Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak obliczyć dochód na osobę do zasiłku rodzinnego

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy jesteście w stanie mi pomóc? Jestem sama z synem, mój przychód: 24 827,11 koszty uzyskania: 1335, dochód: 23 492,11 zaliczka pobrana przez płatnika: 1 398, składki na ubezpieczenie: 3 403,79, podatek: 2 947,68 i skladki na ubezpiecznie zdrowotne: 1 660,30. Czy należałby mi się zasiłek? Nie wiem za bardzo jak to obliczyć.

Gość gość
a czy caly czas pracujesz? dwoch dochod na 1 czlownka rodziny wusnoki ok.700z;l to za duzo/

Gość gość
Nie, teraz jestem na L4 ciazowym od momentu śmierci ojca dziecka czyli 4 miesiace. Dodam, ze nasz syn jeszcze się nie urodził- pytam wiec hipotetycznie. Chcialabym wiedziec o co sie ubiegac gdy dzidzius bedzie juz ze mna.

Gość gość
z samego dochodu przekraczasz kryterium o jakies 200 zł, chyba ze miałas utratę zatrudnienia i uzyskanie nowego, doliczane są jeszcze alimenty jesli są, od dochodu odejmuje sie składki społ i zdrowotne i podatek należny a nie zaliczką, potem dzieli się na 12 miesięcy a potem na liczbę osób w rodzinie

Gość gość
becikowe zmieścisz się bo kryt 1922,00 - Twoej dokumnety dochodowe i akt zgonu ojca i zaświadczenie lekarskie jest jeszcze zasiłek rodzinny 77 zł miesięcznie, jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia się dziecka 1 tyś, dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka 170 zł miesiecznie , czyli jeśli przkroczysz to nie weżmiesz ale możesz isc na wychowawczy wtedy Twoej dochody są zerowane i wtedy to wszystko bedzie Ci przyługiwać i dodatkowo dodatek z tytułu wychowawczego 400,00 zł miesiecznie płatne przez 24 miesiące

Gość gość
dla mnie to niestety jeszcze czarna magia.. z tego co wyczytałam to becikowe nalezy sie, ale nic co jest dodatkiem do zasiłku rodzinnego juz nie wiec te 77 zł m in juz tez mi sie nie bedzie nalezalo....

Gość gość
nie