Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esssie

KOCHAM BOGA I JEZUSA

Polecane posty

Gość gość
nawróć się a będziesz zbawiony

Gość gość
by na wieczność oddzielić złych od dobrych, którzy wypróbowani w ziemskich próbach opowiedzieli się za Jezusem

Gość gość
Panu Bogu niech będzie Chwała i Cześć i Uwielbienie !!! Na wieki wieków. Amen.

Gość gość
Panu Bogu i Jezusowi i Duchowi Sw. niech będzie Im Chwała i Cześć i Uwielbienie !!! Na wieki wieków. Amen.

Gość gość
Kobieta, która jawi się jako stara modelka itd. rozśmieszyła mnie. Pomyliła Apokalipsę z Dzienniczkami Faustyny. Dobre, przed pójściem spać poprawiła mi humor. Aż dziw bierze, ze tacy ludzie istnieją- Faustyną kontra PŚ :) Ewangelia kontra zapiski kobiety, która była dla jednych świętą, a dla innych...szaloną. I to nie jest kwestia wiary, bo w Boga wierzę, ale w fenomen Faustyny... cóż... niech każdy wierzy w co uważa.Jedni w Boga, drudzy we wróżki, a jeszcze inni w Dzienniczki Faustyny :) Pozdrawiam.

Niekoniecznie pomyliłam:) W Piśmie Św. również pisze, że Jez/us najpierw przyjdzie jako Zbawiciel a dopiero później jako Sędzia Sprawiedliwy. Szukałam tego w Apokalipsie ale tego nie znalazłam. Za to cała Biblia o tym przecież mówi :) Św. Faustyna jest świętą więc uznaną przez KK :) Rozumiem, że protestanci jej nie uznają bo oni się świętych boją jak "diobeł święconej wody" ;) pozdrawiam :)

Gość gość
Dziwne, naprawdę, bo ja jestem katoliczką, ale niekoniecznie wierzę w fenomen niektórych świętych. Pewnie ktoś napisze, że żadna ze mnie katoliczka, bo prawdziwy katolik pada na kolana przed wniesionymi na ołtarze- a ja nie i nie będę. Zresztą tak dużo, dużo tych świętych w naszym kościele się namnożyło, tak wiele, wiele cudów... Jestem katoliczką, ale Siostra Faustyna mnie nie przekonuje ;)

Gdy w ogóle przeczytasz "Dzienniczki Św. Faustyny" to wówczas porozmawiamy O konkretach. Póki co mówienie o Św. Faustynie "lubię nie lubię" nie ma dla mnie podstaw bo jej dzienniczków nie znasz. I ja również nie mam jakichś większych odczuć co do innych świętych, których jedynie znam z imienia. I trudno się dziwić skoro ich nie znam.

Gość gość
Nie szanując praw Bozych ludzie gubią sie i zatracają w swoim egoizmie i dążeniu do zaspokajaniu swoich zmysłow. Które zawsze są nienasycone. Ponad to nie szanujac czystości przed małżeńskiej swoja "milosc" pomylili z zaspokajaniem pożadania. A gdy pożądanie fizyczne maleje wowczas w ich pojeciu "milosc" rowniez znika. Wowczas szukają innej osoby - nowej podniety by zaspokoic egoistyczne zaspokojenie zmysłow. Boże prawa zawsze chronią człowieka - matkę, dzieci, ojca - uświęca całą rodzinę. Ale ludzie sobie zyją wg swoich zasad i potem sa tragedie a miało byc tak pięknie. Na ziemi jesli nie ma wysiłku - nie jest pieknie. Rozpasanie seksualne daje takie owoce. Nie licza sie potrzeby drugiej osoby ale moje. I efekty sa jakie kazdy widzi.

Gość cichuteńko tu
Bóg jest miłością i sprawiedliwością Cała Biblia mówi o tym gdzie jest wina tam jest kara: - plagi egipskie, - potop, - zburzenie Sodomy i Gomory - itd W Biblii jest napisane, że "co im odpuścicie będzie odpuszczone a co im zatrzymacie - będzie zatrzymane" Jeśli człowiek się nie wyspowiada z każdego nawet najlżejszego grzechu będzie musiał po śmierci ponieść za to karę w czyśćcu do końca świata a przy grzechu śmiertelnym na wieczność w piekle

Gość gość
:) :) :)

Gość gość
:) :) :) :)

Gość gość
:) :) :) :) :)

Gość gość
5

Gość gość
Ładnie ci móżdżek w klasztorze wyprali. :)

Gość gość
Bóg jest Miłością.

Gość gość
JA też jestem wierzący ale na tym forum mało wierzących ludzi a ponoć prawie sami katolicy u nas w kraju.

Gość gość
a Ludzi? wszak Jezus nam nakazał: ,miłosierdzia chcę. a nie ofiary.