Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Salmi

Uroda i Zdrowie czyli Klub Kobitek Kulturalnych

Polecane posty

Też jestem zdania, że raczej powinno się stosować żywność ze swoich terenów. No, ale przecież od czasu do czasu można jakieś odstępstwo zrobić. :D

Jolitos, wypróbuję takie owoce w cieście naleśnikowym. Ciekawa sprawa.

Ale Wam fajnie, ja kisnę w pracy. Dziś w menu mam zupę dyniową z czerwoną soczewicą i mlekiem kokosowym z duuużą ilością curry i surówkę warzywną z awokado. Wieczorem masaż gąbką antycellulitową i ćwiczenia na pośladki :)

Gość adora33
Czesc dziewczyny. Od dwu tygodni meczy mnie jakis wirus. Przeczytalam o kurkumie i od dzis stosuje wraz z pieprzem cayenne i propolisem. Partner tez sie zarazil i 8 miesieczny synek tez. Kapota, no. Znacie moze jakis sposob na wypadanie wlosow? Karmie piersia oraz pozwolilam sobie odstawic tabletki na tarczyce. Mam dosc chemii. Moze znacie jakis naturalny sposob na oczyszczenie organizmu i na "pobudzenie" go do zycia?

Witaj Polecam sok z pokrzywy,ale taki czysty bez alkoholu.Mozna go kupic w sklepach ze zdrowa zywnoscią badz w zielarni.W moim przypadku sie sprawdził w 100%.Pijesz najpierw 1 butelke tak ja na ulotce pisze a pozniej 2 tyg.przerwy i następną.

Wiesz Adora,rozpedziłam sie i nie doczytałam ze karmisz piersią.No to nie wiem ale chyba to nie jest dobry pomysł na picie pokrzywy i łykanie nawet tabletek.Spróbuj wcierac te pokrzywe albo sao z czarnej rzepy we włosy .Dobry tez jest preparat do wcierania lotion z czarną rzepą Seboradin i do tego szampon.Tez to stosowałam

Gość gość
karmisz piersia i pijesz pieprz cayene???

Gość adora33
Tak karmie piersia i pieprz cayenne stosuje od czasu jak bylam w ciazy.

Gość gość
http://dzieci.pl/kat,1033621,title,10-produktow-na-ktore-musisz-uwazac-podczas-karmienia-piersia,wid,14955275,wiadomosc.html

Adora33, a czy Twój maluszek nie cierpi z powodu kolek jelitowych? Przecież takie ostre przyprawy przechodzą do mleka matki i drażnią przewód pokarmowy dziecka.

De Luxe, fajna sprawa taki peeling, muszę zapamiętać. A Perfecta dobra firma.

A naleśniki wyszły bardzo dobre. Dwa banany rozgniotłam z cukrem waniliowym i cynamonem, a potem połączyłam z delikatnym białym serkiem. Taką masą smarowałam każdy naleśnik, układałam pokrojone cząsteczki kiwi i zwijałam w rulonik.

Fajna stronka,mogę dołaczyć do Was. Chętnie podzielę się z Wami dobrymi przepisami:)

Stosuje od czasu do czasu ten peeling Perfecta(bardzo dobry) a pozniej wcieram w dłonie sok z cytryny zmieszany z gliceryną.Zakładam rekawiczki bawełniane(z Rossmana) na noc .Dłonie są delikatne,jasne i bez przebarwień.

Witaj Luizo99. Miło, że dołączyłaś do nas. Ten sposób z rękawiczkami znam i stosuję.

Czytam tak sobie, zapamiętuję i mam ochotę zapisać się do Waszego klubu. Czy można?

U mnie dzis zimno i strasznie leje. Szykuje sie do obiadu.Dzisiaj skromnie kasza z gulaszem surówka.Myśle nad zupą,a moze by tak pomidorówka ze swiezych pomidorków???

U nas też zimno, wczoraj w czapce chodziłam, ale dzisiaj jakoś nie pada. Gulasz z kaszą, to wcale Luizo nie skromnie. Bardzo lubię kasze. To dla mnie królewski obiad. Co ja zrobię, jeszcze nie wiem. Może właśnie wspomniane do parowaru wrzucone warzywa na patelnię. Zupa z prawdziwych pomidorów to jest hicior w mojej rodzinie, wszyscy zajadają się nią.

Gość adora33
Moj synek ma 8 miesiecy. Z kolek juz dawno "wyrosl". Jem wszystko na co mam ochote i on rozwija sie pieknie. Oczywiscie dbam o diete. Czuje sie o wiele lepiej juz po 1 dniu z kurkuma :-) Jolitos bardzo Ci dziekuje. Zamowie sobie ten sok na amazonie, bo tu w Uk nie ma takich fajnych zielarskich sklepow jak w Pl.

Adora33, masz wyjątkowe dziecko. Maluchy cierpią natychmiast, jeśli karmiąca mama jakiś błąd żywieniowy zrobi.

Gość adora33
No dzieciak nam sie udal, troche sie nad nim napracowalismy ;-) Dziewczyny pisaly, ze sa zachwycone kremami ziaja. Ja tez mam oliwkowy ale zwroccie uwage czy te co posiadacie nie zawieraja parabenow. Wyobrazcie sobie, ze tesciowa kupila krem ziajka dla naszego dziecka i wlasnie w nim byly parabeny. Wywalilam do kosza od razu.

Obiadek prawie gotowy:)Choc pogoda do kitu musiałam zaliczyc aptekę no i przy okazji drogerię. Piszesz adoro o kremach? ja kupuje krem dosc drogi ale uzywam go tylko na dzien bo na noc olejek.Kupuje z firmy dermika i starcza mi na 2 miesiace a nawet na 2,5 miesiaca.Jestem z niego bardzo zadowolona i wart swojej ceny.

adoro :):) Jeśli karmisz piersią, twoje dziecko pośrednio poprzez mleko korzysta ze wszystkiego, co znajduje się w twojej diecie. Dlatego nawet podczas doprawiania smaku przyrządzanych dań, należy zachować ostrożność – potrawy o silnym aromacie, wyjątkowo pikantne czy też kwaśne, mogą zaszkodzić karmionemu maluszkowi. Część składników pochodzących z ostrych przypraw może przechodzić do mleka matki i działać drażniąco na przewód pokarmowy niemowlęcia, wywołując ostre kolki jelitowe. Dlatego podczas karmienia piersią powinnaś unikać pieprzu cayenne, musztardy, chrzanu, octu, gorczycy, ostrej czerwonej papryki, estragonu, gałki muszkatołowej czy też curry. Ostre przyprawy lepiej zastąp ziołami takimi jak natka pietruszki, szczypiorek czy majerankiem.........Kiedyś moze sie okazać w przyszłosci ze dziecko stało się alergikiem i ta twoja dieta bedzie tego przyczyną. Nie odbierz tego jako złośliwośc z mojej strony ale coś o tym wiem.:):)