Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AA czyli autorka ateistka

Ateiści i pierwsza wigilia u teściów

Polecane posty

A mnie dziwi twoje zdziwienie bo zapewne rodzice nie o takiej synowej marzyli nie tak widzieli matkę swoich wnuków więc nie takie są ich oczekiwania i stąd ten zgrzyt zrozum tych ludzi dla nich jest to niełatwa sytuacja i szokująca sprawa przyszłości ich syna i ich wnuków współczuję obydwu stronom

Gość Zielony Turban
Czyli teraz jak juz wiedza to co? Myslisz ze juz was nie chca? Jezeli tak to masz problem rozwiazany. Pojedzcie do twoich rodzicow. Jezeli jednak caly czas jestes zaproszona to moze nie sa tacy jak ich przedstawia siostra?

Świętujemy Boże Narodzenie bez doceniana i kto tu ma problem logiczny?

Kamelia dla nas nazwa nie ma znaczenia ;) Jejku naprawdę jako ateista nie muszę zaprzeczać wszystkiemu w imię jakiejś "ateistycznej wyższości", nie ma księgi ateistów, która mówi: jak coś ma wspólnego z bogiem, jakkolwiek to zamknąć się w szafie. Zielony turban właśnie tyle mi narzeczony zdążył powiedzieć, że sprawa rozwiązana i, że jedziemy do moich rodziców :) Więc wiem, że zaproszeni nie jesteśmy już ;) Po prostu trochę mi przykro i tyle ;)

Gość Zielony Turban
Kamelio ale wlasciwie dlaczego nie maja tego robic? Kazdy sobie swietuje co chce chyba?

Gość Zielony Turban
Troche przykro fakt. Na dobra sprawe to dobry chrzescijanin powinien dazyc do nawrocenia " niewiernych" Tak ze szybko to zalatwili :-(

Gość gość
Autorko, mam takie pytanie: kilka razy użyłas związku "Twoi teściowe", a niektórym zwracałaś uwagę, jak ktoś napisał "Twój mąż" i poprawiałaś za każdym razem, że to nie jest Twój mąż. Analogicznie- to nie sa twoi teściowie!!! To chyba Tobie brakuje logicznego myślenia.

To jest czas nazwany Boże Narodzenie na czesc narodzin Zbawcy Jezusa ateiści nie wierzą ale świętują dla mnie to jak balik z okazji urodzin sąsiada Marka który nie istnieje. I kto jest mądry inaczej? :-D

Gość ja tez jestem ateistka
do Kamelia, A co wedlug Ciebie ma robic ateista w swieta? Ma sie poddac hibernacji? To ktos chce spedzic czas z rodzina, nie ma w tym nic zlego. Nawet moze sobie ubrac choinke, bo choinke i prezenty nie ma nic wspolnego ze swietami.

Gość Zielony Turban
Kamelio ateisci nie swietuja Bozego Narodzenia. Zydzi tez nie swietuja Bozego Narodzenia ale chetnie sie przylaczaja do naszych swiat bo sa fajne I jest okazja do przebywania ze soba I dawania sobie prezentow. W koncu Jezus Chrystus tez nie swietowal Bozego Narodzenia ..... Ciekawa jestem co ON nam by doradzil w tej sytuacji?

Gość gość
Autorko, mam takie pytanie: kilka razy użyłas związku "Twoi teściowe", a niektórym zwracałaś uwagę, jak ktoś napisał "Twój mąż" i poprawiałaś za każdym razem, że to nie jest Twój mąż. Analogicznie- to nie sa twoi teściowie!!! To chyba Tobie brakuje logicznego myślenia.

Ateista ma nie zajmować się świętem nie przygotowywać do tych dni i robić to co w zwykły dla niego dzien

Gość Zielony Turban
Kamelio tak myslisz ze Jezus by sobie zyczyl?

Chyba że jest jeszcze jedno wytłumaczenie robią to (ateiści) z powodu szacunku i podziwu dla wspomnianego duchownego biskupa mikolaja

Gość Zielony Turban
chyba nie mowisz powaznie....... :-D

Jezus życzyłby sobie aby to On był zauważony przyjęty. By był najważniejszym gościem w dniu święta na pamiątkę Jego przyjścia na świat aby zbawić odkupić ludzi od kary za grzechy

Gość gość
Wszystko jest uznawane za spam, nie wiem dlaczego :D

Gość o laboga
Nie rozumiem tego roztrząsania i wytykania braku logiki dot. obchodzenia świąt religijnych przez ateistów. Jeśli te święta są USTAWOWO wolne od pracy, to co ci ateiści mają robić? stać w proteście pod drzwiami pracy od 8-16, bo oni nie obchodzą świąt, bo Jezus się narodził, a oni z tym nie powinni mieć nic wspólnego? To dla nich świetna okazja, może jedyna w roku, kiedy cała rodzina ma wolne i można pobyć razem jak się chce. Tylko katolicy mogą się spotykać w święta z rodziną i dawać prezenty i życzyć wszystkiego dobrego? Zresztą z tego co wiem, można ewangelizować "niewiernych" także swoim przykładem, dobrego, życzliwego życia. A zmuszanie do praktyk religijnych (czyli sławne: "a co ci szkodzi isc do koscioła?") jest potępiane nawet przez kościół.

Gość Zielony Turban
"Jezus życzyłby sobie aby to On był zauważony przyjęty. By był najważniejszym gościem w dniu święta na pamiątkę Jego przyjścia na świat aby zbawić odkupić ludzi od kary za " ========================================================= Myslisz ze bylby takim egoista? Watpie. ON takimi metodami nie operowal. ON dal sie powiesic na krzyzu za czlowieka I jego "niedowiarstwo"

Gość ja tez jestem ateistka
do Kamelia, aha, swietna odpowiedz Kamelio, A powiedz mi skoro jestes taka ynteligentna co choinka i prezenty ma wspolnego z Twoim Jezusem Chrystusem Przenajswietszym? Ja moge ubrac choinke z okazji obrzędu przesilenia zimowego? I co Ci do tego? Twoj Pan nie nauczyl glupiego baranka myslenia?

Gość Zielony Turban
Sluchajcie . nasza ateistke zespamowalo wiec ... ja tez juz spamam tfu spadam

Tak po to przyszedł aby zrobić to dla człowieka teraz jest Królem i Panem Sędzia i wszechmocnym Bogiem i teraz do człowieka należy krok co robi z Jezusem który się narodził umiar zmartwychwstał i żyje kto uwierzy i odda Mu część i uzna Go za zbawcze będzie zbawiony

Gość Kamelia pip
Jestem taka bogobojna ze codziennie robie sobie dobrze lizac stopy mego Pana.

To mówcie od razu. Ze przesilenie zimowe swietujecie sprawa od razu jasności nabiera drodzy ateiści nie przesilcie się zatem za bardzo robiąc tę rozmaite smakołyki z okazji przesilenia zimowego