoleniu oznacza tych wszystkich, którzy sprzeciwiają się Bogu. Trzeba by tu wymienić masonerię, komunizm, faszyzm, ideologię New Agę, satanizm, magia i różnego rodzaju sekty Halloween to praktyka poganska czyli saanistyczna, antychrzescijanska, inaczej mowiac jest pod nia ukryta postac antychrysta I ja osobiscie w to wierze

Gość gość
A ja myslałem, że antychryst to Gargamel. :(

Gość August the 1st
Nie obchodzę bo mi się to święto nie podoba. Jest bardzo amerykańskie. Może tam na miejscu nie jest takie sztuczne bo to ich tradycja od lat. U nas to wygląda sztucznie, ludzie robią coś na siłę, sami nie wiedząc po co i na co. Dzisiaj widziałam przed knajpą jakieś groby i porozrzucane mięso z krwawymi kawałkami. Masakra!!!!! Zastanawiałam się jak nauczycielki w przedszkolach przekazują wiedzę na temat halloween. Jak im tłumaczą, że jutro należy przebrać się za wariata, ducha czy czarownicę i chodzić po domach i zebrać cukierki. Kto ma dzieci w przedszkolu i może mi to powiedzieć. Albo sami jak jesteście rodzicami jak tłumaczycie dzieciom to "święto" ????

Gość gość
Idzie dzieciak przebrany za pająka albo za dynię. Gdzie tutaj antychryst?

Gość gość
prawdziwi chrzescijanie nie dadza sie zreformowac zadnemu ''duchowi'' czasu dla nich zawsze najwazniejszy bedzie Bog I beda zyc tak, by Jego nie obrazac swojim zyciem, pogladami I praktykami

Gość gość
Hmm... nie wyznaję żadnej religii (pewnie zaraz od autorki usłyszę WON ), ale zachodzę w głowę, jak głupia zachodnia zabawa może obrażać Boga. Myślę, że Bóg ma gdzieś czy praktykujecie Halloween. Wy Boga na siłę pakujecie w ludzką foremkę, dajecie mu cechy groźnego dziadka. Na litość (boską), to właśnie jest średniowieczna praktyka i tym Go najbardziej urażacie.

Gość gość
a ja mieszkam w Ameryce, ale ze jestem polka to tego swieta nie obchodze.

Gość asteriobelix
nie porównujcie new age do faszyzmu, trochę new age (do ktorego kościół zalicza np. jogę), nikomu nie szkodzi

Gość gość
''Myślę, że Bóg ma gdzieś czy praktykujecie Halloween. '' Ale o jakim Bogu mowa jesli o chrzescijanskim to ja mysle ze w Biblii jasno jest napisane czy mu sie to podoba, czy nie. Mozna sie tez modlic o rozeznanie, ale dla mnie osobiscie temat jasny jak slonce: jestem chrzescijanka, wiec nie obchodze Halloween I nie bede tego uczyc moje dzieci. Nie bede sie czuc jak hipokryta ktory dzisiaj idzie zbierac cukierki a w niedziele poleci do kosciola. Nie wybralam sobie latwej sciezki, wiem, chociaz ''latwe'' wola mnie codziennie I codziennie stawiam mu opor, bo walcze o swoja dusze.

Gość gość
joga szkodzi, new age ma drugie imie-okultyzm

Gość gość
chrzescijanie przejeli wiele swiat od pogan, m.in wielkanoc

Gość gość
Jak tłumaczyć dzieciom w wieku przedszkolnym? Ja mówię córce że ludzie wymyślają różne święta. Z wyjaśnianiem sensu zabawy w strachy jest mniej problemu niż np z obchodami rocznicy ukrzyżowania boga.

Gość gość
A o jakim Bogu może być mowa? Jest jeden, to już chyba ustaliliśmy. Wytłumacz mi proszę, czemu każdy katolik/chrześcijanin tak gorliwie powołuje się na Biblię, której treść i zawartość ulegała nieustannym zmianom na przełomie wieków. Kiedy zaczniecie myśleć sami zamiast się wspierać i kierować dziełem literackim.

Gość gość
"Ale o jakim Bogu mowa jesli o chrzescijanskim" Myslalam ze dla chrześcijan jest jeden bóg? Chyba nawet o tym mowa w 10-ciu prsykaAniach co nie?

Gość gość
tak, ja mam na mysli jednego Boga, ale ludzie chca wyznawac wiare I jednoczesnie robic to co chca, na przyklad swietowac Halloween.... wiec ja sie ich pytam w jakiego wierza boga, poniewaz to poganskie swieto

Gość gość
Zapewniam Cię, że Halloween jest tak samo pogańskie jak Boże Narodzenie. Jeśli uważasz inaczej, to nie powinnaś nazywać siebie katoliczką, bo najwyraźniej nie wiesz nic o religii, do której przynależysz.