Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz co napisac

Usune ciaze za 2 dni

Polecane posty

Gość gość
"Rozwój zarodkowy kończy się w 7-8 tygodniu. Bądźmy realistami: 4 -5 tygodni upływa zanim się jedna z drugą zorientują, że są w ciąży. Zakładam, że tydzien upłynie na podjęcie decyzji, czy usunąć, wizyta u lekarza nawet w ciągu tygodnia.mówimy o tych szybkich i zorganizowanych osobniczkach... Czyli większość aborcji to już nie zarodek, a płód..." . aborcja do 10 tygodnia tabletkami, a do 13 metoda odsysania, jest rutynowym zabiegiem nie groznym dla zdrowia kobiety, niezaleznie czy nazwiesz to jeszcze zarodkiem, czy juz plodem. potem sytuacja zaczyna wygladac bardziej skomplikowanie.

Gość gość
a wy tylko o metodach albo kiedy i czy jaka metoda jest bezpieczna...totalny brak odwolania do tematu i problemu.

Gość gość
chce zwrocic na co innego uwage po co autorka tu napisala? - prowokacja....? - chce na sile pokazac jaka to jest stanowcza i ma swoje zdanie? przechwala sie tym co ma zamiar zrobic niby... chociaz wie ze wywola to poruszenie i ataki? - szuka mam ktore to tez zrobily? po co? potrzeuje wsparcia? jesli jestes zdecydowana to to rob a nie świrujesz i piszesz o zarodkach zygotach, etyce, medycynie, dzieciach i swoim zyciu podjelas decyzjie i chwala - czyn co masz w planach szukasz wsparcia rad czy chwalenia sie dokonianiami- poszukaj pruywatnego forum na ten temat jest ich kilka...oj a niby taka bystrzacha jestes secjalnie wzbudzasz kontrowersje , cieszy cie to cale zamiesznanie wojna moherow z feministkami plus na sile poikazujesz swoja indywidualnos ci i wolnosc znam jedna kobiete ktora dokonala aborcji i jakos ona oni nie szukala innych kobiet z takimi doswiadczeniami bo po co????????????????????? odpowiedz bo zadziwia minie to nie chwialila sie tym bo to jest porazka zyciowa - wpadka starej baby :D jak zaznaczasz u8wazalas na biologii ajajaja

Gość gość
Ona zaraz pozbedzie sie "pecherzyka" otrzepie sie a wy dalej bedziecie sie zrec

Gość gość
"a wy tylko o metodach albo kiedy i czy jaka metoda jest bezpieczna...totalny brak odwolania do tematu i problemu." . problem to moze masz ty, bo autorka nie miala problem, tylko chciala uzyskac praktyczne rady i wskazowki, ktore od jednej czy dwoch osob uzyskala. a NIE na temat, to zlecialy sie przeciwniczki aborcji i stad potem rozpoczela sie dyskusja o zarodkach, metodach itp.

Gość przeciez autorka sie tu nie
wypowiada to wy tutaj sie tylko wyklocacie o to od kiedy jest czlowiek.

Gość gość
Czyli jednak zabijanie płodu, a nie pęcherzyka. Płodu, a nie zlepka komórek

Gość gość
"Czyli jednak zabijanie płodu, a nie pęcherzyka. Płodu, a nie zlepka komórek " . ty to nazywasz zabijaniem, ja usuwaniem i kwiita. a teraz moze zamist marnowac czas na kafterii to bys poszla zaadoptowac jakies neichciane dziecko, albo chodziaz poudzielac sie ochotniczo jako przytulanka w domu dziecka. wykaz sie, a nie tylko krytykujesz innych :)

Gość gość
nie chciala uzyskac raz tylko poszukac innych osob ktore to zrobily to po piersze, a poza tym skoro tak bardzo chialas z nia o tych cennych radach pororozmawiac to odnos sie do niej a nie piszesz pod komentarzami dotyczacymi tego czy aborcja jest ok czy tez nie.

Gość gość
dzieci w domach dziecka maja zapewniona opieke i bezpieczenstwo wiec chyba ich stan nie jest az tak zly jak tych zagrozonych :)

Gość gość
niech sie skrobie i wypierala.. co wam do jej wora na sperme?? nawiedzone zrobi co ma zrobic pewnie jeszcze bedzie tu pisac i podjudzac atmosferke zeby jeszcze mocnej wrzalo- tacy ludzie jak ona tak maja - autorko szukasz "mamuś" ktore sprobnely macice? tu takich nie ma! twojs potrzeba i prosba nie zostala spelniona wiec wyjazd bo ch*j mnie strzela jak na glownej widze ten glupawy temat pozdrawiam i zycze obfitej c***y po skrobance :D

Gość gość
nie chciala uzyskac raz tylko poszukac innych osob ktore to zrobily to po piersze, a poza tym skoro tak bardzo chialas z nia o tych cennych radach pororozmawiac to odnos sie do niej a nie piszesz pod komentarzami dotyczacymi tego czy aborcja jest ok czy tez nie. glupia ruro- temat jest jaki? przeczytaj pierwszy post autorki jest jaki? przeczytaj ja sie odnosze do tematu i pierwszej wypowiedzi autorki tematu a nie waszysz dennych komentarzy czy aborcja jest ok czy nie jest

Gość gość
a poza tym bystrzacho gdzie mam napisac jak nie pod waszymi komentarzami "czy aborcja jest ok czy nie" (swoja droga durnowaty tekst) gdzie ja mam napisac ? jesli chce odpisac na post autorki? no gdzie bogu?

Gość gość
Suka bez serca. Palic na stosie takie sz.maty

Gość gość
haha no to po co caly czas wdajesz sie np ze mna w dyskusje i odpowiadasz na to co pisze?? chyba jednak nie odnosisz sie tylko do autorki :)

Gość gość
Lepiej, zeby usunela nic nie czujacy zarodek, jak ma pozniej zabic dziecko, ktore jeszcze bedzie umieralo w meczarniach. Malo teraz takich przypadkow?? Chore katole z was, skoro uwazacie tez, ze lepiej jak dziecko bedzie sie wychowywalo w domu dziecka, bo beda mialy tam jedzenie, opieke? a milosci to nie potrzebuja, jak czuja sie dzieci w domach dziecka??

Gość gość
"nie chciala uzyskac raz tylko poszukac innych osob ktore to zrobily to po piersze, a poza tym skoro tak bardzo chialas z nia o tych cennych radach pororozmawiac to odnos sie do niej a nie piszesz pod komentarzami dotyczacymi tego czy aborcja jest ok czy tez nie." . napisal, ze chciala porozmawiac, jak to wyglada od strony "praktycznej", czyli rad I wskazowek. ja jej akurat rad udzielilam, a potem odnosilam sie do postow innych osob. . "gdzie ja mam napisac ? jesli chce odpisac na post autorki? no gdzie bogu?" na jakims temacie o tym , czy aborcja jet ok czy nie, wtedy byloby na temat, bo jest duzo takich tematow. ten temat byl nie o etycznej stronie aborcji tylko o tym, zeby kobiety z podobnym doswiadczeniem podzielily sie nim z autorka.

Gość gość
aborcja aborcją ale część z was wychowuje patologiczne, chamskie i nic nie warte bachory, jak ich matki szczekaczki, chamki bez wykształcenia i ogłady. Wolę już babę po aborcji niz sukę bez kultury, wychowującą bachora na podobnego do siebie społecznego wyrzutka i śmiecia :O Dno!

Gość gość
jakie piekne jedzenie, opieke, a potem start w doroslosc maja dzieci z domu dziecka, to chyba wszyscy wiemy :o . podczas, gdy tyle zarartych przeciwniczek aborcji siedzi sobie w domu w kapciach i napiepsza na kafeterii, zamiast isc na chocby najmniejszy wolontariat do domu dziecka, lub adoprtowac dziecko, skoro ich los jest dla nich tak wazny. ale nie, one wola dywagowac o losie zarodkow, bo to nic nie kosztuje :o

Gość gość
"gość aborcja aborcją ale część z was wychowuje patologiczne, chamskie i nic nie warte bachory, jak ich matki szczekaczki, chamki bez wykształcenia i ogłady. Wolę już babę po aborcji niz sukę bez kultury, wychowującą bachora na podobnego do siebie społecznego wyrzutka i śmiecia Dno! " . AMEN !!!

Gość gość
gość haha no to po co caly czas wdajesz sie np ze mna w dyskusje i odpowiadasz na to co pisze?? chyba jednak nie odnosisz sie tylko do autorki usmiech.gif bo mnie zaatakowalas gluptaku zebym nie pisala pod waszymi komentarzami! to ci odpisalam! to chyba jasne az tak ciezko jarzysz'???

Gość gość
Popieram! Amen :)

Gość gość
skoro zaszłaś w ciąze to wiec jest to dar od boga i to zadna wymówka,że nie masz pieniędzy na jego utrzymanie. w piśmie świętym (nie pamietam dokładnych słów) ale jest napisane przeciez ze dzieciatko sie urodziło w stajni ubogie a sie urodziło i jak to ksiadz kiedys powiedział na kazaniu,ze nie ważne jest bogactwo tylko ważna jest miłość, miłość przede wszystkim matki, pomyśl jak spojrzysz dziecku swojemu w oczy po tym jak to zrobisz, pomyśl,że to mogło być ono. a właśnie przytoczę jeszcze ci jedno zdanie 'JEŻELI CHCESZ ZABIC DZIECKO, BO NIE MASZ PIENIĘDZY NA JEGO UTRZYMANIE TO ZABIJ TO KTÓRE TERAZ MASZ I DAJ URODZIĆ SIĘ TAMTEMU. pomyśl nad tym, zawsze możesz starać się o pomoc od państwa.

Gość gość
Jakie to jest niesprawiedliwe, bo ja staram się o dziecko już kilka lat i nic, a taka jedna pierwsza lepsza i inne chce usunąć:(. Sumienie Was prędzej czy później zagryzie za to co zrobiłyście s**i jedne!!!

Gość gość
jezeli nie mozesz zajsc w ciaze, to ci bardzo wspolczuje. mysle, ze jest to znak od boga, ze mozesz pomoc jakiejs dziewczynie, ktora zaszla w niechciana ciaza i zamiast usunac, odda tobie do adopcji :) sa rozne organizacje zajmujace sie tym, na pewno uzyskasz informacje w kosciele, a jesli nie chodzisz to kosciola, to w jakis swieckich organizacjach pomocy, czy nawet domu dziecka :)

Gość gość
"skoro zaszłaś w ciąze to wiec jest to dar od boga" . nie kazdy wierzy w boga. wiec jesli ty wierzysz to stosuj sie do zalecen koscielnych, ale nie narzucaj tego innym. wyjasnione bylo juz wiele razy na tym topiku, ze aborcja to nie jest zabicie dziecka, tylko ununiecia zarodka, z ktorego dopiero kiedys moze powstac dziecko (a moze sie sam nie przyjac i kobieta dostanie okres nie wiedzac nawet, ze byla w ciazy). zabic mozna doopiero cos, co sie urodzilo. natomist w przypadku aborcji mamy do czynienia z przerwaniem rozwoju zarodka, nie z zabiciem dziecka, ktore juz sie urodzilo, chodzi, oddycha, samodzielnie egzystuje, a przede wszystkim - czulo by bol przy zabiciu i stres.

Gość gość
hm tylko przeciez ty już się wdawałaś w takie dyskusje dużo dużo wczesniej, wiec chyba ty nie kojarzysz pewnych faktow.

Gość gość
ja kojarze fakty, ale podejzewam, ze tobie tutaj chodzi nie o fakty, tylko o twoja opinie na temat tych faktow.

Gość gość
"Jakie to jest niesprawiedliwe, bo ja staram się o dziecko już kilka lat i nic, a taka jedna pierwsza lepsza i inne chce usunąć . Sumienie Was prędzej czy później zagryzie za to co zrobiłyście s**i jedne!!!" :D Haha, ja usunelam ciaze i mam troje zdrowych, fajnych dzieci. A ty nie :P Bo ciebie zolc zalewa i nie bedziesz miala nigdy wlasnego dziecka. Natura wie co robi, takim smieciom jak ty, nie daje dzieci. A ja zastanawiam sie z mezem nad czwartym a wciaze zachodze, ot, jakby pstryknac. Widzisz zazdrosnico, zawistna malpo, komu zycie dalo w d**e? :D Hahahahaha!!!!