Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goc

Niemowle niedopija mleka

Polecane posty

Gość goc

Moj 2,5 miesieczny synek wypija w ciagu dnia po 40ml mleka z czego ulewa troszke nie pomagaja ani dluzsze przerwy miedzy jedzeniem ani krotsze ( chcialam podawac co 2,5h przy mniejszej ilosci wypijanego mleka) w nocy natomiast jak troche pospi zjada normalna porcje mleka 90 do 120ml. Ostatnie karmienie okolo 6-7 nad ranem rowniez wypija cale prawie. wczesniej juz tak tez bylo - lekarze dali nam recepty na nutramigen i po okolotygodniu byla poprawa ladnie wszystko zjadal a teraz znow to samo - po wypiciu okolo 40ml zaczyna sie krecic i wyginac i poplakiwac:/ Do tego wyskoczyly mu jakies czerwone placki na policzkach takie suche czerwone a w srodku znajduja sie mini pryszczyki . Przeciez karmie go tylko nutramigenem oraz ubranka piore mu w proszku bialy jelen nie wiem skad to sie bierze a wyglada jak na skaze bialkowa

Gość goc
kurcze nie wiem - czy powinnam sie tym martwic?

Gość gość
A przybiera prawidłowo? bo jak tak to znaczy że tyle mu wystarcza.

Gość gość
tak prawidlowo- wyjsciowa waga jego ze szpitala to bylo 3150 a teraz tydzien temu wazyl 5400

Gość jestem najmądrzejsza
idz koniecznie na konsultacje do pediatry, bo to nie jest normalne. Mleko dziecku wyraznie nie sluzy, bo : - nie chce go pic, wiec nie dopija -ulewa ma placki na buziaku. Nie kazdemu dziecku sluzy nutramigen. Jedyny plus taki, ze dziecko przybiera na wadze

Gość gość
zależy ile ulewa... bo chlustanie to nietolerancja, a nie ulewanie... idź do pediatry bo te placki są fest niepokojące, ja już bym była z nimi u pediatry :)

Gość gość
bylam ponad tydzien temu u lekarza kazala sie wtedy nie martwic bo dobrze wlasnie przybiera na wadze ale dopiero co zaczynalismy wprowadzac nutramigen i nie bylo tych plackow wlasnie itp. Byla poprawa znow mial apetyt a teraz od wczoraj znow jest problem :/ No masz racje musze zadzwonic i sie umowic bo tak byc nie moze :/ A mleko mu smakowalo bo wypil juz 5 puszek i zaczal 6 mimo tego ze niedobre w smaku

Gość gość
też mi sie wydaje, że może mleko dziecku po prostu nie służy i tyle. Skoro dziecko prawidłowo rpzybiera na wadze to w sumie nie ma sie czym martwić...

Gość gość
a te placki sa od 3 dni wlasnie ja myslalam ze to jest od tego ze raczkami czesto pociera buzie ale emolium nie skutkuje tutaj kompletnie :/

Gość gość
nietolerancja to nie jest to, czy smakuje czy nie... Tylko jak dziecko na mleko reaguje. A nie chce pić bo go pewnie brzuszek boli Idź jak najszybciej bo te placki i to picie mleka jest niepokojące...

Gość gość
ja bym zmienila mleko

Gość gość
a jakie mleko pije?/ mialam to samo z synem i zmienilam mu mleko z Nan pro 1 (czy jakos tak ) na Greber i zmiana praktycznie odrazu

Gość gość
syn pije nutramigen 1 ze wzgledu wlasnie na to ze zaczelo sie najpierw od zaparc i wzdec strasznych a skonczylo na tym ze bebiko 1 comfort wypijal po 10ml i plakal.. Zmienilam na ten nutramigen po kilku dniach byla poprawa- wzdecia przestaly go meczyc i wrocil apetyt zjadal co 2,5-3h 120ml mleka . a teraz znow od 2 dni prezy sie przy jedzeniu i nie dopija - je jedynie w nocy po 90-120ml kurcze ale ten nutramigen to wlasnie na nietolerancje jest to jak nie moze pic nutramigenu to nie wiem co moze pic bo ba bebilon pepti1 tez zle reagowal i mial okropne wzdecia po nim

Gość gość
co dziwne nawet po tym nutramigenie robi juz ladne kupki codziennie - zolte a nie zielone jak wczesniej cuchnace. Wiec z jednej strony jakby mu sluzylo to mleko a z drugiej juz nie :/

Gość gość
idź do lekarza, przyczyną może jest coś innego, wiemy tylko to co powiedziałaś, nie jesteśmy lekarzami. Skonsultuj się z pediatrą, to jest najlepsze wyjście

Gość gość
Polecam zrobić badania pod kątetm nietolerancji laktozy. Ta wysypka daje do myślenia. Dziecko w mojej rodzinie tak właśnie miało- zdiagnozowano tą przypadłość jakoś po 4 m-c życia dziecka. Wysypka postępowała, wyglądała jak pokrzywka. Rodzice przeszli na mleko sojowe i problem zniknął.