Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróżka25

życie ze starszym facetem z dzieckiem z poprzedniego małżeństwa

Polecane posty

Gość wróżka25

Warto? Jak radzić sobie z zazdrością o dziecko? Jak to jest żyć ze świadomością, że zawsze będzie sie na drugim miejscu? Jak radzić sobie z tym, że zawsze już jego przeszłość będzie rzucała cień na ten związek? Proszę głównie o odpowiedzi, historie osób które są w takiej sytuacji. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
jeżeli jesteś zazdrosna o dziecko, to nie dojrzałaś do takiego związku. " x powiedziala szczylowa ,ktora zna tylko zycie wirtualne xxxxxxxxxx ogolnie autorko odpusc sobie to jest ciezka sprawa, ktora widac cie juz przerasta

Gość wróżka25
Podkreślam jeszcze raz, że proszę o wypowiedź osoby, które są w takiej sytuacji.

Gość gość
Ja nie jestem w sytuacji takiej, ale... znam takie sytuacje z otoczenia. Nie ma czegos takiego jak zazdrosc o dziecko u tych ludzi ;) Dziecko to dziecko - inny wymiar relacji i milosci. Dorosnie i pojdzie dalej. Ty bedziesz z nim na starosc:)

Gość dynka25
moj chlopak ma trojke z zona:O pare lat starszy, a Twoj ile od Ciebie starszy?

Gość wróżka25
Widzę duże problemy z czytaniem ze zrozumieniem. PROSZĘ O ODPOWIEDŹ OSOBY, KTÓRE SĄ W TAKIEJ SYTUACJI, CZYLI PRZEŻYWAJĄ TAKIE EMOCJE. Zabawny jest też wniosek jakoby 'autorka' (co to za niegrzeczna maniera pisania w 3 osobie?) była zazdrosna o dziecko i była dzieckiem.

Gość wróżka25
16. Zastanawiam się czy się angażować. Dużo o tym teraz czytam i rodzi to jednak wiele problemów i stąd moje pytania. Nie wiem czy sobie poradzę.

Gość gość
Hmm, ale dlaczeg uwazasz, ze bedziesz na drugim miejscu? ;)

Gość wróżka25
To naturalne, że dziecko będzie zawsze najważniejsze:) Albo sie z tym pogodzisz i to przełkniesz albo raczej nic z tego nie będzie. Doradzajcie

Gość dynka25
to nie takie proste zdecydowac jak sie innym wydaje, facet 10 lat starszy z bagazem zycoiwym, a mozna miec mlodszego i calkiem wolnego..

Gość gość
Zle myslsiz kochanienka. Tak samo mozna powiedziec, ze jak jest malzenstwo ktore ma wspolne dziecko to i tak dziecko jest najwazniejsze. To nieprawda. To iny rodzaj milosci. Nie ma podzialu na wazniejsze i mniej wazne.

Gość wróżka25
Dynka25 Mieszkacie razem? Ile czasu poświęca dzieciom

Gość wróżka25
Teoretycznie nie ma :), ale praktycznie niestety jest bo doba ma 24 h :) Zawsze coś odbywa się kosztem czegoś innego. czas .. czas.. czas

Gość wróżka25
Wspólne dziecko a układ kobieta i facet z dzieckiem to tak zupełnie różne sprawy, że żadne analogie tu nie grają

Gość gość
Ile te dziecko ma lat? Mieszka z nim?

Gość gość
szukaj lepiej wolnego faceta, bo z czasem nawet trudniej bedzie ci akceptowac jego bagaz. Po kilku latach stwierdzisz; po co bralam sie za tego ''zuzytego'' goscia jak moglam miec tylu fajnych kawalerow.

Gość gość
Niestety ten bachor bedzie wadzil, musisz poczekac az podrosnie

Gość wróżka25
11, mieszka w tym samym bloku...... Boję się zbyt częstych wizyt

Gość gość
Jak bedzie mial 12 lat to juz bedzie mniej przeszkadzal

Gość dynka25
bardzo rzadko widuje dzieci bo daleko od nich mieszka

Gość gość
Ciezko zaakceptowac cudze dziecko, czasem wlasnego nie mozna. Jak dziecko jest fajne to tylko wtedy

Gość gość
o cholera... w tym samym bloku to nieciekawie, dlaczego nastapil rozpad malzenstwa? dawno?

Gość wróżka25
Jeszcze się tam nie wprowadziliśmy, ale boję się, że ona będzie przesiadywać u nas cały czas. Cholera no ;/ Ciężka sprawa

Gość gość
lubisz ja czy nie trawisz?

Gość dynka25
zmien mieszkanie

Gość wróżka25
Nie będę o tym pisać, ponieważ nie chce żeby zrobił sie temat czy mój facet postąpił dobrze 10 lat temu czy nie, bo nie o to mi chodzi, rozumiesz? Rozwiedli się jak ona była jeszcze w ciąży, ona ma swoje życie i inne dzieci, mają dobre stosunki, tyle mogę napisać :)

Gość gość
A spoko, myslalam, ze to swieza sprawa z rozwodem. Czyli mala ma pewnie ojczyma, tak? Hmmm to sluchaj gora 2, 3 lata bedzie ojca odwiedzac a pozniej w d***e bedzie miala siedzenie z rodzicami ;) I beda tylko rzadkie wizyty - odbebnienie ;)

Gość wróżka25
Nie potrafię określić uczuć w stosunku do dziecka. Dziecko mnie bardzo lubi. Generalnie wszystkie dzieci bardzo mnie lubią. Będę z nim musiała porozmawiać, że mieszkanie w tym samym bloku, a co się z tym wiąże dzwonek do drzwi możliwy w każdym momencie, to chyba dla mnie za wiele