Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaG21

Zapomniana tabletka w 3 tygodniu i nieplanowana przerwa

Polecane posty

Gość KasiaG21

Hej dziewczyny, mam mały problem. Biorę od ponad roku tabletki Lesinelle, i ostatnio (po raz pierwszy) zapomniałam wziąć tabletkę w 3 tygodniu. Oczywiście "poprawiłam się" według ulotki czyli zamierzałam rozpocząć kolejny blister bez przerwy, zaraz po tym starym, ale dwa dni później zmarła osoba w mojej rodzinie i z tego całego roztrzęsienia zapomniałam zabrać ze sobą jakiekolwiek tabletki(a pogrzeb był w innym mieście- nie byłam w stanie nic załatwić do czasu powrotu). Wiec sprawa suma suma rum wygląda tak: wzięłam zaległą tabletkę następnie przez 3 dni brałam kolejne, późnej nieplanowana przerwa(dodam że akurat w tamtym miesiącu nie współżyliśmy), którą postanowiłam przedłużyć do 7 dni i potraktować jako przerwę(podczas tej przerwy nie dostałam krwawienia ale to pewnie z powodu zamieszania tymi tabletkami, zresztą wykonałam test i byl negatywny). Przerwę skończyłam w niedzielę i zaczęłam nowe opakowanie tabletek, i chciałabym się dowiedzieć czy jestem zabezpieczona(dzisiaj rano kochałam się ze swoim chłopakiem), czy też mam podstawy do obaw? Proszę o odpowiedź:)

Gość gość
Bedziesz zabezpieczona dopiero po 7 dniach nieprzerwanego stosowania tabletek.

Gość gość
czas pokaze

Gość KasiaG21
Czyli rozumiem, że istnieje ryzyko ciąży po tym stosunku, czy też wystarczy kontynuować blister i wszystko będzie ok?:)

Gość gość
Istnieje ryzyko.

Gość gość
Masz spore szanse na ciążę.Nie rozumiem dlaczego nie zabezpieczyłaś się dodatkowo?

Gość gość
Ciąża tez ci się przyda.Noe będziesz musiała stosować tabletek

Gość gość
bez przesady ludzie, po co ja dolujecie? zrob taki szybki test na allegro sa bardzo czule, a bedziesz wiedziala :)

Gość gość
Nikt nikogo nie dołuje. Zadała pytanie, dostała odpowiedź. Na jakikolwiek test jest za wcześnie.