Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny ile na siebie wydajecie w miesiącu

Polecane posty

Gość gość

Ja ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać. No i doszłam do takich wniosków: kosmetyki (raz na pół roku fluid, kredka i tusz) ubrania (raz na pół roku albo rzadziej; para spodni, ewentualnie bluzka). Buty kupuję raz na dwa lata. Kurtka albo płaszcz tak samo. Co jakiś czas jakieś piwo na mieście ze znajomymi. I w zasadzie tyle. A ile wy wydajecie na siebie?

Gość gość
500e

Gość gość
po co aż tyle?

Gość gość
miesiecznie: podpaski + tampony = okolo 10zl , piwo + wodka 80-90 zl , szampon 15zl, pasta do zebow 10zl, kebab i sushi = 40zl , kino i kluby = 20-40zl , buty kupuje na wiosne i na jesien,wiec nie licze, zreszta sa miesiace,ze wydaje 400zl a sa takie ze 50

Gość gość
średnio na ciuchy i kosmetyki jakieś 150zł miesięcznie plus 50 zł na piwo...szacunkowo.

Gość gość
ja sobie postawiłam za cel jak najwięcej zaoszczędzić. póki co nie mam za wiele, ale aż mnie skręca, kiedy pomyślę, że miałabym wydać kilkaset złotych na bzdury jakieś.

Gość gość
500e-bo mnie stac i lubie dobre i duzo

Gość wuujwe
kosmetyki + art higieniczne - od 10 do 100 zł (zalezy od miesiąca, czasem kupuję drogie dermokosmetyki lub coś do włosów) ciuchy - od 0 do 100 zł rozrywki itp - od 0 do 10 zł dodatkowo soczewki raz na jakiś czas, czasem fryzjer, do kina nie chodzę

Gość gość
co 2 dzien paczka fajek djarumy- za 16 zł zbankrutuje

Gość gość
moje wydatki w pazdzierniku:( - ubrania i bielizna oraz buty 213 zl ,jedzenie extra 35zl , alkohole 80zl, kosmetyki i leki 40zl, slodycze i napoje : 30zl , sluchawki dotel 20zl

Gość gość
co miesiac kupujecie szampony, pasty do zebow, fluidy, kremy itd???? :O to co wy kupujecie probki?? . . . miesiecznie, na siebie (nie liczac potrzebnych rzczy raz na 3-4 miesiace jak kremy, podklad itp) wydaje jakies 100-150 zl, najczesniej sa to ksiazki.

Gość gość
a i oprócz kebabów. codziennie jakiś fast food 10zł, cola 3 zł, 2 czekolady 6zł. czasem jakiś ciuch. czyli an miesiac około 800 zł albo wiecej

Gość 1984ona
kurcze licze i licze i sporo... wychodzi na to z 500 zl misiecznie. Perfumy przywozi mi maz, wiec nie do konca wiem ile kosztuja ok 300 - 400 zl, to oczywiscie nie co miesiac, za to co miesiac fryzjer i soczewki, jakies ubranie napewno w kazdym miesiacu wpadnie. No i moja najwieksza milosc... kosmetyki. To napewno z 200 zlotych miesiecznie ( wliczam w to zabiegi czyli zluszczanie kwasami lub mikrodermabrazja) teraz nie cwicze, ale kiedy mam wiecej czasu to jeszcze karnet do tiger gym.

Gość gość
moja koleżanka kupuje nowy fluid co trzy tygodnie. nie wiem, jak można tak szybko zużywać to mazidło.

Gość 1984ona
Niektore tansze produkty sa czesto malo wydajne, ja kupuje krem bb diora i 30 ml starcza mi na okolo 8 m-cy. Czasami oplaca sie kupic cos drozszego, tylko ze trzeba na raz dac te 170 zl

Gość gość
co miesiac: - podklad Clinique 120zl - tusz do rzes (zalezy od miesiaca) ale srednio 40-50zl- Loreal - korektor Maybelline - 36zl - baza pod podklad Rimmel - prawie 40zl -blyszczyki lub pomadki srednio ok 50zl - balsamy 60zl - szampon i odzywka 100zl -kupuje produkty fryjerskie - ciuchy to sa kwoty w granicach 1500z-do 2000zl -perfumy 450zl suma miesiecznie to ponad 3000zl na sama siebie nie liczac kosmetyczki oraz innych kosmetykow takie jak puder czy brazer,ktore kupuje srednio co drugi lub trzecii miesiaz i innych rzeczy np.zel pod prysznic itd wszystko przeliczone na zlotowki bo mieszkam zăgranica pozdrawiam

Gość gość
dobra to teraz ja. jedzenie codziennie na miescie + picie+ słodkie= okolo 20zł na dzien. tabletki na nerki+ uspokajające 150zł na miesiac. co drugi lub trzeci dzien paczka fajek za 16 zł (byle gunwa nie pale). szampon, zel pod prysznic, mleczko do demakijażu, deodorant w kulce i w sprayu, pasta do zębów, jakies kosmetyki 100zł. czasem jakis ciuch za 100zł, sezonowo drozej bo na zime 2 pary kozaków i plaszcz- w tym miesiacu wyjdize 400zł, bilet miesieczny 70 zł. to chyba wszystko czyli na miesiąc ponad 1000zł, w tym miesiacy wyjdzie prawie 1400 ;//

Gość gość
sory pomyliłam sie na miesiąc wychodzi prawie 1200zł teraz wyjdzie 1500zł kurde musze zaczac oszczedzac!!!!!!

Gość gość
hmmm, ciężko powiedzieć, bo nie liczę jako wydawanie "na siebie" jakichś tamponów czy żelu pod prysznic bo to podstawa... a kosmetyki do makijażu, kremy, toniki i takie rzeczy starczają na tyle długo, że koło 50zł miesięcznie wychodzi... na ubrania mało wydaję, raz w miesiącu coś tam kupię, to koło 100zł , ale czasem i 400zł, zależy też co muszę kupić - buty i spodnie drożej, bluzki taniej, wiadomo. Piwko na mieście czy jakiś deser w kawiarni to w ogóle nie liczę, bo zwykle chodzę z mężem, nie wyliczamy sobie takich rzeczy ;)

Gość gość
nie wiem nie liczę raz więcej raz mniej przecież niektóre rzeczy zwłaszcza dot. urody i higieny starczają na dłużej niż miesiąc.

Gość gość
co miesiac podklad CliniQ??? ty go zjadasz?? smarujesz nim oprocz twarzy, reszte ciala łącznie ze stopami??? ja mam Cliniq na przeszło 6-7 miesiecy :O

Gość gość
[co miesiac: - podklad Clinique 120zl - tusz do rzes (zalezy od miesiaca) ale srednio 40-50zl- Loreal - korektor Maybelline - 36zl - baza pod podklad Rimmel - prawie 40zl -blyszczyki lub pomadki srednio ok 50zl] - widze, ze typowa tapeciara :D nawet sie myć nie musisz, wieczorem raz wpadniesz na ściane i wszystko się odklei :D :D :D

Gość gość
hehehe balsam na miesiąc? podkład na miesiąc? to chyba jakieś chińskie badziewie, że tyle tego walicie :P mi podkład starcza nawet na pół roku, balsam na 3 miesiące, krem do twarzy też z pół roku, co miesiąc to tylko tusz kupuję a to jakieś 35zł... a pasta do zębów czy takie rzeczy to dla mnie nie jest "wydawanie na siebie" bo reszta rodziny tak samo z tego korzysta ;)

Gość gość
Jeśli mówimy o kosmetykach, ubraniach i wyjściach to z 500-1000. Zależy co robię, jaki miesiąc, co muszę kupić itd.

Gość gość
jak się podkład i bazę nakłada szpachelką to dobrze, że starcza choćby na ten jeden miesiąc ;)

Gość gość
A w ogóle przeliczanie na złotówki czegokolwiek, to mnie zawsze chyba będzie bawiło :)

Gość gość
dlaczego przeliczanie na złotówki Cię bawi? niektórzy chcą oszczędzać, to takie dziwne?

Gość gość
Oj różnie ... Zależy jaki miesiąc - na wiosnę i przed zimą zazwyczaj więcej ponieważ kupuję nowe ciuszki na ciepłe dni oraz kurtkę na zimę albo buty. W tym miesiącu wydałam dość dużo ponieważ ok 2000 zł (kurtka pikowana - 1200 zł, 300 kosmetyki i 500 na jakieś inne głupoty). Zazwyczaj wydaję mniej. W miesiącu: 100 zł paznokcie 200 zł kosmetyki 100-200 bielizna 300-600 - ubrania Na wyjścia wydajemy razem z mężem dość dużo - na pewno kilkaset złotych w miesiącu. Raz na dwa miesiące jeździmy również do spa na weekend - ok 1000 zł na dwie osoby. Tyle wydawaliśmy jakieś 2 miesiące temu ponieważ teraz się remontujemy i to pochłania nasze wszystkie pieniądze.

Gość Mężczyznaaa
co to za urządzenia te podkłady, korektory i bazy?!