Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZuzy673

Idziecie z przeziebieniem odrazu do lekarza

Polecane posty

Gość MamaZuzy673

Jak wasze dziecko jest przeziebione, ma katar ale taki konkretny bez temp, lekko pokasluje od splywajacego kataru to idziecie odrazu z nim do lekarza czy probujecie domowych sposobow? Jakie macie sposoby na pierwsze objawy przeziebienia?

Gość gość
Nie ide chyba ze zwolnienie na dziecko mibpotrzrbne. I tak przyvyakich infekcjach lekarz nie da nic wiecej niz mam w domu.

Gość gość
Przez kilka dni nie , jezeli stan sie pogarsza lub mija 3 dni idę , gdyz mam duże dzieci i musze miec do szkoły zwolnienie .Na pierwszy objaw to rutinoscorbin albo sinupret , tamtum verde

Gość gość
Nie ide od razu, dziecko ma poltora roku jezeli ma katar do pryskam nosek woda morska i czyszcze a jak nie pomaga to podaje nasivin przez dwa dni i cebion do picia a na kaszel mokry mucosolvan i na ogol dziecko po 3,4 dniach wraca do normy no chyba ze goraczka sie pojawi to ide na drugi dzien :) Dziecko chodzi do zlobka wiec co rusz sie przeziebia.

My rzadko chodzimy do lekarza, a już na pewno nie przy pierwszych dniach infekcji. Jak jest konkretna gorączka, dostają coś na zbicie. Z katarem radzimy sobie za pomocą coryzalii i inhalacji, na kaszel stodal i też inhalacje. Obserwuję dzieciaki a z naszą Panią Doktor jestem "na telefonie", jakby co, ona wpada do nas. Do przychodni nie chodzę, bo to wylęgarnia chorób.

Gość gość
ja przeważnie nie ,ale teraz poszłam bo dostał od razu zielonego kataru wtarł sobie w oczy i nie było wyjścia .

Gość gość
Ja ide aby lekarz zbadal czy cos sie w plucach nie dzieje

Gość eeeeeeeewe30
nie, tylko wtedy kiedy widze ze stan dziecka sie pogarsza, nie ma co ciagnac dziecka do siedliska wirusow, lekarz i tak nie antyb. na przeziebienie, jezeli temp wzrasta, wezly sa powiekszone, dziecko nie chce jesc, wtedy ide

Gość gość
nie, bo z natury nie lubię zawracać ludziom d**y pierdołami.

Gość gość
Nie chodzę. Zawsze najpierw leczę sama ziołami, sokami.

Gość gość
nie. moj synek ma 19msc -bylam z nim przy pierwszym katarze i pozniej jak mial gorączke,ale wytłumaczyla mi pediatra pare spraw wiec nie chodze juz ze zwyklymi katarami...ostatnio mial 2x we wrzesniu i pazdzierniku-oba wyleczylam sama:)

Gość gość
Ja ostatnio z dzieckiem u lekarza dwa lata temu bylam,nie chchodze jak nie musze.