Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrodnacórka

moja matka nic mi w życiu nie dała a teraz prosi się o kasę

Polecane posty

Gość wyrodnacórka
Co najmniej 3000 zł. Ja z mężem na 4 osoby mamy 6000, a wiadomo, że dzieci kosztują. Poza tym, nie potrafię zapomnieć, że chodziłam w dziurawych spodniach do szkoły, aż dyrektorka mi zwróciła uwagę, to mi babcia je w końcu zacerowala. Tylko dziwnym trafem na piwko zawsze się znalazły pieniądze.

Gość gość
Nie no super, widzę, że tu wiele ludzi z poglądami jak moja matka. Wychowała mnie, więc powinnam jej na kolanach dziękować, że miałam co żreć i w co się ubrać. Jak to taki problem i taka łaska to nikt Wam dzieci nie każe robić! Z takimi poglądami dobrze Wam radzę, nie róbcie sobie dzieci, bo to żadna przyjemność przez całe życie mieć wypominane, że pieniądze matka musiała na mnie wydawać zamiast sobie kupić nowe ciuchy albo auto. Jak już się decydujecie na zrobienie dziecka i go WYCHOWYWANIE to jest to Wasz zasrany obowiązek, więc nie róbcie z siebie łaskawej kobiety za to że podetrzecie dziecku doopę a potem będziecie mu to wypominać do końca życia i będziecie żądały za to zapłaty. Jak chcecie kasy za podcieranie doopy to się zatrudnijcie w żłobku a nie od własnego dziecka wymagajcie czegoś takiego :o

Gość gość
Nie to z nią jest DUŻO nie tak. Dzieci dostają mieszkania od swoich rodziców, mają fundowane wesela, samochody itp. a ty dostałaś od niej g***o i na to ona zasługuje w zamian.

Gość gość
mój facet ma taką matkę. Od 15 roku życia pracuje na swoje utrzymanie bo od swojej mamusi miał tylko na mydło, używane ciuchy i suchy chleb bo szanowna teściowa obiadów dla dzieci nie gotowała. A na fajki, piwka i swoje wydatki zawsze miała, dochody od zawsze miała duże. Z 4-tki dzieci tylko moj facet utrzymuje z nią jakiś kontakt, a ta i tak tylko liczy żeby wyciągnąć pieniądze od niego. Reszta rodzenstwa pouciekała z domu gdy tylko mogła i kontaktu z nią nie utrzymują a ona jest teraz wielce pokrzywdzona przez los i samotna.

Gość gość
Rodziny wspiera się nie na zasadzie "coś za coś" tylko bezinteresownie. W sumie Twoja matka niezbyt przyłożyła się do wychowania i teraz zbiera tego plon.

Gość gość
nie dałąbym takim rodzicom ani grosza

Gość gość
Nawet jeśli mało Ci dała to nie bądź taka jak ona i pomóż jej. złe dobrem zwycieżaj jest takie przysłowie, ja bym pomogła mimo wszystko bo Twoja mama jaka jest taka jest ,ale to jednak dalej jedna z najbliższych Ci osób

Gość gość
Czasami obcy czlowiek wiecej pomoże niz rodzona matka. Z jakiej racji pomagac komus kto sie zbytnio nigdy nie wyslil dla innych? Czemu ma nagradzac matke za jej egoizm?

Gość gość
Nic nie dawaj .Nauczysz tak i będzie przychodzić co chwile. Dorośli sa ,pieniądze maja to niech sobie radzą,

Gość gość
autorko, na Twoim miejscu nie dałabym nic... co innego gdyby nie miała pieniędzy, ale ona ma lepszą sytuację finansową niż Ty... zamiast dawać matce lepiej odkladaj pieniądze na przyszłośc dla swoich dzieci bo czasy dziś trudne i niepewne a Twoja matka to egoistka -myśli tylko o sobie...

Gość gość
Matke masz beszczelną,nie ma co! Porozmawiaj z nia i powiedz co o niej myslisz.Zerwij z nią kontakty i już! Masz własną rodzinę i niech uważa żeby czasami ona nie musiała Ciebie wspomagać.

Gość gość
Ale dlaczego Wy wszyscy piszecie, że powinna matce pomóc w potrzebie skoro jej matka nie jest biedna?! Przecież ma dochody z mężem i to dośc duże. Niektórzy mogą w jej wieku pomarzyć o takich pieniądzach a żyją bez problemu za mniejsze!