Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esssie

KOCHAM BOGA I JEZUSA

Polecane posty

Gość gałązka_śląska
Ewa i Ciebie też kochamy :)

Gość gałązka_śląska
Ewa - pomimo tego, że to trudniejsza miłość ;)

Gość gość
Gdyby była skrobanka to by ciebie i twoich bękartów nie było. Oj widzisz suczko jaka szkoda.

Gość gałązka_śląska
Dobrej nocy kochani niewierzący :) Napiszcie jutro dlaczego tak naprawdę nie wierzycie. Dobranoc wszystkim.

Gość gość
Ja też kocham Boga, w Trójcy Jedynego :)

Gość Pan Boog
d

Gość gość
a czy zgadzacie się z hierarchią propagowaną przez Kościół, że 1 Bóg 2 mąż/zona 3 dzieci 4 rodzice 5 rodzeństwo 6 przyjaciele 7 znajomi 8 reszta ludzi ?

Gość gałązka_śląska
To nie jest hierarcha propagowana przez kościół. To naturalna hierarchia. Naturalna kolej rzeczy.

Gość gałązka_śląska
Bóg kocha mnie. Takim jakim jestem. I cieszy się każdym moim gestem. Allelujaa... Boża radość mnie rozpieraa...

Gość gałązka_śląska
Kochani... nawróciłam się kilka miesięcy temu. Dziękuję C***anie Boże za to.

Jesteś tylko robocikiem, pionkiem na całej planszy gry, pojedyńczą szprychą w wielkim kole, pokaleczona religijnością, mała kopia z wielu milionów. Ty i twój bóg nic nigdy nie znaczyliście, los kpi sobie z was jak i z innych zresztą, a twoja wiara zgaśnie razem z twoim życiem i niczym wirus zakazny przejdzie na innego.

I potworzyła małe religijne światki, niczym skorupki, wydają się tak bezpieczne, tak dobre aby się w nich schronić, a tylko jednym słowem można je skruszyć. Czyż to nie cudowne?

Gość kiritka
a ja kocham swoją c**kę

Gość gałązka_śląska
Zawsze tak myślałeś/myślałaś o Bogu? Skąd masz takie podejście?

Gość gość
I ja też kocham Boga :)

Gość namu amida butsu
Bycie w TU I TERAZ jest stanem wlasciwym umyslu buddy. Bycie we wzorocwym stanie matrixa, nie jest stanem buddy. Wasza nieświadomość zbiorowa kreująca wszystkie mozliwe formy illzuji, zbudzcie sie i zakceptujcie prawdę jedyną. Jesteśmy swoimi lustrzanymi odbiciami. Transcendentną wielowymiarową emanacją JEDNEGO BYTU. Jesteśmy Jednią ;) Mozna spontanicznie wyjsc spoza ramy matrixa ;) Mozna takze pokonac strach i rowniez wyjsc spoza matrixa :) Mozna nie robic nic :P

Budda przesiedział całe życie w budzie i g***o wiedział o otaczającym go świecie, do takich samym wniosków co w hinduizmie i buddyzmie doszedłem ja sam nie znając wcześniej żadnej z tych nauk.

Gość gość
I można kochać Pana Boga :) Stwórcę Ciebie i mnie i tego przepięknego świata i cudownej natury. Ach... Jakie cudowności muszą być w niebie...

Gość namu amida butsu
syn fubu rozpoznał iluzje tego swiata. rzeczywistosc nie jest obiektywna bo jej po prostu nie ma XD

Gość gałązka_śląska
Syn fubu Masz racje z tym buddą... Hmm... ciekawe... jakbyś przeczytał Biblie do jakich wniosków byś doszedł :)

gałązka_śląska jestem islamistą i najchętniej bym cię zarżnął, pózniej przerzuciłbym się na judaizm i pozażynał islamistów, a jeszcze pózniej zostałbym ateistą i pozażynał katolików. Pózniej ogłosiłbym się wielowcieleniowym bogiem, a z buddystów uczyniłbym małpki do tańczenia mi w różnych wcieleniach i epokach.

Gość gałązka_śląska
namu amida butsu Jak rzeczywistości nie ma to nie idź jutro do pracy, nie rób sobie śniadania, nie jedz bo Cię też nie ma :D Wybacz żarcik ale nie mogłam się powstrzymać ;)

Gość gałązka_śląska
Syn fubu Ale w domu wszyscy zdrowi ? ;) Po za tym prawdziwy islamista żyje wg koranu, w którym nie ma nic o zażynaniu nie islamistów. Dobrze gdybyś koran też poczytał ;)

Gość dramat egzystencji
gałązka_śląska pewien cytat z ksiazki Forma i Pustka. Od buddyzmu do nauki i z powrotem Okazuje się więc, że ten liczący 2500 lat system ma za sobą nie tylko autorytet całych pokoleń wielkich mistrzów buddyjskich. Cieszy się również uznaniem takich laureatów nagrody Nobla, jak Niels Bohr, Francis H.C. Crick czy Albert Einstein, który twierdził, że "jeżeli istnieje w ogóle religia, która może sprostać wymaganiom współczesnej nauki, to jest nią buddyzm." zaraz.. zaraz... naukowcy fizycy nie potrafia dowiść istnienia rzeczywistosci? czyli nie ma jej? to co jest. tutaj wlasnie na to puytanie znalazl odpowiedz Amida Butsu Forma i Pustka

Głupia tępaczka w skorupce. "Nie słuchaj więc niewiernych i zwalczaj ich z wielkim zapałem, przy jego pomocy." "Kiedy więc spotkacie tych, którzy nie wierzą, to uderzcie ich mieczem po szyi; a kiedy ich całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta." "Muhammad jest posłańcem Boga. Ci, którzy są razem z nim, są g***towni wobec niewiernych, a miłosierni względem siebie." "I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym!"

Gość gałązka_śląska
I tak Was Bóg kocha mimo tych pierdułek, które wypisujecie. Naprawde :) Dobrej nocy niedowiarki ;)

Gość namu amida butsu
Dobranoc :)🖐️

Gość gałązka_śląska
Syn fubu śnij słodko :)