Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bycie w konkubinacie

Polecane posty

Gość gość

jest amoralne w dzisiejszych czasach?

Gość amore_mio
w dzisiejszych czasach wszystko jest niezdrowe, amoralne albo nieodpowiednie ale na cos trzeba umrzec :P

Gość gość
a co na to konkubent?

Gość gość
na to się nie umiera, za to na pewno uwiera :P

Gość gość
Nie uwiera :D lepszy konkubent od "kochającego" męża, który nie szanuje.

Gość gość
a nie lepszy kochający mąż, który szanuje?

Gość gość
czyli nie szanujący konkubent jest ok.? :D

Gość gość
Amoralne? A skąd!

Gość gość
większość się konkubenci, więc o czym tu mowa?

Gość gość
Ja się amoralnie od 8 lat :)

Gość gość
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gość gość
no to masz z górki, niedługo będziesz sam'a :P

Gość gość
Po czym wnosisz?

Gość gość
czyli nie szanujący konkubent jest ok.? Nieszanującego konkubenta można zostawić z dnia na dzień, z mężem, kredytem i brakiem środków na samodzielne źycie trzeba się męczyć do śmierci. Są związki i małżeństwa, i te związki są z reguły duże lepsze od małżeństw.

Gość gość
Jak to moja mama mawia: obrączka to nie zaklęcie. Jak cię chłop lub baba będzie chcieć zostawić to zostawi i tak. Nie ma siły. Różnica jest taka, że w małżeństwie trzeba po sądach biegać.

Gość gość
Po czym? :D że jakiś głąb nie dał jej pierścionka, żeby zdradzać albo bić po kilku latach? Prawie wszyscy zdradzają.

Gość gość
konkubinat to taki związek bez zobowiązań, czyli bez kredytów, dzieci , zobowiązań ? a uczucia ? czy można kogoś zostawić tak, ot bez względu na to czy są uczucia czy ich nie ma w tym "związku bez zobowiązań"?

Gość gość
Nie ma związków bez zobowiązań. Inaczej to nie związek. Nie ważne czy z obrączkami czy bez. Związek to zawsze zobowiązania.

Gość gość
konkubinat to spotykanie się/ bycie ze sobą na zasadzie "chodzimy ze sobą",

Gość gość
Co za brednie. Konkubinat to chodzenie ze sobą?

Gość gość
nie, to leżenie ze sobą i marzenie o słodkich migdałach. :P wiadomo, konkubinat, to kombinat przetrwania, i jeden go przechodzi 8 lat, inny 2, a jeszcze inny jak spotka tylko coś świeżego ucieka i kółko się zamyka. od nowa wszystko się toczy. fajna zabawa!

Gość gość
Znam pary, które od dekad żyją w konkubinacie.

Gość gość
pewnie stare pryki, te dekady mówią za siebie

Gość gość
nie, to leżenie ze sobą i marzenie o słodkich migdałach. wiadomo, konkubinat, to kombinat przetrwania, i jeden go przechodzi 8 lat, inny 2, a jeszcze inny jak spotka tylko coś świeżego ucieka i kółko się zamyka. od nowa wszystko się toczy. fajna zabawa! Lepsze niż zdradzanie żony od lat :D buhahha. Idąc twoim tokiem myślenia, wszystkie małżeństwa by się rozpadały bo ktoś poznał coś świeżego, ale jednak nie, w czasie 8 lat dużo nowych osób się poznaje i się razem trwa. Z moich obserwacji też wynika, że konkubinat najbardziej krytykują żonki, które złapały pierwsze lepsze spodnie i muszą tkwić w tym pseudo małżeństwie ze względu na kredyty, to, że już nie są tak atrakcyjne, że jak odejdą to mają wybór - przytułek lub powrót do rodziców i nie byłoby na kosmetyki, co ludzie powiedzą itp. Fajne to małżeństwo.

Gość gość
A no, stare po 50 lub 60. Wypowiedź miała jedynie zwrócić uwagę, że konkubinaty bywają trwalsze niż małżeństwa.

Gość gość
ja nie wiem ale znam konkubinaty po 20 pare lat i kredyt i dom i dziecko i jakoś i szacunek i miłość

Gość gość
Nie znam nikogo w konkubinacie. Nie wierzę też, że mogą być trwalsze i tu nie chodzi o to, że papierek jest lepszy od jego braku. Trwałość uczuć to podstawa związku, a jak jest to wiadomo. Małżeństwa z przypadku i konkubinaty. Rozpada się i jedno i drugie bo z czasem, i to i to uwiera.

Gość gość
Nie znam nikogo w konkubinacie. Nie wierzę też, że mogą być trwalsze i tu nie chodzi o to, że papierek jest lepszy od jego braku. Trwałość uczuć to podstawa związku, a jak jest to wiadomo. Małżeństwa z przypadku i konkubinaty. Rozpada się i jedno i drugie bo z czasem, i to i to uwiera./// Chyba się gubisz w tym, co piszesz. Skoro jedno i drugie się rozpada, to po co się wiązać małżeństwem?

Gość gość
To nie ja jestem autorem tego tematu. Ja tu piszę, że nie wierzę ani w konkubinat, ani w małżeństwa. Bo prawda jest taka, że za zgodność bycia razem odpowiadają ludzie, którzy rozumieją cel, dla jakiego się związali. I dla mnie osobiście nie będzie się liczyć to, że jest mi niewygodnie z osobą, z którą się wiążę w celu bycia razem za rok czy za 15 lat, ale są ludzie, którzy nie przetrwają nawet roku ze sobą bo lubią zmiany. I tu nie jest ważne czy są małżeństwem czy żyją na kocią łapę czyli w konkubinacie. Czy rozumiesz?

Gość gość
ja też nie rozumiem napisane bez ładu