Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Irytuje mnie ogłoszenie społeczne ze zdjęciem dziecka w trumnie

Polecane posty

Gość gość

Ja wszystko rozumiem. Kampania społeczna " zmniejsz prędkość", rozżaleni bliscy osób, które zginęły na pasach. Ale ten mężczyzna pokazujący zdjęcie syna w trumnie to przegina. Może ja nie mam ochoty oglądać zdjęć nieboszczyków??

Gość gość
to nie ogladaj jak cie irytuje a ja uwazam ze ta reklama powinna nam kierowcom dac cos do myslenia nie zawsze jezdzimy przepisowo ja tez , dobrze sie krytykuje kogos nie bedac w jego sytuacji czasem trzeba cos zobaczyc by zrozumiec i na chwile pomyslec zycze wiecej tolerancji

Gość gość
takie kampanie spoleczne wrecz musza byc szokujace, by udalo sie wplynac na myslenie odbiorcy. Mi ta kampania tez dala do myslenia-czesto jezdzilam te 60, bo sobie myslalam, ze w razie kontroli policji te 10km nie zrobi wiekszej roznicy :P po obejrzeniu wyliczen widze, ze w razie wypadku jednak roznica jest duza, wiec wole jechac przepisowo.

Gość gość
to nie oglądaj, a mnie irytują wpisy takiej głupiej idiotki jak ty

Gość gość
A mnie tez irytuje ta reklama. Pokazujaca dziecko w trumnie. To juz spore przegiecie.

Gość gość
P********z tak jak ci kierowcy, co mówią że dobrze jeżdzą "pewnie" , że ograniczenia stawiają głąby. A potem potrącenie pieszego i co? Powie przepraszam ? Ta trumna to insceniczcja , w życiu niestety nie. Do deblila inaczej nie dotrzesz.

Gość gość tata
jeszcze ja. wiecie jak mówię do żony: "Uważaj na Anię bo zaraz spadnie", "Weź jej kredkę z buzi bo się z nią przweóci".....a jak nie skutkuje.... to mówię spokojnie: "peknięcie podstawy czaszki", "utrata gałki ocznej" działa jak piorun, choć mi żona robi wielkie awantuty o to. Ale zagrożanie to samo tylko wyobraźnia inaczej działa

Gość gość
ciebie to irytuje, psuje cały dzien, a ktos stracil dziecko bo jakis idiota wsiadl pijany albo po thc moja ciocię przejechał pijak, a przypadek z miasta to 3,5 roku za przejechanie chłopaka(ucieczka,thc). tobie psuje dzien, a ktoś ma zepsute życie. możecie puszczac reklamy, przyklejac odblaski, pijaka/narkomana/gówniarza czy innego buraka g***o wasze odblaski i reklamy obchodza. najgorsze co sie moze stac, to dziecko ktore wyszlo z domu na trening a wrocilo do nas w trumnie.

Gość gość
a ja powiem tak - znam wiele przypadków, gdzie pieszy wychodzi wprost pod nadjeżdżający samochód, a nie oszukujmy się, nawet jeśli jedziesz przepisowo to nie zahamujesz odrazu. Miałam raz taką sytuację - jadę samochodem nie zdążyłam się bardzo rozpędzić bo dopiero co wyjechałam z marketowego parkingu, jestem nooo metr dwa przed przejściem, a baba wystawia na ulicę wózek z dzieckiem i ona za tym wózkiem, ja hamuję, pisk opon a ta się patrzy na mnie jak na mordercę. Piesi też nie mają wyobraźni, szczególnie to chyba ci, którzy nie mają prawa jazdy i myślą, że zahamowanie równa się nagłemu zatrzymaniu auta. A i czemu najpierw wystawia wózek a nie samą siebie? czemu naraża dziecko? Oczywiście zgadzam się z faktem, że wielu ludzi jeździ nieuważnie i za szybko, owszem... ale pieszych też wypadałoby przeszkolić.

Gość gość
powiem tak. kampania byłaby wystarczająco szokująca bez tego dziecka w trumnie. Dla mnie to też przegięcie. poraz kolejny moje dziecko (7l) sie popłakało bo zobaczyło niestosowną rzecz w godzinach wczesno południowych. To skandal! Zwyczajny skandal! Już nie wspomne o rozmowach w toku z pedałami i innymi wynalazkami gdzie w południe lecą reklamy a moje dziecko słucha jak nie dewiacjach seksualnych to o innych patologiach!

Gość gość
ojejku, 7 latek sie poplakal, aahhh wzruszylam sie. to wylacz dziecku TV jak jest takie wrazliwe tępa c****.

Gość gość
Po to są znaki informujące o przejściu dla pieszych, żeby kierowca mógł zwolnić do takiej prędkości żeby w razie czego się zatrzymać. Nie rozumiem sensu robienia przejść bez świateł jeżeli wygląda to tak jak teraz, że czekam po prostu aż będzie dość przerwy między samochodami żebym mogła przejść, to samo mogę robić w każdym innym miejscu. Ustępuje może 5% kierowców, a i tak zdarzają się barany które próbują wyprzedzać drugim pasem, więc po tym jak przejdę przez pierwszy pas staję i patrzę czy mogę iść dalej, to jest chore.. A nawet na przejściach ze światłami wjeżdżają mi samochody które skręcają mając zieloną strzałkę- nie pchają się niby-delikatnie tylko wjeżdżają pełnym rozpędem, po skręcie i to ja się muszę zatrzymywać i przepuszczać... To jest chore. Szlag mnie trafia jak czytam ciągle o wtargnięciu pieszego na przejście, piesi nie chowają się po bramach i nie wyskakują znienacka. A co do tematu- mi też się nie podoba skrajne epatowanie brutalnością. Są kampanie społeczne robione z głową, z pomysłem które też działają na wyobraźnię a niekoniecznie pokazują zmasakrowane dziec****amiętam jak obejrzałam kiedyś filmik o tym żeby nie pisać smsów prowadząc- w pewnym momencie była pokazana reanimacja niemowlaka który wyglądał identycznie jak mój synek, łącznie z oczkami... nie mogłam się po tym uspokoić. A są filmy które pokazują np. jaki jest efekt np. tego zwolnienia przed przejściem, o ile skraca to drogę hamowania, czy takie z jakiej odległości widać pieszego bez odblasków.

Gość gość
gość ojejku, 7 latek sie poplakal, aahhh wzruszylam sie. to wylacz dziecku TV jak jest takie wrazliwe tępa c****. X Twoje za to jest pewnie z kamienia bo matka prostaczka je zahartowała co? ;) Pięknie się odnosisz... takie osoby nie powinny mieć dzieci!

Gość wieloletnia posiadaczka prawka
fakt reklama wpływa na psychę, ja lubię szybko jeździć, zawsze tak jeździłam, żadnej kolizji stłuczki itp, ale od kiedy obejrzałam ją aż sama się sobie dziwię, jeżdżę przepisowo 50km/h

Gość gość
tu nie chodzi o szybkość tylko o chamstwo ogólnonarodowe, mieszkamw UK tutaj juz z daleka zwalniaja jak widzą że ktoś stoi obok pasów bez względu na szybkość a w Polsce kierowca chce zdążyć przed przechodniem i nawet przed pasami potrafi przyspieszyc żeby mu czasem ktos nie wlaz bo przecież się spieszy

Gość gość
lubię zdjęcia dzieci w trumnie, zwłaszcza tych dzieci, których rodzice kochały ****ardziej od swoich współmałzonków nieładnie tak zabiuerać własnemu ojcu d u p ę

Gość gość
mówcie co chcecie-jak dla mnie takie kampanie są bez sensu i tyle. mówie z ręką na sercu-tam gdzie zapieprzałam zapieprzam dalej jak i wszyscy. Miałam prawie wypadek-przez prędkość, lubię pędzić i tyle. Nic mnie nie powstrzyma

To jest bardzo mądra kampania, niestety jak widać Polacy do niej nie dorośli Mam nadzieję, że za KAŻDE przekroczenie prędkośc****olicja będzie narzucać bardzo wysokie mandaty (te, co są teraz to kpina). Jak nie można normalnie, to trzeba kijem, trudno.

Gość gość
p**********a jestes, oby ciebie ktos przejechal debilko

zastanów się co mówisz bo internet nie przyjmie wszystkiego ;)

Gość gość
to nie do ciebie hgg, tylko do tej wyzej