Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

11 latka uderzyła się w głowę nic nie pamięta RATUNKU

Polecane posty

Gość gość
wiesz miło że cię inni pocieszają ale to czasem nie wystarczy dziś jest szczególnie niekorzystny dzień dla kontuzji głowy a mówię o czymś o czym nie wie nauka a życie sobie, zrobisz jak zechcesz to przywilej wolności i wolnego wyboru.

Gość gość
Tomografia to inwazyjny zabieg, tak powiedziała Pani doktor. Nie zapisali jej na tomografie bo było z nią dobrze, bolała ją głowa ale powoli przypominała sobie cały dzisiejszy dzień. Zresztą oglądał ją ortopeda i neurolog więc myśle ze jest ok. Przed chwilą nawet wysłała mi smsa :)

Gość gość
drogi i kłopotliwy

Gość gość
aaa to tez prawda :) ale ja myślę że nie był taki konieczny, na początku to wyglądało bardzo groźnie. Spadła z hukiem nie mogła sobie przypomnieć, gdzie jest co się stało, ledwo poznała nasze ryby (nie wiedziała skąd się wzięły w nowym akwarium) pamiętała tylko że miała iść z koleżanką na roraty... Chciałam dzwonić po pogotowie ale najpierw ją uspokoiłyśmy a potem samochodem do prokocimia :) A teraz jest ok tylko głowa ją pobolewa ale już jest całkiem przytomna, przypomniał sobie wszystko z wyjątkiem upadku i kilku minut po tym :) Pewnie teraz śpi,jak będzie się coś dziać to mama mi zadzwoni a na razie ciszą więc pewnie jest ok. I z tym wstrząśnieniem mieliście racje Pani doktor też mówiła że może mieć więc została na obserwacji i dostała kroplówkę.

Gość Ty nastepnym razem lepiej
przygotuj to prowo :D Tomografia to 'inwazyjny zabieg', a Twoja mama 'pracująca na neurochirurgii zgadza się potulnie z tą bzdurą :D A co mama robi na tej neurochirurgii? Podłogi zamiata? :D

Gość gość
jest pielęgniarką mój drogi :) Wiedziałam że ktoś tak napisze ale cóż...Realia służby zdrowia są jakie są, a i Ania jak przyjechaliśmy zachowywała się normalnie. Obejrzał ją ortopeda miał napięte mięśnie po urazie ale kręgosłup zdrowy. Pani neurolog też stwierdziła że nie ma potrzeby robić tomografii skoro można ją zostawić na obserwacje. Tomografia to dodatkowy wydatek dla szpitala i kłopot dla personelu mam pytała czy na pewno się nie da itp. Ale "doktorka" powiedziała że nic się nie dzieje. Naprawde wyglądało to bardzo groźnie na początku ale teraz to myślę że się potłukła. Przejedź się do szpitala powiedz że masz uraz i zobacz czy cię wyślą na tomografie... Ja się tu martwie a na kafe jak zawsze prowo...Dla was wszystko jest prowo... Grunt że młoda żyje :)