Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z was nigdy nie pracowal

Polecane posty

Gość poli30
tymbark mango---> to sobie pracuj i nie obrażaj innych

Gość Tymbark mango
I żeby nie było - nie jestem biedna, moich rodziców stać na to, żeby mnie utrzymywać. Ale nauczyli mnie pracowitości, odpowiedzialności i szacunku do pieniędzy. Dzięki temu (bo i tak rodzice mnie w szkole i na studiach utrzymywali) mogłam sobie kupić z mężem dom z wkładem własnym, kredyt tylko na 15 lat musieliśmy wziąć ;) A mam lat 26 ;) I przede wszystkim mam luksus bycia całkowicie niezależną :)

Gość mortycjaaaaaa
Tymbark mango - żałosna to jesteś Ty pisząc tu takie rzeczy :)

Gość poli30
tymbark mango--> to sobie pracuj i nie obrażaj innych

Gość Tymbark mango
Obrażam, kogo ja obrażam? Prawda kogoś boli? Wybacz ale społeczeństwo musi nierobów utrzymywać. Więc ludzie niepracujący są pasożytami. I jeszcze ok - jak ktoś jest chory (ale naprawdę a nie jakaś fobia społeczna, którą teraz co drugi leń sobie wmawia) albo to sytuacja przejściowa... ale całe życie się opierdzielać? No wstyd po prostu, wstyd!

Gość gość
Nie tylko angielski jest językiem obcym na tym świecie, zresztą tłumacz to tylko przykład. Można robić grafikę, projekty ogrodów, dziergać obrusy, haftować obrazki i tego typu rękodzieła, które idą często za grubą kasę, a nauczenie się tego jest banalne. Piec torty w sezonie na wszelkie okazje. W każdym razie nie uwierzę, że bardzo niekomunikatywna, ale sensowna osoba nie potrafi przez 10 lat znaleźć sobie żadnej niszy ani nawet prostego zajęcia.

Gość poli30
tymbark mango--> my tez możeby cię robolem nazwać,ale nie jestesmy tak ograniczone jak ty..nazywasz nas pasozytami,nierobami to jest obrazanie

Gość mortycjaaaaaa
Tymbark mango - gratuluję więc kredytu na 15 lat :) Ja tam wole życie bez zobowiązań

Gość gośśśśćććć
tymbark to super, że taka pracowita jesteś, będziesz mnie utrzymywać ze swoich podatków jak kiedyś zostanę bez środków do życia, zrobię coś niedobrego i pójdę do więzienia :) dobrze że są tacy pracowici ludzie jak ty, dzięki temu przestępcy nie muszą pracować tylko sobie wygodnie siedzą za kratkami :)

Gość 15 24
nie pracujecie bo się do pracy nie nadajecie tylko do rozmnażania się bo to jest wasz główny cel życiowy i tylko w tym jesteście dobre . praca to dla faceta skoro chciał babę to nich na nią pracuje i ją utrzymuje wraz z kolejnymi dziećmi

Gość gość
Nie tylko angielski jest językiem obcym na tym świecie, zresztą tłumacz to tylko przykład. Można robić grafikę, projekty ogrodów, dziergać obrusy, haftować obrazki i tego typu rękodzieła, które idą często za grubą kasę, a nauczenie się tego jest banalne. ......... Łatwo tak pisać ale to nie jest takie proste, bo konkurencja jest coraz większa, a klientów jest jednak ograniczona ilość. Poza tym trzeba mieć działalność gospodarczą i płacić zus co miesiąc 450zł przez pierwsze 2 lata, a potem ponad 1000zł, nieważne czy masz dochody czy nie, ich to nie interesuje. Oszustów też sporo, zrobisz im zlecenie, a oni ci nie zapłacą i jesteś stratna.

Gość poli30
15 24---> ja dzieci nie mam i nie będę mieć bo nie chcę dzieci

Gość mortycjaaaaaa
a macie jakieś oszczędności na tzw. czarną godzinę?

Gość gość
wszystko fajne ale kto wam zrec daje i ubiera?

Gość poli30
coś tam mamy a ty?

jak nie pracujecie, to nie pracujcie, ale wypisywanie głupot, w postaci "to fajnie, że ktoś pracuje, dzięki temu więźniowie mogą siedzieć w cywilizowanych warunkach" jest słabe ;), chociaż tak kryminaliści maja, za dobrze :), ale dzięki właśnie osobom, które pracują, to cokolwiek jest szpitale, drogi no od bezrobotnych podatków się nie ściąga ;). Więc jak bezrobotny zachoruje i będzie musiał odwiedzić lekarza, to niech sobie ciepło pomyśli o tych pracujących ;).

Gość mortycjaaaaaa
no ja też coś tam mam

Gość poli30
ana luiza---> ja jestem na ubezpieczeniu mojego męża,wiec jak ide do lekarza to z jego ubezpieczenia więc o innych pracyjących nie muszę myśleć

Gość mortycjaaaaaa
gość - ubieram się sama a jem też nie byle co :) więc się nie martw, bo zapewne pod tym względem mam lepiej od Ciebie

Gość gość
wszystko fajne ale kto wam zrec daje i ubiera?

Gość gość
ana luzia jak to bezrobotny nie płaci podatków? nawet jak sobie kupi coś w sklepie, jakiegoś batonika czy piwko za grosze gdzieś zarobione na czarno, to też przecież płaci podatek.

Gość gość
wszystko fajne ale kto wam zrec daje i ubiera? xx dokladnie ja bym wam k***a te fobie przepedzila raz na zawsze zrec nie dala a te wszystkie leniwe mamuski pogonila do roboty moment rozplodowe znalzzly sie bez grosza

Gość gość
to może pracę też mi znajdziesz jak jesteś taka mądra co?

Gość Tymbark mango
Kredyt na 15 lat nie jest ogromnym zobowiązaniem :) Zawsze dom można sprzedać, zwłaszcza, że jest w dobrej lokalizacji ;) Wolę po prostu spłacać mały kredyt niż wynajmować bo to bez sensu ;) Tak, dobrze, że ktoś pracuje bo w tym kraju nie byłoby zbyt pięknie gdyby wszyscy się opierdzielali. I tak najgłośniej narzekają niepracujący. Nie będę nikogo przepraszać bo nazwanie rzeczy po imieniu - pasożytowanie na innych - nie jest obrażaniem. Jak idziecie do lekarza, jak korzystacie z dróg, jak wysyłacie dzieci do szkół korzystacie z podatków pracujących. Może nie jest w naszym kraju super, ale to właśnie Wy się do tego najbardziej przyczyniacie. Wy i Wasze lenistwo. I przez lenistwo rozumiem także brak kwalifikacji pozwalających na zdobycie pracy. Czy jestem robolem? Wątpię. Pracuję 8h dziennie, mam czas (i WŁASNE pieniądze) na pasje, mam pieniądze na rozrywki. Żyję pełnią życia - w tygodniu od 15.30 (do pracy mam kilkanaście minut pieszo) i przez całe weekendy. I jeżeli ktoś uważa, że te 8h zabiera mi energię czy życie - NIE. To jest tylko 8h. A pracę mam dającą satysfakcję więc lubię tam chodzić. Ale uczyłam się ciężko żeby teraz móc z radością wstawać rano ;)

Gość mortycjaaaaaa
gość - :DDDDD hahhaha widzę że szlag Cie trafia, bo musisz tyrać a inne mogą sobie pozwolić na luksus siedzenia w domu..oj biedna Ty styrana życiem:)))

Gość poli30
ubieram się sama i to nie w bylejakie ubrania,jesc tez jemy porządnie bo nie oszczędzamy,więc o mnie sie martw bo kto wie czy nie mam lepiej niz ty

na czarno?, ja myslałam, że rozmawiamy tu o osobach, które nie pracują, bo sa np. na utrzymaniu rodziców, współmałżonka, a tu na czarno, a składki niech inni płacą, z innym niech ściągają, ja sobie dorobię, zawsze parę groszy wpadnie, a państwo za mnie płaci ;) - super. Dlatego właśnie lubię system zdrowotny i emerytalny w USA.

Gość poli30
tymbark mang---> uwazasz ze jak ktos nie pracuje to nie stac go na przyjemnośći,na rozrywkę?..to jestes w wielkim błędzie

Gość gość
tu gdzie mieszkam jest platan sluzba zdrowia , kazdy kto pracuje to go stac

Gość gość
Mnie utrzymuja rodzice, ja pracue dla nich, dbam o dwa domy, sprzatam gotuje, piore, wyrzucam smieci, zalatwiam ich sprawy na miescie,zakupy itp. Gdyby nie ja byliby zmeczeni,a tak moga sie zajmowac praca umyslowa ktora lubia i maja z tego zysk,a jak pomyslalabym ze mam za 5 zl bez umowy sprzatac podlog.w barze jakiegos turasa to bierze mnie smiech wole pracowac za darmo dla rodzicow w zamian mam dach nad glowa, jedzenie itp. A na swoje wydatki mam z oszczednosci, tez nauczylam sie szacunku do pieniadza,ale przede wszystki mam szacunek do siebie, nigdy nie polszabym do kiepskiej pracy alb na darmowe praktyki