Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona232351

Dziewczyny prosze o pomoc test ciązowy zdjęcie

Polecane posty

Gość kita1234
A Ty wiesz kiedy miałaś owulację dokładnie? Ja mniej więcej niby wiem, niby bo sprawdzałam tylko po śluzie 18.10 zaczęły się cechy śluzu płodnego... Wszystkie dni płodne zaliczone i teraz trzeba czekać na rezultaty. :) A brzuch może nie tyle co mnie boli, tylko czuję go , takie promieniowanie jakby... nie wiem jak to określić. Mam nadzieję, że to jakiś objaw a jednocześnie nadzieja :D chociaż nie wiadomo na co dokładnie, bo bolący brzuch może być objawem ciąży, a jednocześnie @. :P

Gość gość
Oczywiście, że jest tam druga kreska, bardzo bladziutka, ale jest! Negatywny test wygląda zupelnie inaczej, nie ma tam nawet sladu. Nic zero. Nigdy na swoim negatwynym tescie nie mialam takiej kreski, w przeciwnym razie oszalalabym i biegalabym na bete....

Gość ona23235
hm , u mnie to było tak, ze 3 go mialam usg, wykryto pęcherzyk dominujacy 2,5 cm, lekarka powiedziala tylko ,,pęknie po miesiaczce - " , miesiaczka - lub krwawienie, 4 dniowe z silnym bólem - było tydzien pozniej , zaczelo się 10.10 , bylam wtedy w szpitalu, na badaniach, ... podejrzewano juz wtedy ciąze, ale stwierdzili ze krew- to krew miesięczna , Owu , - wydaje mi się ze byla w okolicach 22 , zaliczone, .. nawet stałam na głowie , by było to bardziej możliwe... 29 , byłam u gina. powiedział,ze może być ciąza,której nie widać jeszcze, i by przyjsc za dwa tygodnie jesli nie wystąpi miesiaczka.... i być może bedzie trzeba wywoływać... dzien pozniej , lub dwa... poszło ze mnie gęstym białym sluzem , zaczęły się bóle, ... i na zmianę, raz wodnisty mleczny, raz wodnisty bezbarwny... i reszta objawów ktore juz opisywałam.. Napraawde kobietki, nie chce sie nastawiać. Mój partner, kilka razy już myślał ze nam sie udało, ja też... kiedy okazało się ze nie... to straszne uczucie.. i nie potrafie patrzeć, jak bawi się z dzieciakami mojego brata.. jak na nie patrzy, i jak wkłada całe serce, w zajęcie się nimi... Dlatego chyba narazie to przemilczę, i sprawdzę sama, ale jest cholernie cięzko :(

Gość kita1234
Ja mojemu Tż tylko mówiłam, że odstawiam tabletki i będzie co ma być. O dniach płodnych mu nawet nie wspominałam :D bo może by się stresował czy cokolwiek, powiedziałam mu dopiero jak było już po nich... a teraz trzeba czekać na okres.. Niby się cieszę ale trochę też się obawiam, zwłaszcza, że pierwsza ciąża była nie donoszona, która skończyła się przedwczesnym porodem bez happy endu .

Gość ona23235
ojej, ;( ech, współczuje na prawdę... ;( bardzo mi przykro.. moja bratowa miała podobny przypadek, mniej więcej potrafię wyobrazić sobie jaki to ból... Ale kochana, mimo wszystko , ja trzymam kciuki, i wierzę że obie będziemy już nie długo szczęsliwe - a po miesiącach, będą z nami zdrowiutkie kochane aniołki .. :) ... i jeśli się uda, na pewno będzie dobrze! ;)

Gość kita1234
No właśnie też jestem dobrej nadziei , choć boję się żeby sytuacja się nie powtórzyła .. i pewnie 9 miesięcy spędzę w łóżku :P bardzo motywujące- wiem.. ale czego się nie robi dla takiej małej kruszynki :)

Gość ona23235
oj no jasne że tak . :) . ... ja tak jak pisałam wczesniej, uwielbiam biegać, ruszać się, jeździć na rowerku, z nudy postać na głowie, pochodzić na rękach, ... odbija mi , siedząc na pupie , nic nie robiąc, nie ćwicząc ... i mimo ze cięzko mi wysiedzieć to trwam nadal, :) poza tym, bralam leki, które mogły by zagrażać , i od tych kilku dni, odstawiłam, nie chce ryzykować.. Dla takiego skarba wszystko .! .. :)

Gość kita1234
No ja może nie jestem tak bardzo r****iwa jak Ty :D ale jednak ruch lubię :) i ciężko mi będzie przeleżeć tyle czasu ale jednak kiedyś będę musiała... chyba, że ta ciąża będzie inna i nie będzie takich problemów , ohhh jakby było cudownie. :) Ale zobaczymy jak to będzie... coś czuję, że nie będę mogła wytrzymać i jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki zrobię test - choć będę się obawiać, że wyjdzie 1 kreska... lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować... :) A to Twoja pierwsza ciąża?

Gość gość
Dla mnie jesteś w ciąży i już wiem , żę moje gratulacje nie pójdą na marne :) dbaj o siebie i maleństwo..powodzenia

Gość ona23235
to bardzo mile co teraz przeczytalam, ech, nie dziekuje by nie zapeszać, ale uwierze dopiero jak u lekarza wszystko się potwierdzi, póki co nie chciała bym nadziei robić kurczę, ;( . Tak, to moja pierwsza- jeśli mogę to tak nazwać - ciąza, .. hm, choć wiele razy już mialam nadzieje ze się udało, jednak takich samym objawów jak teraz nie było ... Brałam teraz kąpiel, i, poszło ze mnie znów trochę śluzu, białego mlecznego, jak i lepkiego przezroczystego z domieszką białego, .. ..ech , świruję..

Gość kita1234
Ja też mam dużo śluzu, nieraz nawet mam uczucie jakbym już dostała tą wstrętną @ ;/ mam nadzieję, że nie przyjdzie ale kto to wie. Poza tym brzuch mnie boli.. i coś mi tam bulgocze... coś czuje, że na dniach @ się pojawi i będzie po ptakach :P a Tobie @ kiedy powinna się pojawić, bo chyba nie doczytałam ?

Gość ona23235
moje cykle są mało regularne, ,,. tak jakos przed 7.11 powinnam mieć, , mamy dziś drugi... hm , zawsze przed@ mialam ból trwajacy jeden dzien i pa, a teraz.. nie, ten jest raczej inny .. ech. .. i siła nastawienia psychicznego tez ma wielki wpływ!, więc nie wmawiaj sobie @ bo na pewno przyjdzie, jesli bedziesz to sobie powtarzać, czy tak myśleć.. taaa.. a sama nie jestem lepsza, ... potęga podświadomości .. oby w pozytywnym dla nas znaczeniu , i @ nie nadeszła. ...

Gość ona23235
jakoś mam wrażenie ze powinnam zejść na ziemię, z tego nieba, i żyć realnością, ... Zawsze przed @ pojawiała się jakaś bolesna krosta na twarzy, lub przebarwienie, które bolało przy dotyku, .. - to zwiastowało mur beton @, .. i teraz też to mam, ... Boże ja szaleje. .. NIE CHCE TEJ CHOLERNEJ @ ;(

Gość kita1234
Mnie też ostatnio wysypało, więc między innymi dlatego obstawiam @ :D hmm.. ale też mnie trochę dziwi... to, że zawsze przed okresem jadłam kilogramami słodkości, a teraz na samą myśl mnie mdli... akurat tego sobie nie wymyśliłam... :D i nie wmawiałam.. ostatnio miałam ochotę na cytrynkę , a ot tak sobie... chleba z uwaga... nowy przepis :D serem żółtym, szynką, ogórkiem kwaszonym i ... ketchupem ... jestem walnięta xd i w ogóle bardziej jestem za kwaśnym.. jak za słodkim... co powinno być przed okresem, na zachcianki za wcześnie... ale dziwi mnie to. Zawsze przed okresem zapatrywałam się w czekolady itp. a teraz?

Gość ona23235
u mnie to samo, ... pomarańcze mogły sobie leżeć leżeć, to wcinałam jabłka, np. .. i nic poza tym, a dzis , albo cytryna, albo pomarancze, mandarynki, bo kwaskowate, i mniam ... ech... masakra, na prawde, idzie ześwirować,. ... zastanawiam się, czy zmiany naskórne- tradzik itd, - to tez nie objaw nadmiaru hormonów- które są mozliwe w ciązy, na poczatkach itd, itp, czy nasze szanse są przekreślone, .... i szukam w necie, ale ... nic co mnie zainteresowało . załamka totalna. :( ,

Gość kita1234
nie mam pojęcia, na prawdę... ale wydaje mi się, że być może.. wkońcu objawy @ i objawy ciąży są bardzo podobne... A który jest to Twój cykl starań ? :)

Gość ona23235
bodajże piąty , może szósty ... ech ... ale tak na prawde sekret w tym tkwi, że czuje sie beznadziejnie, tak jak wczesniej pisałam, ...nic nie mówie mojemu facetowi o tym co podejrzewałam, o tym że robiłam test, bo on sam bardzo by chciał, ... i wiele razy , cóż, narobiłam nadziei i nic.. i kiedy tak widzę go z dzieckiem mojego brata, to na prawde łamie się coś we mnie, a to dlatego, że kiedyś cierpiałam na bulimię , przez 3 miesiace spadłam 40 kg z wagi i byłam o krok od smierci, dzieliły mnie godziny , gdyby nie szybka pomoc, nie pisała bym tego teraz. Ale on mi pomógł z tego wyjsc, głownie on i lekarze, .. moje cykle w miare wróciły do normy , @ powróciła , wszystko było okej , i tak już jest od ponad roku , brak objawów chorobowych, utrzymuje wagę, zdrowo się odżywiam, ale nigdy zaników miesiączki juz nie było, co jakis czas wykonuje też badania, i wszystko jest okej. ale ja sie obwiniam o to co było,ze jestem tak beznadziejna,że nie potrafię nawet zajść w ciąze , czyli dać tego , czego on tak bardzo by chciał, czego i ja bym chciała. I własnie poraz kolejny wolę sama przeżyć załamkę, niż cokolwiek mu mówić o drugiej bladziutkiej kreseczce na teście, nie chce poprostu ,..bo wiem jak to moze boleć. i na prawde beznadziejnie mi z tym, tymbardziej teraz, kiedy sama się juz chyba wkręciłam... :(

Gość kita1234
A ja chyba znalazłam... :) Tak , trądzik też może być odpowiedzialny za " domniemaną ciążę " gdyż jest dużo hormonu progesteronu , który utrzymuje ciążę. Hmmm.. ale też może być objawem @ , no czyli stoimy w miejscu :D

Gość gość
Autorko, zrób jeszcze jeden test i koniecznie napisz co wyszło. Czekamy na dobre wiadomości :)

Gość kita1234
Nie martw się kochana , ja dopiero co prawda 1 cykl... ale w poprzedniej ciąży zajęło to trochę czasu, po 9 cyklach dopiero udało się...ale już wysiadałam, nawet nie zwracałam uwagi już na to czy okres jest czy go nie ma :P 2 miesiące spóźniał mi się okres... test zrobiłam dopiero w 8 tc :D jakie było moje zaskoczenie, bo myślałam, że znów jakieś problemy się pojawiły... nawet nie zwracałam uwagi na jakiekolwiek objawy.. też zmyliło mnie plamienie... takie budyniowe, co później się okazało była to implantacja zarodka.

Gość ona23235
ja tu czytam o jakichś androgenach ... ;| ., trądzik androgenny - to wlasnie cos pod ten deseń o co mi chodzi, bolące podskórne ,... coś... w okolicy np. nosa, ... Fajnie ze ... androgreny to chyba męskie hormony, ... nie ,, to pewne ,ja świruje...

Gość ona23235
oj no dziękuję, wierzę że jesli nie teraz to pewnie kiedyś się uda, :( Dziękuje jeszcze raz za pocieszenie, i .. to co piszesz, 9 cykl starań, ale się udało, ... więc może i przede mną jeszcze troszkę zostało . .. hm, oby . :(

Gość kita1234
Poczytaj o progesteronie, ten hormon występuje po owulacji , przygotowuje do zapłodnienia i podtrzymuje przy życiu zapłodnione jajeczko :P Niektóre dziewczyny mierzą temperaturę... gdy po spodziewanej miesiączce temperatura nie spada oznacza to ciążę ... - tak czytałam :) Ja akurat nie mierzę temp.

Gość ona23235
ja temperatury tez nie mierzę, a to chyba trzeba porównywać z całego cyklu, jaka jest najniższa jaka najwyższa, bo dla niektórych kobiet 36,7 może to byc juz podwyzszona a dla niektórych norma.. lub spadek , i klapa. ...

Gość kita1234
"Wydzielanie progesteronu wzrasta po owulacji, co przygotowuje błonę śluzową macicy na ewentualne przyjęcie zapłodnionego jaja hamuje skurcze macicy wstrzymuje dojrzewanie pęcherzyków Graafa Hormon ten umożliwia implantację zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy i utrzymanie ciąży. Jeśli do ciąży nie dojdzie, wydzielanie progesteronu zmniejsza się i dochodzi do menstruacji. W przeciwnym wypadku progesteron zaczyna być wytwarzany także przez łożysko i do piątego miesiąca ciąży jego produkcja jest na tyle duża, że ciałko żółte nie jest niezbędne do dalszego utrzymania ciąży." znalazłam coś takiego... :)

Gość ona23235
Dziękuję, też zaraz więcej o tym poczytam .. :)

Gość ona23235
no ciekawe to w sumie, ... ech a mam pytanie, także przed okresem miewasz np , w okolicach brody, nosa, lub czoła bolesny jakby podskórny trądzik ? , jedna jakby niewidoczna plamka, której nie możesz dotknąć bo boli ... ?

Gość kita1234
Nawet ciekawe informacje są na tej stronie :P jestem typem estrogennym, wszystko się zgadza ;/

Gość ona23235
przy okazji sie wyedukujemy widzę.. ech, a co do pytania wyżej , masz coś takiego o czym pisałam ?,