Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obrzęki nóg w 34 35 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jestem w 34/35 tyg ciąży. Byłam parę dni temu u ginekologa i nakazał mi leżeć min. 16 godzin dziennie z powodu zbyt dużych obrzęków, albo inaczej położy mnie do szpitala... No fakt - Mam kostki jak słonica. Ale martwi mnie to ze nawet po przespanej nocy mam tak samo opuchnięte kostki jak po całym dniu. Co o tym sadzicie ? Ponoc z tego może się zrobić zatrucie ciążowe. Pozdrawiam.

Gość gość
Mialam podobnie w 34tc i w 35tc bylam juz po cc, mierz cisnienie i zbadaj bialko w moczu-swoja droga powinien lekarz sam na to wpasc, ja nie czulam nic i cisnienie mialam nawet 200/120!!! a na wizycie ksiazkowe...

Gość gość
a spróbuj nogi lekko do góry trzymać na jakiejś poduszce czy oparciu, niech mąż wymasuje, mocz w zimnej wodzie a nóż pomoże

Gość gość
Miałam to samo. Kostki równe z kolanami, obrzęki utrzymywały się po nocy, co oznacza, że coś się zaczyna dziać nie tak jak powinno. \ Mój lekarz mnie uczulał na obserwację, mierzenie ciśnienia, nie mówiąc o robieniu wyników moczu na obecność białka. \ Ja leżałam z tego powodu na patologii przez 5 ostatnich tygodni ciąży, a wylądowałam właśnie w 34 tc nie tylko z mega obrzekiem, ale i skurczami.

Gość gość
No właśnie lekarz nic mi nie mówił o mierzeniu ciśnienia, byłam w środę na badaniach krwi i moczu, 19 listopada mam wizytę i dopiero wtedy zobaczę co wyszło, bo lekarz dostaje wyniki... wczoraj tylko kostki puchły, a dziś już mam całą prawą stopę opuchniętą jak poduchę i rano oczywiście też tuż po przebudzeniu, no i dziś rano też dłonie miałam lekko podpuchnięte. Kupiłam w aptece spray dla kobiet w ciąży na opuchnięte stopy itd. ale niewiele to pomaga...

Gość gość
jak nie schodzi po odpoczynku to lepiej nie czekaj do 19 go idz szyko do lekarza

Gość gość
Mozesz miec zatrucie ciazowe!!!! Mnie z tego ledwo odratowali! Robili mi na szybko cesarke w 35tygodniu!!

Gość gość
nie czekaj,jedz do szpitala,jak nie będą chcieli Cię przyjąć to powiedz że masz skurcze,niech Ci zrobią morfologie i mocz!!!zmierz sobie też ciśnienie.To może być zatrucie a to bardzo poważna sprawa!!!trzymam kciuki żeby było dobrze...

Gość gość
Zmierzylam z rana ciśnienie...120/50.. Także to w porzadku...ale opuchlizna od rana nadal się utrzymuje

Gość gość
idz do szpitala! gestoza to nie koniecznie trzy objawy czyli nadcisnienie, bialkomocz i opuchlizna, moga wystapic dwa albo jeden!!! ja w 34 tyg nagle dostalam obrzeku stop ale opuchlizna schodzila z rana, badanie moczu wykazalo bialkomocz i liczne leukocyty, cisnienie mialam w normie 120/80 przy oddawaniu moczu pieklo mnie bardzo wiec lekarz raczej wykluczyl gestoze ale dal mi mnostwo lekow na pecherz plus bylismy w kontakcie co 2 dzien po 6 dniach zrobilam badanie moczu i posiew, badania wyszly bardzo dobrze, zero opuchlizny na stopach, cisnienie idealne

Gość gość
Ja juz ci pisalam rano na wizycie mialam cisnienie ksiazkowe, mierz cisnienie 3 razy dziennie. Mi wylapali to najwyzsze cisnienie jak w szpitalu mi zalozyli to urzadzenie do mierzenia cisnienia mierzy co 15 min przez 24h u mnie bylo za pozno