Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aiwlys1987

małżenstwo

Polecane posty

nie robie z siebie ofiary tylko poprostu przedstawiam wszystko tak jak wyglada z mojej strony

Gość gość
No to nie widzę problemu. Jak dziecko podrośnie poszukaj pracy a na razie spróbuj porozmawiać, przedstaw swoje argumenty i tyle. Myślę, że mąż zrozumie. Tak jak ktoś pisał czasem życie przytłacza. Może się martwi i stąd te nerwy. Ty też reagujesz nerwowo i sytuacja się zaostrza. Musicie to przetrwać ciężkie okresy będą jeszcze nie raz w życiu. Jakoś się dogadacie. Tu się wygadaj i ok :) Powodzenia życzę.

Gość gość
a rozmawiałaś o tym z mężem? Jak on to widzi i dlaczego tak Cię traktuje?> Może zacznij od tego? Druga sprawa- rozumiem pierwsze dziecko, wpadka, ale drugie? Tylko błagam nie syp argumentem o małej różnicy wieku:) Generalnie nie masz się co żalić tylko dociśnij męża i z nim porozmawiaj. Zapytaj, co masz zrobic z synkiem na czas pracy. Zapytaj dlaczego Tobie robi wymówki o kasę a swojej mamie daje bez problemu. Zacznijcie żyć razem, a nie obok siebie. Ty z dziećmi, on osobno.

Gość szwagier8888
do jestem fanką Realu Madryt bo taka jest prawda... Wiesz co to jest w ogóle 2 mln bezrobotnych ? 50 % zarejestrowanych jest tylko po to żeby brać ubezpieczenie zdrowotne i zasiłek i nie chcą pracować, zwyczajne lenie 30 % pracuje w szarej strefie np na czarno handlują szajsem na bazarach 20 % faktycznie jest prawdziwymi bezrobotnymi którzy nie mogą znaleść pracy, bo nie posiadają kwalifikacji lub/i mieszkają w takim regionie polski że nie można znaleźć tam DLA NICH pracy

drugie dziecko bylo planowane i chcialam go bardzo bo zawsze marzylam o tym zeby swoja prace wiazac z dziecmi od mlodych lat chcialam miec dzieci i bys prawdziwa pania domu

A tak z ciekawości - jaką pracę? Jakie masz kwalifikacje? Doświadczenie zawodowe? Co chcesz robić?

a pracowac chce wykształcenie tez mysle ze mam w miare dobre problem tez w tym ze w naszej miejscowosci jest strasznie mało miejsc do pracy ale mysle ze dam rade do tej pory dorabialam biorac np dodatkowe dwa dzieciaczki pod opieke zawsze wpadało pare groszy dodatkowych nie zaduzo bo u nas wiecej jak 5 zeta nikt za siedzenie z dziecmi nie da za godzine

mam licencjat z zarzadzania i technika agrobiznesu pracowalam kiedys w sklepie i przedszkolu jako taka pomoc

i nie jestem c***a co siedzi w domu w dresie i nie dba o siebie tak jak tos mi to prubowal sugerowac staram sie dbac o siebie i wygladac jak prawdziwa kobieta

Gość gość
no nie wierzę! Słuchaj, brzmisz całkiem rozsadnie, pracowałaś już, dodatkowo bierzesz czasem inne dzieciaki pod opiekę/.Czemu tego nie wygarniesz meżowi!!!???? Postaw się dziewczyno, potrząśnij mężem!

tak bralam nie raz dzieciaczki innych czasami bylo tak ze zasuwalam z dwójka swoich dzieci plus jeszcze z dwójka obcych. dodatkowo np na boze narodzenie czy wielkanoc robie stroiki i sprzedaje pozniej

mysle ze nie jestem zadnym leniem i meczennica .staram sie byc zaradna jak nie tak to siak .a dla meza ciagle tlumacze staram sie najpierw po dobroci kiedys powiedzialam ja pojde do pracy a ty zostan z dziecmi to powiedzial ze on nie chce bo by zglupial i se nie poradzil

Gość szwagier8888
skoro tak powiedział to znaczy że wygrałaś i przyznał Ci rację. Powinien cię szanować... Wykonujesz ciężką pracę jaka jest opieka na dziećmi...

tak moze i przyznal .... ale jak tylko cos kupie to zaraz jest a po co to a na co to :P juz czasami uszami wychodzi wszystko. a to za gruba jestem a to taka a to siaka

Gość do autorkiiiiiiiiiiiiiii
to rób do niego tak samo- susz mu głowę a po co sobie coś kupił, dlaczego daje kase mamie. Twój maż nie docenia tego, co ma, naprawdę!!! Uwierz w siebie dziewczyno, proszę Cię! Buziaki