Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mycie długich włosów rano czy wieczorem

Polecane posty

Gość gość

Mam problem ze wstawaniem na tyle wcześnie żeby zając sobie łazienkę i zdążyc wysuszyc włosy, wychodzę z domu o 6:30, kładę się w pierwszej, drugiej w nocy i nie rozumiem dlaczego po umyciu w nocy robią mi się tłuste i nieesetyczne; przecież to różnica tylko 4-5godzin. Czy kupić sobie suchy szampon, czy moze rano stosowac tylko wcierkę i podsuszyc wlosy?

Gość gość
dodam, że nie stosuję odżywek na całą długość włosów

Gość gość
hmm.. może zmień szampon? Moje włosy bardzo się przetłuszczają (ok 20-21 wyglądają jakby ktoś wylał na nie wiadro oleju :D ), ale myję je wieczorem, rano wyglądają nawet lepiej niż po suszeniu, bo się nie puszą. Pamiętaj, że przetłuszczające się włosy powinno się myć letnią wodą.

Gość kirimiri
Myj wieczorem , gdy przeschną wetrzyj jantar w skórę głowy . Gdy całkowicie wyschną przeczesz wlosy i zrób koczek na czubku . Rano uczesac i gotowa. Powodzenia

Gość gość
Ja myję zawsze wieczorem tak ze 4 godziny zanim się położe spać. Myję co dwa-trzy dni. dziwne, że robią ci sie tłuste... zmień szampon może. Jeżeli masz grzywkę no to wtedy inna sprawa by była... ale tak? Myjesz codziennie? moze przetrzymaj je trochę, włosów nie powinno się myć zbyt często, zwłaszcza takich długich.

Gość gość
staram się myc co drugi dzień, kiedy ten kolejny mam mało wyjściowy i upinam się wtedy w warkocz/niski koczek; szampon jest mi ciężko dobrać bo po wielu mam swędzącą skórę głowy, teraz stosuję naprzemiennie ziaję med łagodzącą przy objawach łzs i drugi przeciwłupieżowy- oba bez sylikonów. Jantar ostatnio chyba przestał na mnie działać; może na czas odstawienia będzie lepsza woda brzozowa?

Gość gość
geny z wiekiem troche przejdzie, potem nie bedzie w ogile wlosow

Gość agataa7
Ja w zimie myję włosy wieczorem, gdyż, rano nigdy nie mam czasu na całkowite wysuszenie i od razu byłabym chora, szczególnie moje uszy to odczuwają. Moje włosy również szybko się przetłuszczają, stosuję taki lekki szampon pure fiji oraz jakąś odżywkę, również nie na całe włosy i efekt taki, jakbym myła rano :)

Gość tru tru
ja myję włosy tylko wieczorem nie wyobrażam sobie mycia włosów rano