Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona232351

Dziewczyny prosze o pomoc test ciązowy zdjęcie

Polecane posty

Gość gość
Hej autorko musisz być dobrej myśli nastawienie jest bardzo ważne. Ja mialam również zaburzenią odżywiania nie jadłam przez dłuższy czas nic totalnie nic straciłam około 40kg i miałam zanik miesiaczki - za duża utrata wagi. Gospodarka hormonalna jest związana z tk. Tluszczowa. Mimo wszystko wyszłam z tego nadrobilam trochę kg miesiaczka wróciła. I też miałam tak blada kreskę jak cień cienia a jednak byłam w ciąży każdy następny test był bardziej wyraźny dziś mam 3miesieczna córeczkę. Powtórz test za dwa dni nawet jutro rano zobaczysz wyrazniejsza kreskę. Pozdrawiam

Gość ona23235
Dziękuję Ci bardzo! i gratulacje kochana. ; )

Gość kita1234
Hmmm... tak :D czasem zdarza mi się taki bolący pryszcz, który boli... ale go nie widać , tylko jest zaczerwieniony... i po czasie tak jakby " dojrzewa " ... :) ale czy ja wiem czy przed okresem... na razie nic takiego nie mam :P bardziej mam takie malutkie ropne, bądź tzw. wągry czy jak się na nie mówi. A sorry z tym artykułem , pewnie zanudziłam Cię :P

Gość ona23235
nie, nie .. własnie odwrotnie . przydatny był bardzo : ) , i duzo sie dowiedziałam. A co do tego czegoś bolącego pod skórą- ech, ja mam wlasnie tak przed okresem, .. głownie... zawsze albo na boku nosa,albo brodzie, ew. na czole, .. czasem nawet dwa, takie incydenty maja miejsce.. :( i to zwiastuje okres, :( szlag by to. ... a co do Twoich , hm , czytalam teraz o tym i to ma prawo sie pojawiać, jak i np. wysuszona skóra...

Gość kita1234
no jednym słowem masakra, cieszę się, że się przydał artykuł. :) Brzuch mnie pobolewa... czuję jakby mi coś tam się pompowało ;/ bądź coś podobnego... jakbym miała w podbrzuszu powietrze conajmniej :D i takie bąbelki. Nie przejmuj się - trzeba czekać... teraz na tym etapie... nie da się powiedzieć dokładnie czy zwiastuje to okres , czy ciążę... a szkoda. Choć Ty jesteś w lepszej sytuacji , masz 2 kreski :) więc jaki okres? noooooo ?! Ciąża widoczna gołym okiem. :)

Gość gość
Jesli chodzi o ta kreske na srodku testu to ja ja widze :)

Gość ona23235
No tak, zostaje nam czekać , albo będzie @ allboo i nie.. hm . a co do mnie , czy lepsza sytuacja, nie wiem, to tak naprawde jest cień cienia- naczytalam się o wadliwych testach, które wlasnie tak pokazują itd.. Ale ,, jakąś nadzieję tam trzymam w sobie.. Co ma być to będzie, damy rade mimo wszystko kochana, czy teraz czy za miesiąc czy pół roku . :)

Gość ona23235
oj juz sie zmywam, dobrej nocy ;*buziak, mam nadzieje ze jutro jeszcze cos tu popiszemy ciekawego, dziekuje poraz kolejny i dobranoc :)

Gość kita1234
Też mam nadzieję, że popiszemy jutro :) a następny test kiedy zamierzasz robić? Może teraz warto wybrać się na Betę ? Hmmm... Dobrej Nocy :):)

Gość ona23235
u mnie juz sen przerwany, problem z zasnieciem, teraz problem z wyzbieraniem sie z łózka..-byc moze to psychika to sprawia, brak sił... wieczorem przed zasnieciem, wierciłam sie po łozku, choc tak bylam padnieta, ze nie umialam oczu otworzyc, chciało mi sie ryczec, tak beznadziejne samopoczucie, ... hmm, beta - jesli ta@ cholerna wstretna nie przyjdzie to jakos w tym tygodniu,...choć myślę by poczekać parę dni na nią, az naprawde minie termin jej przyjścia- czyli kolejna pewniejsza oznaka... zaczynam 25dc, ...ech, wielki strach...

Gość mała 256
ja ewidentnie widzę tam druga kreskę :). bardzo bladziutka ale jest :) trzymam kciuki za Was.koniecznie daj znać co wyszło w następnym teście ;)

Gość ona23235
Dobrze dziewczyny, dziękuję bardzo! ... postaram się dać znać jak najszybciej, gdy tylko zrobie kolejny test.

Gość ona23235
kita123 - postaram się tu dzisiaj zajrzeć by popisać z Tobą, jednak nie wiem co z tego wyjdzie, hm , tak jak mówiłam, trzymam narazie wszystko w tajemnicy przed moim facetem, by nie robić zadnych nadziei itd, a dziś raczej dzien spędzony będzie we dwójkę, więc z wejścia na forum raczej nici, dopóki sama nie będe pewna, .. jak tam u Ciebie, jakieś nowe objawy, coś nowego się dzieje, ? odpiszę jak tylko będę mogła , Trzymaj się kochana, .. ;)

Gość kita1234
No w porządku , rozumiem to, że nie możesz pisać , też trzeba poświęcić trochę uwagi swojemu partnerowi :) Mój dziś pracuje , eh :( no ale odrobimy to innym razem :D Ja już jutro powinnam dostać okres , zobaczymy co z tego wyniknie... Objawy ?na razie cisza przed burzą :P tylko biały śluz... wodnisty.. ciekawe co on sugeruje .. mam taką straszną nadzieję na ciążę, a coś czuje, że się przeliczę... właściwie to pierwszy cykl więc zobaczymy :) Miłego Dnia ..

Gość kita1234
Jutro już powinnam dostać okres (przynajmniej tak wychodzi z moich obliczeń) , śluz dalej taki sam jaki był, brzuch wcale mnie nie boli - tak aż dziwne, chyba , że opóźni się trochę jeszcze bardziej... tylko głowa mnie boli dziś cały dzień, nawet wypicie kawy nic nie pomogło... nie wiem co o tym wszystkim myśleć, mam totalny mętlik w głowie :>

Gość ona23235
i jak tam,? kita123..@jest?... u mnie ogolnie dziwne samopoczucie,wczoraj pół dnia beczalam,stwierdzilam ze to pewnie przed okresem, napilam sie czerwonego wina,... wieczorem , kiedy poszlam siku, mocz byl zabarwiony, jakby krwia-ale to tez moze byc , od jedzenia np.buraków a wczoraj własnie szamałam, .. i straszny ból w dole pleców, jakby w krzyzu, chwilami zakies zakłucie w dole brzucha,... patrzylam tez na objawy zapalenia pecherza,ale nie zgadzaja sie objawy... dzis skocze chyba po drugi tescior, i bede robic jutro rano ... nadzieja jakos opada :(

Gość ona23235
i jak tam,? kita123..@jest?... u mnie ogolnie dziwne samopoczucie,wczoraj pół dnia beczalam,stwierdzilam ze to pewnie przed okresem, napilam sie czerwonego wina,... wieczorem , kiedy poszlam siku, mocz byl zabarwiony, jakby krwia-ale to tez moze byc , od jedzenia np.buraków a wczoraj własnie szamałam, .. i straszny ból w dole pleców, jakby w krzyzu, chwilami zakies zakłucie w dole brzucha,... patrzylam tez na objawy zapalenia pecherza,ale nie zgadzaja sie objawy... dzis skocze chyba po drugi tescior, i bede robic jutro rano ... nadzieja jakos opada :(

Gość kita1234
Hm, u mnie @ jeszcze nie ma... Nie mam żadnych objawów , nie wiem czy to źle czy dobrze... ja z testem jeszcze trochę poczekam, bo mogą to być skutki odstawienia anty. Hm.... czemu nadzieja opada kochana? Na pewno druga kreska będzie bardziej wyraźna :):) niż ostatnio...

Gość kita1234
Ojjj u mnie chyba się okres rozkręca... :(( choć nie wiem dokładnie.. przed chwilą byłam w wc i zauważyłam plamkę koloru ... hmmm.... taki bardzo jaśniutki brąz... i pomieszany ze śluzem ... brzuch mnie boli jak na @ , chyba już straciłam nadzieję... :( no cóż...

Ona232351 Hej przykro mi to mówić ale chyba Ci się @ rozkręca... też mam tak zawsze, bóle brzucha, ból kręgosłupa w dole no i jeszcze straszny ból nóg... Ale nie poddawaj się!! Mam nadzieję, że w Twoim wypadku bezie druga wyraźniejsza kreseczka!! Tego Ci życzę!!!

Gość ona23235
hm, no nie mówie ze nie, być może. ten ból w sumie juz utrzymuje sie kilka dni, nie wiem, jutro lekarz, i w szafce dwa testy, czekają aż z łaski będa użyte... ... ale chyba za bardzo sie boje, ;( i nie dam rady go zrobić- zreszta , i tak trzeba rano, bo wieczorem , marne szanse na prawdziwy wynik. , ... Czerwone wino za mną , gorąca kąpiel - jak codzien, ... ... cóż, pozostaje czekać.. kita123 - Ech, przykro mi, ale wiesz.. jesli i mi sie nie udało, to mam nadzieje ze bedziemy trzymać sie nadal w kontakcie i wspierać jak dotychczas- być może uda się nam w tym samym czasie ? ;) ... trzeba być dobrej myśli, choć wiem że cięzko . ...

Gość kita1234
Tobie kochana chociaż wyszły dwie kreski, więc jest to ciąża... na pewno, ale nie wiadomo czy nie biochemiczna... ale na pewno wszystko będzie dobrze. ;) musi być... No właściwie trochę jest mi przykro, bo wszystkie dni płodne były zaliczone... a tu proszę... nic :( okres już się rozkręcił...na dobre :P miałam nadzieję, że ta plamka to może plamienie implantacyjne... ale teraz już wiem, że to OKRES, wrrrr , trzeba czekać na następne dni płodne.... w sumie to mnie tylko pociesza, że po tabletkach okres wystąpił jak w zegarku ... 28 dni , więc całe szczęście nic mi się nie rozregulowało i śluz był płodny, no cóż.. mam tylko nadzieję, że w drugim bądź trzecim cyklu uda mi się zajść w ciążę, bo lekarka kazała starać się od razu , wtedy jest większa szansa na zajście w ciążę niby zaraz po tabletkach... przynajmniej mam nadzieję, że nie będzie to trwało tak długo jak przy poprzedniej ciąży. Będę Cię tu odwiedzać, nie martw się :D i będę Cię wspierać :P Pisz co się dzieje, jakie objawy itp. :)

Gość malenka1519
Hej dziewczny:) razem z partnerem staramy sie o maluszka. Mam tylko zagwostke ostatnie dwa cykle byly różne. Pierwszy 28 dni jak zwykle i następnego miesiaca 25 dni. I powiedzcie mi Kochane jak mam na to patrzec liczyc ze mial byc wczoraj bo tak wypadalo 25 dni czy poczekac jeszcze te 2 dni? Bardzo chcialabym miec dziecko i nawet juz test w sobote zrobilam bo nie wytrzymalam ale niestety tylko jedna kreska. Objawow jako takich nie mam sutki bolace, zyly na piersiach o dziwo bardzo widoczne, ból w dole brzucha jakby zakwasy(ale nie ma po czym) czasem mnie muli jak zjem cos a tak to nic. Jak myslicie kupowac kolejny test?:)

Gość gość autorka
Test możesz zrobić na pewno, jeżeli jesteś w ciąży to musi być druga kreska popołudniu na 100% sama mówisz, że masz 2 jeden zrób teraz jeden jutro.

Gość malenka1519
Jeden test zrobilam innych w domu nie mam;) a tez nie chce sie rozczarowac. Bo chcialabym wierzyć ze ten cykl tez trwal te 25 dni i ze jest cien szansy na bobasa:D

Gość kita1234
Maleńka1519- ja bym radziła poczekać, ja swój okres obliczam na zasadzie kiedy mam ostatni dzień śluz płodny doliczam 14 dni i wychodzi mi kiedy powinnam dostać @, w tym cyklu to się sprawdziło :) i faktycznie dziś dostałam okres... - eh. Nie robiłam żadnych testów dzień przed czy nawet parę dni przed @, bo wiedziałam, że nic by mi nie wyszło, a też bym się napaliła za bardzo jakby jednak test się pomylił wyszłyby 2 kreski, a okres by przyszedł... radzę czekać do dnia spodziewanego okresu, choć wiadomo niektórym kobietą wychodzi test nawet przed spodziewanym @. :) Wszystko zależy od tego kiedy nastąpiło zapłodnienie... Ja po skończonym okresie zaczynam od nowa.... to już będzie 2 cykl "starań" ...

Gość kita1234
I jeżeli cykle są nieregularne to radzę przyglądać się kiedy pojawia się śluz płodny, ewentualnie mierzyć temperaturę przed wstaniem z łóżka o tej samej porze, niektóre kobiety nawet mają ból jajnika który informuje o tym, że owulacja jest tuż tuż... niektóre kobiety nawet lekko plamią ... należy obserwować swój organizm, bo są większe szanse na trafienie, i kiedy pojawi się śluz płodny współżyć dopóki się nie skończy :D choć i tak jest 30 % szans za zajście w ciążę, akurat ja się nie zmieściłam w tych procentach ale może następny cykl będzie inny. :) Wyliczanie cyklu na kalkulatorach internetowych, bądź innych cudach na wianku typu testy owulacyjne nic nie da ,czasem potrafią nie pokazać prawdziwego wyniku .. cykle muszą być regularne. :) Też słyszałam, że należy się kochać co drugi dzień,chyba w tym cyklu tego spróbuję :D

Gość gość
Też miałam taką kreskę, może nawet ciut jaśniejszą i to był 1.5 tc :). Teraz krecha ma prawie 7 lat :p Test trochę wyblakł, ale trzymam schowany głęboko i nikomu nie pokazuję, ale jak mnie najdzie to go oglądam, bo cała ciąża i późniejszy związek z ojcem mojego dziecka był dla mnie ciężkim przeżyciem, źle znosiłam ciążę, potem na szczęście rozstałam się z tyranem i psycholem, teraz staram się o drugie dziecko, po takiej przerwie..sama chciałabym już zobaczyć na teście choćby to. Dziś robiłam swój test i niestety (stety) musimy się dalej starać :)

Gość malenka1519
Ja chyba na prawde za bardzo sie nakrecam z ta ciążą. ale to chyba dlatego ze bardzo bym chciala. Nigdy nie przygladalam sie swoim cyklom. skoro mialam regularne cykle to i dni plodne obliczalam z kalendarzyka. Teraz jak tamten miałam taki krotki nie wiem jak obliczyc ale spokojnie poczekam te dwa dni jeszcze:) staraczko "gość"trzymam kciuki:)

Gość kita1234
Ja radzę się przyglądać organizmowi, cykle mogą być nieregularne ale i wtedy można zajść w ciążę więc głowa do góry :) Należy tylko zwracać uwagę na objawy owulacji, bo jeśli okres jest wcześniej tzn, że wcześniej wystąpiła owulacja, a jeśli później to późniejsza owulacja była ... :) Moim zdaniem nie da się określić w cyklach nieregularnych kiedy mogła nastąpić owulacja , bo może wystąpić i 10 cyklu , a też może 15 a to różnica. Ale Maleńka1519 zrób test najlepiej tego dnia cyklu kiedy miałaś najdłuższy cykl czyli 28 dnia :) a masz jakieś objawy ?