Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAMAWIACIE GOTOWE JEDZENIE NA ŚWIETA CZY WSZYSTKO SAME ROBICIE

Polecane posty

Gość gość

j.w. ja w tym roku ide na latwizne i zamawiam, bede miala duzo gosci i nie bede przez tydzien szykowac jedzenia, po pracy jestem zmeczona a nie przy garach stac, zawsze robilam sama, ale dla nas tylko, poza tym chodzilismy do rodzicow i tesciow, jakas salatke i ciasto sie zaniosło w tym roku rodzinka sama sie wprosila... glupio odmowic, ale nie bede robic sama jedzenia

Gość 1234gosc567
ja częściowo kupuje częściowo robię sama, dzięki temu jestem wypoczęta w swieta i tryskam humorem na nie padnięta zamawiam rozne rodzaje kotletów(zrazy, devilacje, sznycle, pierogi na wigilie itp) sama robie 3 salataki i 1 ciasto( 3 ciasta kupuje)

Gość gość
ja nic nie robie, ide na gotowe, w zeszlym roku bylismy u tesciow a w tym jedziemy do moich rodzicow

Gość mamaaaaaaaaaaa32
w tym roku nie robie, wyjeżdżamy na swieta i sylwka:) ale zawsze zawiadamiam tez różne kotlety, bo to najwięcej czasu zajmuje

Gość gość
a czy po wigilijnej kolacji można już jeść potrawy mięsne?

Gość gość
my nie jemy, ale ciasto owszem:D

Gość qwwwee
tak, zawsze zamawiam i prawie nic nie robię

Gość gość
a tak z ciekawosci to ile placicie za takie zamówione jedzenie?? mniej więcej bo wiadomo,ze to od ilosci zależy i co sie chce

Gość gość
ja sie natyram i choruje ale nie wyobrazam sobie zamawianego jedzenia .jak sama zrobie to wiem co jemy a w kupnym nigdy nie wiadomo co nawtykaja i czy jest to robione higienicznie

Gość gość
twoja sprawa a do restauracji na obiad tez nie pojdziesz??? no tak... zapomnialam,ze bieda na kafe i szkoda 300zł na obiad w dobrej knajpie:D

Gość gość
place 400zł za to, co zamawiam ale zamiawiam nie w lokalu zadnym tylko babka mi robi u siebie w domu z najlepszego miesa, pisze mi co mam kupic wg tego co chce:)

Gość gość
ja pisze jej z jakiego miesa chcę

Gość gość
a wiesz ze do restauracji tez juz nie chodze bo sie brzydze po tym jak kiedys zajrzalam do kuchni w tej restauracji .owszem dania tam byly smaczne i ladnie podawane ale zaplecze zniechecajace.a stac by mnie bylo .a niby dlaczego sadzisz ze kafeterianie to sami biedacy .Ty co tu robisz w takim razie

Gość gość
Chce zamowic w tym roku flaki i nie wie ile bedzie mnie to kosztowalo tak z 10 porcji

Gość gość
to samo co ty:D pisze i czytam a co.... z bieda juz pogadac nie mozna???

Gość gość
po prostu jestescie wygodne albo zadne z Was gospodynie a tak pozatym 400 zl za obiad to chyba z grubym napiwkiem.my tyle nie jemy

Gość mama31warszawa
w tym roku wyjątkowo robię wszystko sama, ale będzie nas tylko 5 dorosłych, więc nawet gości nie proszę o przygotowanie żadnych potraw tylko sama już lepię uszka, pierogi i mrożę :-)

Gość gość
moze dla ciebie to kupa kasy:D ja nie musze liczyc sie z kazdym groszem, nawet tego nie odczuwam heh

Gość gość
no wlasnie .mozna -mozna .lepiej mniej a swoje

Ja gotuję sama, ale dużo rzeczy mi odpada, bo nie przygotowuję wigilii i dużo potraw dostanę od mamy. Ja za to robię sałatki i piekę.

Gość gość
wiesz nie bede sie z toba licytowac o to kto ma wiecej bo to nie ma znaczenia ale tez nie cierpie na niedostatek i lubie pomagac innym.moze nalezysz do osob wyznajacych zasade raz sie zyje a ja wole zabezpieczac rodzine na przyszlosc

Gość rainbow_dash
ja zamawiam, jestem sama z corka, nie chce mi sie stac 2 dni przy garach zeby gotowac dla 2 osob...

Gość gość
moja przyszlosc i moich dzieci juz jest zabiezpieczona pomimo,ze sa male:D nie mam z toba o czym rozmawiac

Gość gość
bo nie masz juz argumentow .taaak male dzieci to jestes mloda i juz tak zabezpieczona .ciekawe .ja w takim razie jestem duzo starsza i moze z racji doswiadczen zyciowych jestem ostrozniejsza

Gość gość
za ciasto place ok.100zł, 4 rozne kawalki kotlety 250zł kilka rodzajow

Gość gość
hehe jak dla ciebie 10 i 13 lat to male dzieci i ja 37 to mloda to ok:D ja nie mam przykrych doswiadczen i sama zapracowalam z mezem na to co mamy, reszta w spadku na, sie dostala jak juz tak wnikasz

Gość gość
a fortuna kolem sie toczy :-)

Gość Mężatka1980rok
Gotuje razem z mamą i babcia . Za to sama jak co roku będę piekła ciasta.

Gość gość
posluchaj ja nie wnikam bo i po co mi to .tu sa rozni ludzie ale no przyznaj sama czy 300 lub 400 zl za obiad to nie przesada .chyba ze od swieta .a wiesz juz poczulam jakas sympatie do Ciebie mimo ze troche sieczepiamy

Ja akurat kocham gotować i piec. Ale nie mam "cierpliwości" do pierogów i uszek :D Czasami je zamawiam ( przyjaciółka babci robi na zamówienie ,świeże i z dobrych produktów)