Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agelika

MAMUSIE NA SWIECIE

Polecane posty

Gość Agelika

Otworzylam watek gdyz mieszakm zagranica (Niemcy) i chetnie w wolnych chwilach pogadalabym z mamuskami/kobietami z innych czesci swiata. Na rozne tematy o pogodzie,tradycjach,kuchni,dzieciach itp. jezeli ktos chetny serdecznie zapraszam do wymiany spostrzezen itp. U nas w niemczech juz prawie swiatecznie,domy pooswietlane,stroiki Adventowe na stolach,brakuje jeszcze choinek w domach :) Ludzie zaczynaja juz piec rozne ciasteczka i pierniki. Czuc ta swiateczna atmosfere:) A jak jest u Was?

Gość gość
Hej,ja mieszkam w Hiszpani i u nas tez juz swiatecznie:) Jedynie czego mi brakuje to pieknych duzych prawdziwych kolorowych choinek Wybieracie sie do polski na swieta?

Gość gość
u nas w niemczech czuc juz od ponad miesiaca swiateczna atmosfere, bo we wszytskich sklepach tylko bozonarodzeniowe bzdury a durnowaci ludzie stroja okna od poczatku listopada. Chyba nie o tych samych niemcach piszemy

Gość Agelika
U nas w sklepa to juz od wrzesnia czy pazdziernika,ale okna w domach oswietlone sa od pierwszego dnia Adventu jedynie w sklepach byly juz wczesniej.Moze co Land to inaczej:) Tez uwazam,ze to zdecydowanie za wczesnie,jezeli chodzi o produkty w sklepach:(

Gość gość
również mieszkanka Niemiec :) i także mojej okolicy Świątecznie..

Gość Kinga7932
UK sie klania:) u nas tez wszedzie swiateczenie :) Na swieta lecimy do Polski juz nie moge sie doczekac :) Pozdrawiam kobitki !!!!

Gość Agelika
My w tym roku najprawdopodobnie zostaniemy w Niemczech,byc moze tylko na Nowy rok pojedziemy,ale to zalezy od pogody. U nas dzis strasznie wieje,ale sniegu jeszcze nie mamy,moze go to wiatrzysko przywieje,bo swieta chcialabym miec biale:) A u kogos jest juz snieg? Pozdrawiam

Gość Fernandes
Mieszkam w Meksyku my sie sniegu nie doczekamy,a do Polski latamy rzadko .Pozostaje nam swieta spedzic w domku,ale jest tu bardzo milo i przyjemnie;) Pozdrawiam Was wszyskie !!!

Gość gość
Melduje sie ze Stanow. U nas tez swiatecznie, dokladnie w weekend po swiecie dziekczynienia pojawily sie wszedzie dekoracje swiateczne. Duzo ludzi juz maja dekoracje przed domem i swiatelka na domach. Niektore osoby maja juz ubrane choinki. Tutaj swieta "zaczynaja sie" od razu po swiecie dziekczynienia a juz dzien po swietach BN na ulice wystawione choinki. Nie maja zwyczaju trzymac do stycznia. A pogode mamy wilgotna, troche opadow, mgla ale przynajmniej nie jest zimno od kilku dni.

no to ja zgłaszam sie z Finlandii :) aktualnie jestem w 27tyg ciazy. U nas juz sniegu pelno ;) a atmosfere czuc juz od poczatku listopada:) a ze względu na moj stan, swieta spedzamy tutaj :) nie w pl.

Gość gość
Francja tez juz swiateczna :) moja cora wczoraj w klasie choinke ubierala :)

Gość gość
dziewczyny ja mieszkam akurat w polsce ale tak czytam co piszecie o swietach i smiac mi sie chce bo jakos ponad tydzien temu(byl jeszcze listopad)u moich sasiadow juz choinka stala hehe.ci to juz swieta maja;)pozdrawiam was i zycze spokojnych i radosnych swiat tam gdzie jestescie;)

Gość gość
Dziekuje gosciu,rowniez dla ciebie Zdrowych Wesolych Swiat !!!!! Tu Niemcy u nas domy pooswietlane juz na 1 pierwszy dzien Adventu,ale choinki stroja dopiero na swieta.Po Trzech krolach niestety juz wszystko sciagaja :( U nas dzis proszy snieg od samego rana,moze swieta beda biale:)

Gość gosc Niemcy
A i jeszcze do testu wyzej do Polski w tym roku nie jedziemy. Na chwile obecna nawet mi sie nie chce,byc moze w swieta zatesknie za rodzina,ale mamy Skype,to posiedzimy sobie razem:)

Gość Jenny82
hallo :) pozdrawiam z zimowej Ameryki :) U nas juz wszystko swiateczne,swiecidelka i lampeczki,wszedzie kolorowo.Amerykanie maja bzika na tym punkcie,wieszaja ozdoby gdzie sie da,ale jest fajnie i kolorowo :)