Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz co napisac

Usune ciaze za 2 dni

Polecane posty

Mam juz jedno dziecko. Nie mamy zlej sytuacji finansowej, po prostu nie chcemy drugiego dziecka. Zabezpieczalam sie i zawiodlo no coz zdarza sie... W czwartek ide do lekarza i dostane tabletki na usuniecie ciazy. Szukam mam, ktore tez podjely taka decyzje.

Gość Jadzia katoliczka
ani mi sie waz usuwać ciąże to morderstwo

Gość gość
a wies kobieto, że nawet jak ci naleje do srodka, to do 3 dni można kupić w aptece na receptę tabletke escpaelle i nie dojdzie do zapłodnienia, bo zapłodnienie następuje po ok 72 godzinach po spuszczeniu się? teraz to już zabójstwo- teraz to jest mały czlowiek, było myśleć wcześniej, oddaj do adpocji, albo do okna życia

Gość aninamina
Jak nie chcesz dziecka to się nie r***aj!

Gość gość
no i ? kogo obchodzi twój brzuch

Nie bede cie pouczac,nie bede odradzac.Zrobisz tak jak uwazasz.Masz do tego prawo.Jednak piszesz o tym na forum.Jestes ze tak na 100 % tego chcesz,jestes przekonana??Sama odpowiedz sobie na to pytanie,bez pomocy innych.

Gość gość
A co nas obchodzi to że Ty j******a jesteś>>>??? Idź się wyżal rodzicom i mężowi...a nie tutaj....było się nie p*******ć !!!!!!!!!!

Gość gość
nie mam cudownej sytuacji ale dzieci zdrowe maja co jesc ,szkole i rozrywki kocham je nad zycie i gdybym jeszcze zaszla w ciaze nawet przez mysl by mi nie przeszlo usunac dlatego nie rozumiem nigdy nie moglabym juz zasnac spokojnie tak to sobie wyobrazam

jestem przekonana i dlatego szukam mam w podobnej sytuacji, gdyz chce porozmawiac. Nie chodzi o wyrzuty sumienia tylko o strone, ze tak powiem praktyczna.

ale mnie nie obchodza poglady czyjes, ze nie usunalby, ze bylo sie nie ... Bo to co ktos by zrobil mnie nie interesuje, a seks sluzy nie tylko prokreacji, my sie zabezpieczylismy i zawiodlo. Zdarza sie przeciez

Gość gość
jakas glupia,strona praktyczna...zal to jaka ty matka jestes dla pierwszego,nie jestem beretem ale to jakas segregacja a kto dal ci pozwolenie na usuniecie i kto to zrobi bo chyba nadzwyczajnych powodow niema

Gość gość
prowokacja

Gość gość
ja usunęłam 3 ciąże...

strona praktyczna czyli czego sie spodziewac po. Co prawda mi powiedza, ale zawsze to inaczej zapytac kogos kto to przezyl.

dziekuje Kochanka Franka:) ale juz pisalam na forum jednym i jakos tak zachcialo mi sie popisac o tym z kobietami z Polski (nie mieszkam w Polsce teraz) i dlatego tutaj zalozylam temat.

Gość gość
to ja- usunęłam 3 ciąże. to zależy w którym tygodniu usuwasz. u mnie to był 5-6 tc, więc wczesna ciąża. nie boli za bardzo. jeden dzie zawsze krwaliłam bardzo. potem wylatuje zarodek i skrzepy. jeden dzień byłam słaba. potem szłam do pracy następnego dnia. krew leciała mi ze skrzepami ok tydzień. okres miałam normalnie i był normalny. nic wielkiego. moja znajoma usuwała tabletkami 8-9 tc, czyli to był ostatni dzwonek i bardzo krwawiła i była słaba. im wczesniej tym lepiej. pytaj, odpowiem

Gość gość
ja cie nie zlinczuje ale tez nie pojme tym bardziej ze piszesz ze masz dobra sytuacje,a pieska czy kotka bys wywiozla do lasku

Gość gość
morderczynie, zapłacicie za to, tez was matki tak powinny potraktować

Gość gość
"gratulacje"we lbie tez masz niezly skrzep

mi powiedziano, ze moge miec wolne w pracy jesli zle sie bede czula. U mnie to 7 tydzien jest wlasnie wiec licze na to, ze dwa dni wolnego wystarcza. Mieszkam w Anglii i tu aborcja jest legalna bez wskazan medycznych. Boje sie, ze oslabienie potrwa dluzej no i ze ogolnie bede taka, ze tak powiem do d**y:P A na co dzien energiczna osoba ze mnie:)

kochanka Franka a gdzie obecnie mieszkasz? Domyslam sie, ze tez w kraju gdzie aborcja jest legalna

Gość do autorki tego tematu
hej, ja cie moge od strony praktycznej powiedziec jak jest. dostaniesz silny srodek przeciwbolowy i antybiotyk, ale podczas samego wydalania pecherzyka ciazowego na poczatku bedzie straszliwy bol, jak najgorzej wyobrazalny okres. tak ok. pol godziny. mocny bol, ale do przezycia. potem okres bedzie sie ciagna przez ok. 2 tygodnie. staraj sie pic duzo plynow, zeby jak najczesciej chodzic siku, bo wtedy siedzac na klopie pozbywasz sie krwi przy okazji i szybciej ustanie miesiaczka. ja sie strasznie balam, ale tez wlasnie tu z kafeterii jedna szczegolnie osoba mi duzo opowiedziala jak to jest i nie jest to naprawde nic strasznego. ciesz sie, ze mieszkasz za granica (podobnie jak ja), gdzie moze normalnie isc do lekarza i miec normalna opieke medyczna podczas tego zajscia, a nie tak jak biedne dziewczyny w polsce ratuja sie jakimis tabletkami na stawy i nie wiadomo, jak to siee wszystko potem konczy. bedziesz sie czula bardzo slabo po przyjeciu tej pierwszej tabletki, bo ona musi miec bardzo silne dzialanie, aby przerwac rozwoj pecherzyka ciazowego i go odczepic, a potem ta nastepna spowoduje wywolanie okresu i wydalenie. glowa do gory, nie ma sie czego bac :)

zreszta kazda kobieta pewnie ma troche inaczej. co do oslabienia, to ja liczylam na duzo wieksze, a w sumie na drugi dzien czulam sie juz normalnie i nie musialam nawet brac srodkow przeciwbolowych.

do autorki tego tematu bardzo, bardzo Ci dziekuje za Twoja odpowiedz:) Co prawda wszystko mi tu wyjasniono, ale zawsze lepiej popisac z kims o tym kto to juz przeszedl. Ciesze sie wlasnie, ze mieszkam w kraju, w ktorym mam wybor i bez wzgledu na to z jakiego powodu chce usunac zostane potraktowana jak czlowiek.

Mieszkam w NL,ale zawsze mnie uczono ze sa wyjscia z stuacji ;) Ide spac,rano pracka.Ale zachowam temat w ulubionych.Moze sie jeszcze spotkamy :)

nie ma za co :) jak masz jeszcze jakies pytania, to chetnie odpowiem.

Gość gość
no wielka ulga bez "pecherzyka ciazowego" nie no ide spac bo nie wierze,koszmar jakis mowcie co chcecie ale moze matce czworki cudownych dzieci do mozgownicy to nie dociera pozbycie sie pecherzyka ciazowego...