Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krokusek11

Prezent pod choinke dla ciezarnej

Polecane posty

Gość krokusek11

Moja siostra jest w ciazy, juz dosc zaawansowanej:) wiem ze brakuje jej poscieldla maluszka, chcialabym jej kupic posciel antyalergiczna i bakteriostatyczna feretti, myslicie ze to dobry pomysl?? czy lepiej rozek albo spiworek?

Gość gość
ja też jestem na końcówce ciąży, poscieli nie kupuj bo ani kołderki ani poduszki nie będzie raczej używała przez kilka miesięcy nawet do roku. Lepiej śpiowerk, fajny mięciutki kocyk, ochraniacz na boki łóżeczka. Ja np. chciałąm dostać torbę do wózka, bo takowej nie mam a przyda się na bank.

Gość gość
kupuj to co Ci lezy na sercu i co uwazasz za sluszne

Gość gość
A to ma być prezent dla niej czy dla dziecka? Bo ja rozumiem że chcesz jej pomóc i coś potrzebnego sprezentować ale może takie prezenty zostaw sobie na czas po porodzie a teraz kup coś dla niej samej.

Gość gość
niby tak,ale z własnego doświadczenia powiem, ze na koncowce ciazy myśli się juz wylacznie o dziecku i o tym co trzeba bedzie dla niego kupic, a wydatkow jest tyle ze ja bym sie bardzo cieszyla jak mimo wszystko dostalabym cos dla dziecka.

Najgorsze co może być to kupić kobiecie ciężarnej prezent dla dziecka. :O Prezent ma być dla obdarowanej a nie dla jej dziecka.

Gość gość
Każdy wie co chce ale jak dla mnie to wolałabym aby było tak jak wcześniej napisałam. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki prezent zrobić później. Ale jak mówię każdy robi co uważa. Ja wiem że dziecko jest najważniejsze ale nie zapomniajmy o matce. :)

Gość gość
ja jestem w ciązy i jak ktos mnie pyta co chce na gwiazdke, to wymieniam wylacznie rzeczy dla dziecka. Prezent dla mnie dostane od meza. Teraz nie w glowie mi bizuteria czy ksiązki. Pościeli nie polecam, kupisz za rok, najlepiej zapytaj siostre czego potrzebuje

Gość gość
No dokladnie, kup cls z mysla o siostrze a nie o dziecku. Amietaj ze teraz ona bedzie wydawala duzo pieniedzy na dziecko a na siebie w istatniej kolejnosci. Sama jestem w koncowce ciazy i mam nadzieje ze dostane cos dla mnie np perfumy ktore mi sie koncza albo cos z kosmetykow, a nie przescieradlo czy spioszki dla dziecka.

Gość gość
mi by było przykro gdybym dostała prezent dla dziecka. jak się urodzi i coś dostanie to ok ale tak w ciąży? to co ta kobieta już jako człowiek się nie liczy? to równie dobrze mozesz jej kupic gomplet garnków bo przecież i tak gotuje.

Gość gość
Ja tez mys,e tylko o dziecku ale to nie znaczy ze wszyscy maja mnie traktowac jak ,,inkubator" i widziec we mnie tylko MATKE. Bo oprocz tego ze zostane matka, to bede nia tylko dla dziecka, a dla otoczenia wolalabym pozostac kobieta

Gość gość
tak jasne jak urodzisz to faktycznie sie nauzywasz tych perfum, jak dziecko bedzie beczec od twojego zapachu, łancuszka tez nie ubierzesz bo maluch urwie, przez kilka miesiecy bedziesz tylko zajeta dzieckiem, wiec takie prezenty ci beda malo potrzebne

Gość gość
ale jakiś fajny ciuch może sprawić przyjemność. wiadomo po ciąży figura się zmienia. a i dziecku nie będzie przeszkadzać.

Gość gość
Kup jej jakies fajne kosmetyki, np. jakiej olejki do masazu albo peelingi. Jakis zestaw SPA - niech sobie zrobi dzien pieknosci. Albo w ramach prezentu zabierz ja do kosmetyczki. Blagam, nie rob jej prezentu dla dziecka, to straszne.

Gość gość
gość tak jasne jak urodzisz to faktycznie sie nauzywasz tych perfum, jak dziecko bedzie beczec od twojego zapachu, łancuszka tez nie ubierzesz bo maluch urwie, przez kilka miesiecy bedziesz tylko zajeta dzieckiem, wiec takie prezenty ci beda malo potrzebne xxxx urodzilam niedawno. Uzywam perfum, maluje sie, nosze lancuszki, kolczyki, szaliki itd. Na moim dziecku swiat sie nie konczy. Nie kazda matka ma tak ograniczone myslenie jak Ty.

Gość gość
no proszę Was... To kobieta jak urodzi to perfum nie używa (ba, żadnych kosmetyków nie używa), chodzi w workach na ziemniaki (bo przecież dziecko może ulać, pociągnąć, a tak w ogóle to nawet nie ma czasu żeby się ubrać, najlepiej paradować cały dzień w piżamie dla matek karmiących), paznokci też nie maluje (nie daj Boże dziecko zje lakier!). Kobieta w ciąży nadal jest kobietą i myślę, że miło jej będzie jak dostanie prezent dla siebie. Ja też jestem w zaawansowanej ciąży. Żeby nie było, bardzo cieszą mnie prezenty, które dostaję dla dziecka, ale chciałabym żeby pod choinką znalazł się też prezent dla mnie.

Gość gość
Dokladnie - jak dziecku beda przeszkadzaly moje perfumy to kiedys w koncu przestana. Matka to tez kobieta, a niektore naprawde zatracaja sie w macierzynstwie i poza dzieckiem swiata nie widza. Owszem kochac do szalenstwa, rozpieszczac umarkowanie, ale do cholery myslec tez troche o sobie, bo za jakies pare lat moze juz byc za pozno.

Gość gość
ja nie moglam uzywac perfum ani nawet balsamow do ciała, dziecko sie darlo jak czulo cokolwiek, nie wspomne juz ze mialo taka alergie ze puchly mu oczka.

Gość gość
Miałam urodziny 2 tygodnie temu a termin mam na 28 grudnia. Oprócz zestawu kosmetyków od męża wszystkie prezenty były z myślą o dziecku i autentycznie poczułam się jak inkubator którego potrzeby już się nie liczą. W momencie kiedy dostałam od koleżanki pluszaka z podpisem "Dla bobaska :) " zaczęłam się zastanawiać czyje to były urodziny. W poniedziałek moja mama zapytała się czy mamy materacyk do łóżeczka bo widziała ostatnio ładne. Odpowiedziałam jej że jak chce mi kupić na Gwiazdkę materacyk to niech lepiej nic nie kupuje.

Gość gość
Sa czasem sytuacje jak gościa z 11.04, ale kiedys w koncu wrocisz do perfum prawda?jalbo jak wychodzisz gdzies to robisz makijaz?

Gość gość
kup jej cos by mogla odetchnac i zapomniec o tym koszmarze ciazy ❤️ www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I

Gość gość
No ja ciekawa jestem jakie upominki dostane pod choinke, mam nadzieje ze ktos pomysli o mnie.bo prezenty dla dziecka kupuje sie dopiero jak dziecko urodzi. A tak dla mnie to uszczesliwianie na sile,bo wkadomo ciezarna nie powie ze wolalaby cos dla siebie,bo boi sie ze odbiora ja jako jako dziwna albo o zgrozo wyrodna

Gość gość
prezent pod choinke? ja bym kupiła zestaw neutrogeny malinanordycka, coś do obolałych stóp, pomadka ochronna tej firmy i jakis miły krem do rąk. obawiam sie ze balsam odpada, bo przyszla mama nie moze smarować piersi z racji pokarmu noworodka. kup cos dla niej! mimo ze jest w ciazy, to jest też wazna, jest także kobieta

Gość gość
tracy hogg język niemowląt.

Gość gość
To kobieta balsamem tylko piersi smaruje?

Gość gość
dlaczego uparliście się na kosmetyki. możesz jej podarować płytę ulubionego zespołu, coś z ubrania, żeby po ciąży miała się w czym pokazać.

Gość gość
sama jestem teraz w ciąży, termin na styczeń 2014, i byłabym strasznie wsciekla jakbym dostala prezent dla jeszcze nienarodzonego dziecka, nadaj jestem osobą samą w sobie, która zasługuję na prezent a nie tylko matką no bez przesady, czy to ze jestem w ciaży znaczy ze przestalam być rownież kobietą? chcesz kup śpiwór dziecku ale i siostrze normalny prezent a nie tak. pozatym dziecko się jeszcze nie urodzilo , na następną gwiazdkę bedziesz tez obdarowywać matkę prezentem dla dziecka? takie 2 in 1? bezsensu, myślenie na prawdę nie boli.

Gość gość
ja w zeszłym roku od szwagra pod choinkę dostałam pampersy;/ to byl prezent dla mnie, cały rok jest mi z tego powodu bardzo przykro że potraktował mnie w taki sposob moj mąż dostałn wypasiony prezzent a ja paczkę pampersów.

Gość gość
No z tymi pamperasami to super sie popisal...ja na urodziny distalam krem na rozstepy. W sumie to sie ucieszylam,ale gdzies tam w środku bylo mi troche dziwnie, bo niby prezeng dla mnie ale jakos tak...

to tak jakby mamie kupić patelnie, ścierki, odkurzacz albo inny gadżet związany z obowiązkami domowymi :O