Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz co napisac

Usune ciaze za 2 dni

Polecane posty

Gość logika nie boli
"Urodzone...hmmm, czy wiesz od którego miesiąca płód ludzki może żyć poza organizmem matki? Ta granica przesuwa się niżej i niżej. Widziałam dzieciaczki na NICU, wprost wierzyć się nie chce, ze coś tak maleńkiego żyje" . my tu nie mowimy o usuwaniu rozwinietych plodow, ktore moga przezyc w inkubatorze, tylko o zarodku. bo raczej nikt, kto chce usunac ciaze nie bedzie z premedytacja i na zlosc innym czekal z tym procederem tak dlugo, zeby narazac na szwank przede wszystkim wlany organizm. aborcja do decyzja podejmowana w kilku pierwszych tygodniach, kiedy mowa o bardzo wczesnym zarodku, nie plodzie, ktory mozna wyjac i wrzucic do inkubatora na dalszy rozwoj.

Gość gość
Morda katolu!!! Was tak samo pieklo spotka, jeszcze gorsze rzeczy odwalacie niz ateisci. I te pedofilskie książulki, tfu!!

Gość gość
oczywiscie ze nie tylko w tym celu ale jezeli juz tak sie stalo to chyba trzeba to uszanowac.

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem, tu nikt nie opowiadal o swoich religijnych preferencjach wiec po co piszesz wymyslone rzeczy

Gość gość
Noo niedlugo zarodki bedziecie trzymac w inkubatorze ;D

Gość mama w czerwonych szpilkach
uszanowac? ale dlaczego? dlaczego kobieta, ktora nie chce byc matka ma na sile nia byc? nie oszukujmy sie, ciaza to nie jest piekny stan, czasem moze zostawic trwale slady na ciele i w organizmie i teraz sie zapytam w imie czego ryzykowac wlasnym zdrowiem? Bo jesli chcemy i pragniemy dziecka to odpowiedz jest prosta, ale w innym wypadku nie ma to sensu...

Gość gość
przeciez zazwyczaj nikt nikogo do seksu na sile nie zmusza wiec czemu ona ma zmuszac nowa zywa istote zywa do smierci?

Gość logika nie boli
"oczywiscie ze nie tylko w tym celu ale jezeli juz tak sie stalo to chyba trzeba to uszanowac." . to twoja opinia do ktorej masz prawo, ale nie narzucaj jej innym. tak samo jak tobie nikt nie powie, ze masz juz jedno dziecko i drugie nie potrzebne, wiec zrob aborcje. tobie nikt nie kaze robic czegos wbrew twej woli, ty nie nakazuj innym. . jak chcesz dac dobry przyklad, to idz adoptuj dziecko jakiejs kobiety, ktora szlachetnie, twoim zdaniem, postanowila urodzic niechciane dziecko i oddac do adopcji.

Gość logika nie boli
"przeciez zazwyczaj nikt nikogo do seksu na sile nie zmusza wiec czemu ona ma zmuszac nowa zywa istote zywa do smierci?" . ona nie zmusza nikogo do smierci, tylko przerywa rozwoj zarodka, zeby nie urodzilo sie za pare miesiecy dziecko. zacznij rozgraczniczac podstwowe pojecia.

Gość gość
Po seksie wycierajac z siebie sperme faceta tez zabijasz plemniki, to tak jakbys zabijala czesc "człowieka" :)

Gość dziennna
Bardzo możliwe, że zarodki będą mogły się tak rozwijać, tylko w jakim celu? Jestem już w pracy, więc nie mogę już rozmawiać, zresztą mamy problem, bo zmarł mały i dziewczyny dwoja się i troja, żeby uspokoić matkę. No cóż...

Gość logika nie boli
wszystkie osoby chcace odebrac kobiecie prawo do aborcji i zachecajace ja do urodzenia niechcianego dziecka i oddania do adopcji powinny miec odgorny NAKAZ adoptowania conajmniej jednego dziecka. wtedy moznaby mowic, ze jest to negocjacja poparta logika i odpowiedzialnoscia za swoje slowa. . jezeli chcesz zmusic kobiete do urodzenia niechcianego dziecka, ona zmusza ciebie do adoptowania tego dziecka (ona, albo panstwo). co ty na to? podoba sie taki kompromis? jak nie to usta w ciup i pilnuj wlasnej macicy

Gość gość
nie, plemnik to jeszcze nie jest nowe zycie :)

Gość logika nie boli
ale jest to juz polowka nowego zycie, jego integralna czesc.

Gość gość
ale zarodek to juz jakis organizm zywy ktory przeciez z gory skazuje na smierc, odrozniam i to ze cos sie inaczej nazywa czyli zarodek i dziecko nie znaczy przeciez ze to nie jest zycie.

Gość logika nie boli
plemnik tez zyje, chyba bez zycia by sie nie poruszal i nie szukal w szale jajeczka?

Gość gość
nie jest polowka, tylko cos co umozliwiloby zycie, jakas skladnia tego zycia, ale nie zyciem bo wtedy zycie w ogole jeszcze przeciez nie powstalo :)

Gość logika nie boli
czyli weglug ciebie plemnik jest martwy? ladnie sobie na wlasny uzytek decydujesz kto jest martwy a kto nie. no prosze, w plemniku nie ma zycia, plemnik jest martwy, pierwsze slysze :o

Gość gość
zyje, bakterie tez zyja ale to nie jest przeciez zarodek, ktory jest ludzki i tylko potrzebuje czasu by sie urodzic , plemnik przeciez sie nie urodzi ;P

Gość logika nie boli
plemnik tez jest ludzki! nie mowimy tu bynajkmniej o plemniku kocim :o

Gość gość
nie napisalam ze plemnik jest marwty, tylko ze to nie jest zarodek-czlowiek

Gość logika nie boli
powolujesz sie na nielogiczny argument, ze jak w czyms jest zycie, to przerwanie tego zycia jest morderstwem, to podalam ci rownie idiotyczny przyklad kieryjacy sie rownie idiotyczna logika, ze jakby tak spojrzec z boku, to plemnik tez ma w sobie zycie.

Gość logika nie boli
no dobrze, ale moze zamiast filozofowac na temat plemnikow, jakas przykladna pani raczy sie ustosunkowac do tego, bo pisze ju 3 razy i nic: . wszystkie osoby chcace odebrac kobiecie prawo do aborcji i zachecajace ja do urodzenia i oddania do adopcji powinny miec odgorny NAKAZ adoptowania conajmniej jednego dziecka. wtedy moznaby mowic, ze jest to negocjacja poparta logika i odpowiedzialnoscia za swoje slowa. . jezeli chcesz zmusic kobiete do urodzenia niechcianego dziecka, ona zmusza ciebie do adoptowania tego dziecka (ona, albo panstwo). co ty na to? podoba sie taki kompromis? jak nie to usta w ciup i pilnuj wlasnej macicy

Gość gość
ale my mowimy o ludzkim zyciu, przeciez to ze np. bakreria to tez jakies zycie nie znaczy ze zabicie jej to morderstwo czy cos zlego, a napewno nie az tak jak zabicie zarodka-czlowieka, my rozmawiamy o zyciu ludzkim a plemnik sam w sobie to nie jest zarodek/plod/czlowiek.

Gość gość
Skoro autorko postu podjęłaś decyzję po co zakładasz ten wątek , oczekujesz medalu za bohaterstwo.

Gość gość
"""""""""""""""Jadzia katoliczka ani mi sie waz usuwać ciąże to morderstwo """"""""" ale się uśmiałam, Ty to zdrowo rąbnięta musisz być

Gość gość
gość nie napisalam ze plemnik jest marwty, tylko ze to nie jest zarodek-czlowiek XXXXXXXXXXXXXXXXXXX zarodek nie jest czlowiekiem, tak samo jak plemnik nie jest czlowiekiem. Zeby powstal zarodek, a z zarodka powstal czlowiek, potrzebna jest sperma i macica. Zabijajac plemniki, tez pozbawiasz zycia czlowieka ktore by sie z tego urodzilo :)

Gość gość
" logika nie boli no dobrze, ale moze zamiast filozofowac na temat plemnikow, jakas przykladna pani raczy sie ustosunkowac do tego, bo pisze ju 3 razy i nic: . wszystkie osoby chcace odebrac kobiecie prawo do aborcji i zachecajace ja do urodzenia i oddania do adopcji powinny miec odgorny NAKAZ adoptowania conajmniej jednego dziecka. wtedy moznaby mowic, ze jest to negocjacja poparta logika i odpowiedzialnoscia za swoje slowa. . jezeli chcesz zmusic kobiete do urodzenia niechcianego dziecka, ona zmusza ciebie do adoptowania tego dziecka (ona, albo panstwo). co ty na to? podoba sie taki kompromis? jak nie to usta w ciup i pilnuj wlasnej macicy " szkoda że Ciebie matka nie skasowała! może przedstawsz blżej swoją osoby i my forumowiczki zadecydujemy za ciebie czy masz żyć czy lepiej cie zabić bo jesteś p******a... PS Szacunek dla Matek które z różnych powodów oddały dziecko do adopcji zamiast je zabijać, dały im wybór... jeszcze większy SZACUNEK DLA TYCH MATEK KTÓRE POMIMO PRZECIWNOŚCI LOSU ZATRZYMAŁY DZIECKO PRZY SOBIE I DAŁY OD SIEBIE TYLE ILE MOGŁY

Gość gość
ale chodzi o to by nie dokonywac aborcji by dac po prostu ZYC dziecku i nie skazywac na najgorsze- smierc, mysle ze bedac w domu dziecka mozna zyc i potem dobrze ulozyc te zycie .

Gość gość
"Jakbyś się poczuła, gdyby twoja matka powiedziała Ci dziś, że uważa, że te 20 czy 30 lat temu, gdy byłaś płodem, miała pewne prawo cię usunąć i nie miałaby dziś wyrzutów sumienia?" :D Kiedy ja sie urodzialm, aborcja w Polsce byla legalna i moja matka miala prawo usunac owa ciaze. Urodzial mnie bo mnie chciala a nie dlatego, ze wystraszyla sie ksiezula w podkasanej sukience albo baby, wykrzykujacej o piekle :D Nie mialabym zadnej traumy, gdyby powiedziala, ze chciala ciaze usunac. I rozumiem, ze nie mialyby wyrzutow sumienia bo MNIE by nie bylo, mnie by nie znala :D Moja matka jest stabilna emocjonalnie :P