Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pooolka

Odchudzanie od 2 12 2013 wszyscy z dużą nadwagą

Polecane posty

Gość Pooolka

Witam mam 18 lat i od jutra zaczynam odchudzanie z waga jeszcze dokladnie nie wiem bo jutro sie zważę i co poniedziałek będę sie ważyć ale mysle ze bd ok. 95kg :( no zobaczymy do wakacji musze schudnac (chce) do 60kg. Przy diecie ok 1000kacl i 5 razy w tyg ćwiczenia po 30 min :) Mam nadzieje że się przyłączycie!

Gość gość
Skoro to temat dla osób z dużą nadwaga to ja się nie przyłącze, bo mam do zrzucenia 4-6 kg, ale i tak bardzo mi ciężko to zrobic. Do wakacji masz sporo czasu, moim zdaniem dieta 1000 kcal jest niezdrowa i będzie Ci ciężko wytrwać,a pozniej utrzymać wagę, ale zrobisz jak zechcesz :) powodzenia

Gość Pooolka
Wiesz kiedys mialam taka diete i schudlam 20 kg utrzymalam prawie rok ale niestety po roku mialam tam swoje problemy i wgl i wyszlo jak wyszlo, miejmy nadzieje ze tym razem sie uda schudnac 35kg i na zawsze :)

Gość gość
Też odchudzałam się na 1000 kcal, bardzo szybko schudłam, bo dodatkowo cwiczyłam, ale niestety pozniej zaczęły się napady obżarstwa, z którymi mam problem do dziś. Mam nadzieję,że w końcu uda mi się zmotywowac****odejsc z optymizmem do diety, bo na razie jestem tym wszystkim zdołowana. Codziennie mówię sobie,że od jutra sie odchudzam, poźniej opycham sie tym co mi wpadnie w ręce i w efekcie z tygodnia na tydzien jestem grubsza, Gratuluje utraty 20 kg,niezły wynik, teraz tez musi Ci się udać :)

Gość gość
no to chyba nie była dobra ta dieta 1000kcal skoro przytyłaś i znów sie odchudzasz Nie mówię tego złośliwie, bo sama to przerabiałam kilka razy, jedz chociaż te 1300-1500 wg mnie to minimum, aha i podstawa to śniadanie i te 4-5 posiłków.

Gość Pooolka
Wiesz ja mysle ze byla to dobra ale tak jak pisze kolezanka u góry cierpie na obżarstwo ;/;// grr gdy jadlam normalnie bez diety nawet batonik dziennie ale nie tyłam po tej diecie.

Gość granulka83
Cześć :) przyłączę się! Ważę 85 kg, do wakacji chciałabym zrzucić 20 kg, więcej będzie trudno - ale tyle ważyłam na studiach i wtedy było ok...Mam zdrowotne problemy - hormonalne, więc odwiedzę i endokrynologa, i dietetyka. Co do diety - wyrzucam słodycze, smażeniny, słodzone jogurty, wszystko co niezdrowe i kaloryczne. Nie będę się głodzić, bo wiem, że będę miała napady głodu. Do tego ćwiczenia - Ewa Chodakowska będzie ok? Macie jakieś doświadczenia?

Gość gość
ja też walcze z problem obżarstwa, kompulsami, a to dlatego, że kilka razy pokusiłam się na tą super dietę 900-1000kcal :/ Mam bulimię i sama jem 1500-1800kcal, stosuję różne techniki, czytam książki psychologiczne żeby nie zajadać, bo to nie jest zdrowe ciągłe tycie i chudnięcie po 10-20kg. Lepiej jedz więcej niż te 1000kcal, bo po pewnym czasie twój metabolizm zwolni i będziesz chudła bardzo powoli, będzie ci zimno i będziesz mieć większą ochotę na słodkie, dodatkowo może schudniesz te 20kg, ale zlecą mięśnie, a z problematycznych miejsc(brzuch, boczki) tłuszcz nie zejdzie. No, ale zrobisz jak uważasz. To tylko moja rada, sama to przechodziłam wiele razy i musiałam się nauczyć w końcu na błędach :)

Gość gość
Osobo wyżej, jak sobie radzisz? bo mam podobny problem jak Ty,już brakuje mi siły, jestem na tym etapie,że przybieram na wadze, ale nie mogę się opanowac z jedzeniem :(

Gość gość
Jest ciężko, bo od niedawna zrozumiałam swój problem. Kupiłam kilka książek dzięki którym zrozumiałam swój problem i skąd on się wziął. Ogólnie mam w pokoju i na lodówce przyczepione zdjęcia motywujące (z cytatami lub zgranymi fit laskami:P), mam przy sobie listę zadań do wykonania w razie gdybym chciała zajęć, jak chcę się objeśc to wcześnij muszę np, pójśc na spacer/pobiegać/namalować coś(bo maluję), spisać wszystkie negatywne emocje/przytulić się do poduszki/pluszaka i wykrzyczeć emocje, przeważnie po tym wszystkim już nie mam ochoty zajęć, prowadzę też dziennik odżywiania zapisuję co jem w jakiej ilość, aktywnośc i jakie emocje towarzyszył mi w danym dniu i dlaczego, oraz wiele innych, ale trzeba dużo dyscypliny i silnej woli, wglądu w siebie, ja się tego powoli uczę. Ale jedno co wiem nigdy więcej głodówek i diet cud ;)

Gość pooolka
kurde ja dzis po wage a ona zepsuta no ale nic dzis zamowie na srode powinna byc ;) diete juz od dzis trzymam ;d

Ciężko ci będzie tyle zrzucić w tak krótkim czasie. No ale jak się bardzo tego chce to jest to możliwe. Trzeba dużo ćwiczyć trochę biegać chodzić na basen i saunę no i konieczna jest dieta. Mam koleżankę która w 4 miesiące zrzuciła 17kg Głownie zawdzięcza to że chodziła regularnie na siłownię basen i do sauny. W Saunie najwięcej można stracić na wadze.

Gość pooolka
musze ok 6kg miesiecznie chudnac az tak bardzo duzo to nie jest jak na miesiac a przy duzej wadze to szybciej schodzi to miejmy nadzieje ze sie uda! a tam nadzieje uda sie i tyle! ;)

Gość gość
na diecie dukana schudłam 10 kg w 3 miesiące. niestety wszystko wróciło. Córka chodzi na zumbe 2 razy w tygodniu wciągu pół roku schudła z 73 na 59kg. wcale się nie głodzi.

Gość pooolka
I bardzo dobrze ja tez sie nie głodze jem 5 posilków i wychodzi mi 1200kacl + cwiczenia i spacer :)

Gość pooolka
a poszlam i kupilam wage! tak ze jutro sie rano zwaze :e

Gość gość
1200 kcal i 95 kg... szczyt idiotyzmu... LOL Powinnas jesc ok. 2 tys kcal. Organizm pamieta kazda kolajna głodówke, bo to prawie głosdówka, i za kazda jedna sie chudnie coraz trudniej, a potem jest wieksze jo-jo

Gość granulka83
Hej :) ja dietę też trzymam, ale nie liczę kalorii tylko po indeksie glikemicznym idę. Staram się też odzwyczaić zupełnie od słodzenia herbaty, ale chyba prędzej herbatę przestanę pić ;) Co do ćwiczeń, to mam chorą kostkę, zaplanowaną operację i ciężko intensywnie ćwiczyć... A co do sauny - tak tracisz na wadze bo tracisz wodę, odwadniasz organizm. To jest bardzo niebezpieczne

Gość pooolka
no zwazylam sie dzis i 94,2 ehh no tak ze bd sie wazyc co wtorek ;)

Gość monka74
Czesc chodze na siłownie od 28 listopada mam do zrzucenia jeszcze 17 kg . Jutro idę do dietetyka bo dieta która teraz stosuje jakos do mnie nie przemawia. Jutro napiszę wiecej Pozdrawiam

Gość pooolka
no diete trzymam jem sobie 5 posilkow dziennie ;) tylko nie cwicze bo mam bardzo bolesny okres ;/ no trudno wazne ze dieta juz jest a cwiczenia od nastepnego tyg wejda ;)

Gość pooolka
Na dzien dzisiejszy waga wyniosi 92,5kg pracuje nad dieta i cwiczeniami, napisze w piatek jak jest, bo teraz co piatek sie waze :)

Gość pooolka
no zwazylam sie dzis i jest 91,8 tak ze jest OK :D

Gość pooolka
No cwicze i wgl trzymam diete. Tak ze mam nadzieje ze w piatek bedzie 8 z przodu :)

Gość gość
Może i będzie, bo tracisz cały czas wodę, a nie tłuszcz. Jak się niechęcisz i dasz sobie spokój z dietą, to spodziewaj się liczby trzycyfrowej. Nie ma takiej możliwości żebyć przy 95kg wytrzymała pół roku na diecie 1000kcal. (a 2,5 godziny ćwiczeń w tygodniu, przy zamiarze zrzucenia 35kg w pół roku to jakis żart. Jak jak się odchudzałem, to chudłem około 0,5-1kg na tydzień, ale jadłem 2-2,5 kkcal i miałem 2-3 godziny dziennie aktywności/ćwiczeń. Schudałem z 96 na 76 w ciągu 8-9 miesięcy. Ale Ty pewnie wiesz lepiej, bo tak w kolorowych pisemkach napisali, że 500-1000 kcal i kilkanaście minut ćwiczeń wystarczy, do tego jakaś pewnie zielona kawa, cudowne tabletki, ocet jabłkowy i inne cuda. Pozwodzenia :)

Gość pooolka
PS. kiedys schudlam na tej diecie 20kg ale po jakims czasie przytylam przez wlasna glupote bo umarla mi bliska osoba i smutek zakoilam w jedzieniu...

Gość gość
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Ja dwa lata temu schudłam 24 kg w 4 m-ce obecnie waże 60-62 kg maks przy 175 cm wzrostu. Przez ten cały czas jadłam 500-800 kcal dziennie głównie w postaci warzyw i nabiału, a do tego woda i czerwona herbata. Cwiczylam codziennie przez 1-1,5 h w domu i jakoś jestem zdrowa jak ryba a waga nie poszła w górę.

Gość pooolka
Dokladnie kazdy inaczej chudnie.

Gość gość
do autorki: ile masz wzrostu?

Gość pooolka
niestety tylko 165cm