Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna gość

ZOSTAŁAM POPROSZONA NA CHRZESTNĄ

Polecane posty

Gość gość
nie przesadzajcie z tymi pamietkami zwiazanymi z chrztem, na co to komu tandeta ja doslalam na chrzest łancuszek, ktorego nigdy nie nosiłam kolczyki, ktore były malutkie wiec jak przekulam uszy majac 13 lat to mama mi kupila innie z czasem sprzedalam ten złoty s**t:D

Gość gość
No wlasnie nie ma co dawac tandety. Moja coka od chrzestnej dostala; zlota branzoletke taka na noworodka, srebrny smoczek, srebrna lyczeczke, taka baletnice- pozytywke, poduszeczke malutka z wyszyta data urodzenia i teraz wszystko jest spakowane w pudlo i zajmuje miejsce na strychu. Specjalnie nakupowala glupot bo wiedziala ze kasa nam potrzebna. Juz bym wolala zeby kupila jakies zabawki niz takie glupoty ktorymi nawet corka sie nie pobawi.

Gość dobra ciocia
ja tez nigdy nie daje zadnego badziewia zwiazanego z okazją koscielną na chrzet dalam 600zł potem na komunie rower i tablet na slub? zobaczy sie jeszcze, poki co mam dobra kondycje finansowa:D

Gość gość
Ja pamietam dostalam zloty lancuszek na komunie, szczerze ani razu go nie mialam na sobie i nie bede miec. A chrzesny dolaczyl do niego paragon;)

Gość dobra ciocia
pewnie paragon, ktory lezal w sklepie na podłodze:D słyszlam o takiej akcji od znajomej, ale ona jest zdrowo walnieta:D

Gość gość
hejka, tez bede chrzestną w świeta i dajemy 800zł, ale juz bez dodatkow:)

Gość mariankamadzia
Ahh wiec lepiej dac zabaweczki ( po co rodzice maja na nie kase wydać:o ) lub w ogóle kase im w łapke dać/ Żałosne, tandeta to zabawka edukacyjna dana na chrzest zero klasy. To nie sa urodziny czy Mikołaj by dawac badziew typu zabawka, należy dac coś związanego z wiarą. Biblia dedykowana, srebrny/złoty obrazek etc a nie ZABAWKE chyba ze jako dodatek do wcześniej wymienionych.

Gość gość
weź spadaj z tymi swoimi chorymi pomyłami:D chyba,ze masz 60lat bo to takie babcine prezenty:D:D:D

Gość gość
A po co mi ta srebrna lyzeczka, ani ona do cukru sie nie nadaje ani do jedzenia ? Co mam zrobic ze srebrnym smoczkiem? Albo ze srebrna pozytywka baletnicy? Strach jej nakrecac bo jest taka delikatna. A po co mi poduszka co ma 20cm na 20? Glowy na niej nie poloze, a ozdobna tez za bardzo nie jest.

Gość mariankamadzia
Bo to jest pamiatka idiotko, pamiatka nie musi być uzyteczna szkoda ze nie wyszłaś z założenia że chrzestna powinna wyremontować pokój twojemu dziecku :classic_cool: jak widać wy na uroczystości Koscielnej chcecie ugrac łatwa kase dla siebie, masakra co za motłoch 🖐️

dajesz tyle ile wedlug twojego zdania jest wporządku Swoją drogą chrzesniakowi 9 lat temu na 18 dalam znaacznie mniej ,niz ty na chrzest masz zamiar dac, ale to jest twoja sprawa Nie krytykuje

Gość gość
01.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość A po co mi ta srebrna lyzeczka, ani ona do cukru sie nie nadaje ani do jedzenia ? Co mam zrobic ze srebrnym smoczkiem? Albo ze srebrna pozytywka baletnicy? Strach jej nakrecac bo jest taka delikatna. A po co mi poduszka co ma 20cm na 20? Glowy na niej nie poloze, a ozdobna tez za bardzo nie jest. IDŻ SPRZEDAJ BEDZIESZ MIEC NA ZABAWKI DLA DZIECIAKA.

Gość gość
jak widać wy na uroczystości Koscielnej chcecie ugrac łatwa kase dla siebie, masakra co za motłoch x co ci sie chyba poyebalo:D to ona ma dac kase a nie dostac:D

Gość gość
No i co mam to wszystko 3latce na polce wystawic? Na pamiatke to ma zdjecia i tyle wystarczy. Reszta to zbedne babiloty!!!

Gość gość
Jakby ktos chcial to kupic to bez zastanowienia bym sprzedsala i kupila zabawke ale to jest wszystko takie tandetne ze nikt by za darmo tego nie chcial

Gość rozz
Uważam, że dawanie kasy na chrzest nie jest dobre. W przypadku tej uroczystości wskazany byłby raczej SYMBOLICZNY prezent-biblia jak najbardziej. 80 zł za talerzyk - co to ma być jeśli rodziców dziecka nie stać na to by gośc**** chrzcie zaprosić do restauracji/kawiarni ( a chyba tak jest skoro oczekują od gości zapłaty za owy talerzyk) to może wystarczyłaby kawa w ich mieszaniu albo pożegnajcie się już po mszy. Jeśli chodzi o typowe prezenty - zabawki to okazje by je podarować będą odpowiedniejsze - urodziny, gwiazdka,zajączek.

Gość rozz
Tandetna to jest Twoja prostota a właściwe prostactwo.

Gość gość
bo te chciwe wolą byle co kupic,aby tylko kasy nie dac:D mam taka kolezanke ona zawsze jakies dziadostwo na preznety kupuje, ja bym wstydzila sie isc z czyms takim, ale tamta za gorsz honoru nie ma... ............... nakupila ubranek śmierdzacych w chinskim na chrzest i uwaga!!! uzywana zabawke Fisher Price w komisie, maskara i jeszcze mi sie tym chwaliła, wspolczuje jej rodzince