Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona nastolatka

Moja siostra wprowadzila sie z dzieckiem i mezem do naszego domu

Polecane posty

Gość gość
Mieszkacie od lat sami ze swoja rodzina, kazdy ma swoje sprawy, swoja rutyne i nagle ktos do was sie wprowadza i wszystko sie zmienia. Na tydzien, dwa - spoko. Da sie przezyc. Ale po dluzszym czasie zaczyna wam to przeszkadzac bo juz nie ma tak jak bylo kiedys, co bylo rutyna juz nie jest. ............ ktoś się wprowadza - ten "ktoś" to rodzona siostra i córka, powraca na jakiś czas do SWOJEGO RODZINNEGO DOMU ponieważ ona i jej rodzina (Mąż i dziecko) mają przejściowe kłopoty. Ktosiem może byc obcy człowiek. ..... "juz nie ma tak jak bylo kiedys" - zanim było tak jak "kiedyś", to siostra mieszkała w tym domu ..... jezu w waszych rodzinach to byście się pożarli ze złości ......... siostra/brat/obcy/pani spod 10-tki, pan kierowca z autobusu nr 76 - nieważne kto to, nie musimy wykazywac chocby 1 promila zainteresowania, mamy swoje zycie nie?

Przecież ona w ogóle nie szanuje twojej prywatności. Na dodatek wciska dzieciaka twojej koleżance, a może ona sobie nie życzy! Ludzie, są granice, a twoja siostra je przekracza. Choćby przez to, że nie powinno się narzucać gościom. Ona i jej dziecko nie są pępkiem świata, powinna to zrozumieć.

Gość gość
Nawojka :D właśnie ona chce być w centrum uwagi BO MA DZIECKO!!! wielki żal,że gość który przybył w odwiedziny do siostry nie wykazał zainteresowania jej dzieckiem.

Gość pracodawczyni
biedny ten jej synek... Szkoda mi go, ze ma taka dziwną matkę.

Gość gość
kukułka:) moja siostra mi wciskala, ja wciskam teraz innym:P

Gość gość
Autorka ma rację, że się nie daje. I tak trzymać. Ale z drugiej strony to mi szkoda tej jej siostry. Mąż się ewidentnie wymiguje, ona (siostra) czuje się pozbawiona uwagi i stąd te wszystkie akcje. Do tego mąż bez pracy, ona uziemiona z dzieckiem. Sytuacja niepewna, do tego muszą mieszkać z rodzicami a nie na swoim. Dziewczyna jest nieszczęśliwa i jej obija. Żadna znana mi osobiście matka dziecka nie robiła takich jazd. Jasne każda była bardzo chętna żeby sprzedać dziecko zaufanej osobie i sobie odpocząć, pozałatwiać sprawy, czy wyrwać się gdzieś z mężem. Żadna nie oczekiwała, że ktoś inny (oprócz ojca dziecka) ma ustawiać swoje plany pod nią, bo ona ma dziecko. Zachowanie siostry świadczy o jakiś problemach, zwłaszcza, że jak autorka twierdzi wcześniej się spoko dogadywały.

Gość gość
ewidentnie widac że siostra łaknie uwagi...na bank czuje się nieszczęsliwa w obecnej sytuacji i pewnie ma problemy osobiste z mężem o których nie mówi, ponadto nawet ich nie próbuje omówić z męzem, być może wie ze to taki typ co zlewa problemy, może się go boi, może wie że to leń, a frustracja narasta, stad jej roszczeniowa postawa, lepiej jej się poczuć jak mała dziewczynka kiedy miała pomoc rodziców i większą uwage, siostry tez były w lepszej komitywie 5-10 lat temu stąd jej akcje.

Gość gość
ale kiedys nie miala dziecka!!! wiec co to za argument ze tam mieszkala? to daje powod do tego zeby ja wyreczac w obowiazkach? podkreslam, OBOWIAZKACH

Gość gość
Hm, czyżby to ta sama autorka od zarlocznych dzieci siostry ? :) Pisze w podobnym stylu, nie wyzywa itp :) brawo za fajny pomysł i pisz więcej!!! :) pozniej wejdę to sobie poczytam :)

Gość gość
Ale siostra chyba wczesniej zajmowala sie sama dzieckiem i nie bylo problemu? Ja mam starszego brata ktory lubi mojego synka ale w zyciu bym mu nie wciskala dziecka. Moje dziecko, moj problem :-)

Gość gość
pisala ze mama latala po pracy codziennie jej dziecko bawic

Gość gość
kjgtfyj