Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myślę że to jest prawda A Wy co o tym sądzicie

Polecane posty

Gość gość

że oczy są odzwierciedleniem duszy. Mam takiego kolegę, którego znam od dzieciństwa. Wiem jak się zachowuje, jakie mam maniery, moralność, honor, szacunek do innych, "poukładane" w głowie, radość, życzliwość itd. I kiedyś popatrzyłam mu w oczy tak głęboko i może to dość dziwne ale to wszystko można wyczytać z jego oczu, nie znając go. Potwierdzenie- osoba, która widziała go pierwszy raz na oczy ( moja przyjaciółka ) powiedziała mi potem, że patrząc mu w oczy widziała tą jego dobroć.

Gość gość
że jesteś zadurzona w koledze

Gość gość
haha :D no fakt, bardzo go lubię i z wyglądu też mi się podoba, więc całkiem trafna uwaga. Ale nie o to tutaj chodzi :)

Gość znawca obrzydliwości kobiet
a ja nie widzę tej dobroci u 90% kobiet :(

Gość zxsdfghjkl
a ja u 100% facetów

Myślę, że chodzi o ogólny wyraz twarzy. Ludzie z natury nieprzyjemni mają zawsze takie przymrużone ślepka jakby tylko szukali problemu i usta wykrzywione w permanentny grymas niezadowolenia. :P

nie tam, to jest w oczach, u złych ludzi są takie nieprzyjemne jakby sam szatan spoglądał na nas :classic_cool:

Gość gość
płeć chyba tu nie ma znaczenia. Można spotkać bardzo dobrych, uczciwych panów, złe i podłe kobiety i odwrotnie oczywiście. Ja się też tak zastanawiałam.. bo długo już jestem sama i nie widzę możliwości że kogoś znajdę a chciałabym jedynie być z kimś szczęśliwa i żeby ten ktoś też był szczęśliwy i nigdy nie dopuściłabym się jakiejś zdrady czy braku lojalności.. a dalej jestem sama. A co ciekawe mój kolega też... chociaż bardzo przyciąga panie szczególnie ze względu na wygląd a jednak jest sam.

Gość gość
a u mnie też nie widać tego ciepła i miłości jaką mam w sobie i chyba właśnie dlatego jestem sama. Nie wiem, próbuje to zmienić ale wiem, bo zauważyła to u siebie, że zachowaniem właśnie odstraszam. Chodzę taka smutna, przygnębiona, niedostępna, czasem zbyt pewna siebie itd. I ciężko z tym walczyć. Musze się nauczyć od tego kolegi jak tryskać tą energią :D

Gość gość
mam kolegę ,ktory dawno temu tez tak dobrotliwie spojrzał mi kiedys w oczy jakoś mnie nie urzekł,chociaz bardzo przystojny a teraz slyszę,ze to k****arz jakich mało,porzucił rodzinę jednak mam czuja

Bzdura. Bez mimiki, czy podświadomych powiązań danego człowieka z kimś (nawet podobna fryzura może naszej podświadomości przypominać znienawidzonego nauczyciela) same gałki oczne są o kant tyłka roztrzaskać. Bo gałka oczna to gałka oczna :P

Gość gość
w naszym gronie tez mamy takiego wesołego pajaca,a tak naprawdę jak zamknie drzwi za sobą,słyszy się chamskie jazdy do zony on lubi d****i i wtedy wychodzi z siebie,a potem następna...następna i tak mu zycie przemija między palcami czekamy kiedy go żona wyrzuci

Gość gość
tak, masz rację ja to uprościłam. Oczywiście, że z samych oczu niewiele wynika. A wracając do mojego znajomego to u niego też jest tak, że nie schodzi mu uśmiech z twarzy- taki prawdziwy i szczery i to w połączeniu z oczami, które też " się śmieją" daje właśnie taki efekt. Ale to można chyba poznać, czy uśmiech jest szczery- bo jeśli tak to oczy wtedy mają ten blask.

a wzięłaś pod uwagę, że mało kto zachowuje się tak samo cały czas? Ktoś kto może być bardzo dobrym mężem i ojcem jednocześnie może być najgorszym szefem itd.

Gość gość
zwracam na język ciała i czy patrzy mi w oczy w rozmowie, co robi z rękoma, grymasy sa wazne

Gość gość
jasne, że może i tak być. Ja nie twierdzę, że nie.. podałam tylko przykład, że czasem takie rzeczy się dzieją :)

Gość gość
moze byc swietnym szefem ale moze mu byc daleko do dobrego meza i ojca a te psychole ktore atakuja kobiety,przez sasiadow podziwiani a tak naprawde to psychol sa urodzeni aktorzy ktorzy graja pod publiczke nie dajcie sie nabrac

Gość gość
Nie, owszem podoba mi się i to już tutaj powiedziałam ale nie mam planów wobec jego osoby- nie dogadalibyśmy się, mamy inne temperamenty :)

no to macie problem bo właśnie te "gałki oczne" mówią wszystko, wzrok, oczy, spojrzenie

Gość gość
i takiego tez znam.. manipulanta, który dla mnie był chamem i skończonym du*kiem który potrafił mnie zjechać za nic od idiotek, c*p. A dla otoczenia jego nowej panny jest ideałem faceta z tego co zdążyłam wywnioskować. No ósmy cud świata. No chyba że facet się zmienił i teraz postępuje dobrze.

sama gałka oczna to najwyżej o problemach z wątrobą może coś Ci powiedzieć, to o czym ty mówisz to elementy mimiki.

właśnie nie mimiki tylko wzroku

zedrzyj całą tkankę miękką z twarzy, zobacz ile powie ci obracająca się, goła gałka oczna :D

ja się patrzę tylko na oczy i od razu wiem jaki jest człowiek, w sumie to nie 10 a 1, może nawet 0,5% kobiet ma dobre oczy

Prawda niektórzy mają charakterystyczny dziki wzrok. I potem się okazuje, że są wybitnymi jednostkami... Poza tym mam fotę najpiękniejszych ludzkich (kobiecych) oczu, ae nie pokażę :p

"Poza tym mam fotę najpiękniejszych ludzkich (kobiecych) oczu, ae nie pokażę" Too late. I tak już pokazałeś :)