Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego w pracy jestem lekceważona

Polecane posty

Gość gość
myślę nad tym i powiedziałam, że mi już nie zależy zawsze byłam na zawołanie szefa podczas gdy koledzy nie zawsze maja dla niego czas bo akurat sa zajęci nie chce być murzynem

Gość gość
więcej byś miała z tej pracy, jakbyś się wypindrzyła, cyc trochę wystawiła, pokazała nogę na obcasie i trochę odkryte udo, tyłek podkreślony opiętą spódnicą. I tak cię nie lubią i lekceważą i tak, więc chociaż miej trochę przyjemności z pindrzenia się 🖐️

Gość gość
czasami myślę że może jestem brzydka, jestem mała, ludzie mi mówią że zgrabna, brunetka nie potrafię być uwodzicielska i kokietować :O

Gość gość
Ja tam się nie nadwyrężam bo wiem że czym wiecej pracuję,wiecej dokladaja pracy.Jest powiedzebie, przcy nie przerobisz! Robie wolno i dokladnie.Tak jest OK.Do wazeliniarzy nie należę.

Gość gość
ty tam się wcale nie przejmuj, tylko miej poza pracą KONIECZNIE jakieś środowisko z innymi osobami, bo cię te świnie wpędzą w dołek psychiczny. Bardzo trudno jest żyć pracą z takimi świniami i jak ciągle się to powtarza.

Gość gość
taki mam charakter dobrotliwy

Gość arnicca
Nie umiesz się sprzedać jako pracownik. Siedzisz cicho, robisz swoje i czekasz aż Cie ktoś doceni. Te czasy już dawno minęły, teraz trzeba się samemu pokazać. Jak szef chwalił projekt Michała to trzeba było go zapytać co sądzi o Twoim projekcie. Może on nawet nie wie, że Ty też jakiś projekt stworzyłaś. Jestes w tej pracy postrzegana jako pilna, cicha pracownica typu mrówka. Można Ci zlecić wszystko i Ty to zrobisz, nawet w swoim wolnym czasie. Musisz zacząć szanować siebie i swój wolny czas.

Gość gość
czyli ten co najwięcej krzyczy i się wymądrza jest najlepszy , ten który wokół siebie robi najwięcej szumu , byle piertolke zrobi i chodzi jak paw a ktoś pracowity pilny przyprowadza super klientów ale jakos nie można tego zauważyć, trzeba wejść na krzesło na środku pokoju i krzyczeć - ej ! jestem boska ! zarabiam dla tej firmy najwięcej !!!!!!! i zatańczyć pasodoble

Gość gość
trzeba miec swiadomosc, ze im tak wygodnie, ze maja murzyna i nie dac z siebie zrobic zapchajdziury, ktorej sie pozbeda jak im sie znudzi

Gość kra krak a
Po prostu mentalność ludzi w Polsce jest jeszcze straszna po okresie komunizmu i pracownicy nie doceniają dobrych pracowników tak samo jak ludzie nie lubią bogatych.

Gość gość
to jest właśnie to o co chodzi w tym temacie Czy doświadczyliście kiedyś czegoś strasznego i niewytłumaczalnego? Podłość ludzka. Masz to na codzień. Ale możesz spróbować wejść w tyłek szefowi. Każdy lubi jak się go zauważa i się mu poschlebia, tylko nienachalnie, i nie deprecjonuj siebie. Właśnie się pytaj o Twoją pracę, projekt, żeby widzieli, że też się rozpychasz łokciami

Gość gość
w poprzedniej firmie pięknie pracowałam i szef wypłacił mi wynagrodzenie i wiecie co powiedział ? tyle zarobiłaś , że będziesz sobie mogła nawet pralkę kupić mnie to straszliwie uraziło :O nie jestem jakas brudna czy śmierdząca, zwykła skromna kobieta, noszę żakiet , spódniczkę a on mi tak powiedział jakbym była jakąś babą co na bułke z masłem chce zarobić a jak będę miała coś więcej to se pralkę odstrzelę :O akurat problemów finansowych nie mam, bo mąż dużo zarabia i niczego nam nie brakuje, w domu mam wszystko nowe, pralki nie potrzebuję, chcę się realizować i dać coś z siebie a każdy pracodawca mi nie odpowiada :O taki kapitalizm w Polsce :O chyba nie pasuję do tego kapitalizmu

Gość gość
Tu nie o pralkę chodziło. Ani o to, czy masz czyste ubrania, czy też nie. Za jakieś dwie firmy może coś zrozumiesz.

Gość gość
a o co chodziło, może mi powiesz żebym nie czekała z doświadczeniem

Gość gość
zacznij się cenić, na początek choćby dla sportu próbuj podwyższać swoją wartość. I strój się do pracy.

Gość gość
a dlaczego mówisz żebym się stroiła do pracy ? jesteś kobietą czy mężczyzną ?

Gość gość
Musisz zacząć siebie samą cenić. Jak na razie jesteś niezauważalną szarą myszką, która pracuje więcej niż inni, ale to inni są doceniani. Zacznij może od jakiegoś kursu asertywności, albo zapisz się w jakiejś babskiej fundacji na warsztaty nt, podwyższania poczucia własnej wartości.

Gość gość
jestem kobietą. Pokaż, że jesteś warta ceny, jaką chcesz, żeby dano za Twój wysiłek. Ludzie są głupi, oni sami z siebie nie docenią Ciebie. dopiero jak ich zmusisz

Gość gość
poza tym, jak się stroisz, lepiej się czujesz a te mendy co obrabiają Cię za plecami mają trudniej.

Gość gość
ok, będę sie stroić, robić perfekcyjny makijaż a czy mam być niemiła i wyniosła ? zołza ?, może wtedy poczują moją zmianę i zaczną się bać że taki dobry pracownik jak ja zaczyna ostro

Gość gość
nie wiem czy masz być wyniosła, ale nie staraj się być na siłę miła i włazodupna. I nie daj się ustawiać koleżaneczkom. Bo jak Cię mają zwolnić to Cię i tak zwolnią, a duszenie w sobie emocji jest niezdrowe, więc czasem warto opie...ić tego, kto na to zasłużył. Mało kto docenia grzeczność, jak się nie jest w starej sitwie.