Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze przedszkolaki chodza dwa dni w tych samych ubraniach bez ich uprania

Polecane posty

Gość gość

Oczywiscie jesli sa one czyste?

Gość gość
tak. tylko po 1 noszeniu odrazu do pralki ida makjtki, rajstopy, podkoszulki, bluzki. a tak dresy dzinsy , buzy swterki.wiecej razy. u mnie jest tak ze raz w tyg. robie pranie corki ubran. zwykle w sobote. wiec to co nosila w danym tyg. wrzucam do prania.

Gość gość
Mojej też zakładam na drugi dzień spodenki czy bluzę którą miała w pszedszkolu jeśli nie ubrudziła, ale dłużej niż 2 dni nie nosi tych samych rzeczy. Oczywiście bielizne zmieniam codziennie:)

Gość gość
nie, zawsze daje do prania, swoje rzeczy tez wkladam tylko raz i daje do prania wyjątkiem są wełniane swetry i wełniana sukieneczka

Gość gość
moi chłopcy chodzą 2-3 dni jesli są czyste,również majtki.Skarpety zmieniam im codziennie.

Gość gość
Z tymi majtkami to był żart prawda?

Gość fifffff
W przypadku mojej czterolatki tak się nie da. Rzeczy raz włożone, muszą być uprane. Po przedszkolu mała wręcz nieprzyjemnie pachnie, gdzie indziej też a to chlapnie jedzeniem, to się na podłodze wytarza itd.

Gość gość
u mojej corki nigdy nie snierdza ciuchy po przedskzolu.Wrecz nawet pachna dalej plynem czy poroszkiem

Gość gość
Ja jestem w szoku ze ubranka mojeg dziecka po przedszkolu sa czyste. W domu po obiedzie zawsze musze ja przebierac bo je jak swinia i cala jest brudna, nie mowiac juz o malowaniu flamastrami albo farbami. Po przedszkolu przebieram ja zawsze w robocze ubrania tzw niedoprane, przymale, albo kupione za grosze taniej jakosci

Gość gość
nawet jak sa wizualnie czyste to wiadomo ze dzieci tarzaja sie po dywanach w przedszkolu a co w tych dywanach jest nagromadzone to sobie tylko wyobrazcie

Gość gość
moj tez po przedszkolu czysty wraca...ale jakos nie umiem mu dwa dni tego samego zakladac. piore po jednym zalozeniu , ale u mnie to juz lekka obsesja..syn jest przyzwyczajony i jak chlapnie sie piciem chociaz troche to chce sie przebrac i nie ma zmiluj..sama sobie bat ukrecilam :)

Gość gość
to tyle ciuchow macie.?"razem czy osoba pierzecie ubrania dzieci? ze codzienie dziecko zaklada czyste ubrania

Gość gość
Ja piore dzieciece z naszymi. Corka ma z 15bluzek i z 5par spodni. Pralke wstawiam 2razy w tyg

Gość gość
ja mam nawyk ze od urodzenia do dzis piore corki ubrania osobno. a corka ma 5 lat.

Gość gość
mój synek tez chodzi parę dni w tych samych ciuchach,a dokładnie to jak rano idziemy to bluzę i spodnie zawsze ma na zmianę w półce i się przebiera,wiec za dużo się nie zbrudzi w drodze do i z przedszkola,te co ma na przebranie zmieniam co 2-3 dni no chyba że są brudne,jedynie co to koszulki,skarpety i majtki zmienia codziennie

Gość gość takaona
Jak mój syn wracał z przedszkola to wszystkie ubrania lądowały w pralce bez względu czy były brudne czy wizualnie czyste. Codziennie był ubrany inaczej ma tyle ubrań, że nie ma z tym najmniejszego problemu. Ubrania wszystkie piorę razem ( piorę codziennie).

Gość gość
i codziennie masz pelna prlake brudow? do pani z gość takaona? ile was jest w domu?

Gość cztery z plusem
spodnie jeansy syns jesli nie sa brudne zaklada drugi raz ale reszta do zmiany.

Gość gość takaona
Jest nas 3 i nikt z nas nie nosi dwa dni tych samych ubrań. Do tego dochodzą ręczniki , ściereczki kuchenne i zawsze jest co uprać.

Gość gość
i codziennie pierzesz reczniki?

Gość cztery z plusem
ja piore ciuchy wszystkie razem dzieci i nasze. reczniki codziennie. 1 do 2 pralek dziennie. segreguje kolorami

Gość gość
Tak...tak...Wierze ze wsrod Was sa czyste mamy,ale wiekszosc wpisow dzielic nalezy na 10.Mialam i mam okazje przygladac sie tym "czystym bluzom i spodenkom".Szok jak dzieci sa pobieznie opierane.Jestem nauczycielka w przedszkolu czy tam przedszkolanka jak wolicie.Mamy na pozor zadbane notorycznie przysylaja dxieci z po pierwsze niepoobcinanymi i brudnymi paznokciami!!Najgorzej jest na w-fie.czasem nie wierze w to co widze.Od dzieci b rzadko pachnie.o zapachu wlosow nie wspomne.sa kochane dziewvzynki ale niestety z winy mam brudasic dzieciom smierdza glowy lojem.okropne.watpie w prawdziwa higiene takich mam.te Wasze wpisy pewnie sa poczynione przez mamy podobne do moich mam przedszkolnych. Uprzedzajac sama mam 2corki.Mam taki uraz ze obcinam Im paznokcie co 2dzien,bezwzhledna zmiana ubran na pachnace i uprasowane.Wlosy czyste,poczesane w koki.aW calej grupie mam 1pachnaca dziewczynke u ktorej nie widzialam nigdy brudnych lub dlugich paznokci czy czulam ze jest nieumyta i 2z b biednej rodziny ktora co prawda nie pachnie proszkiem ale matka sie stara obcina pazurki

Gość gość
i codziennie masz 2 pelne pralki reczy?

Gość gość takaona
Mam program w pralce tzw. "pranie codzienne" i trwa 30 min i do tego nie potrzebna mi jest cała pralka ciuchów.

Gość gość
a co to za pralka?

Gość gość
Szokuja mnie wypowiedzi ze kobieta pierze dzieciom ubrania w ...soboty.wow.naprawde dbalosc o higiene porazajaca

Gość gość
Ja też am ten program na 30min.i do odświeżania rzeczy może jest ok ale jeśli już pojawią się jakieś plamy to nie dopierają się, więc nie wiam jak możesz wszystkie rzeczy tak prać...

Gość gość
to jakie wy macie poniszczone te ubrania jak codziennie pierzecie

Gość cztery z plusem
to polecam bosha z programami dla dzieci kids mix i kids delikatne. 45 min i wsxystkie plamy znikaja.

Gość gość takaona
Ja też am ten program na 30min.i do odświeżania rzeczy może jest ok ale jeśli już pojawią się jakieś plamy to nie dopierają się, więc nie wiam jak możesz wszystkie rzeczy tak prać... xxxxxxxx Czy ja gdzieś napisałam , że piorę w tym programie poplamione rzeczy? Większość rzeczy codziennych wymaga odświeżenia a nie konkretnego prania.