Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kania2a

Szukam bratniej duszy w wieku około 40 lat Reaktywacja

Polecane posty

Gość Algira
Grusza, nie wszyscy .... I na szczęście :) Wierzę, że wyrządzone dobro i zło powracają, tak pokazuje życie, może nie zawsze, ale jednak ;)

Gość Algira
Hejka! :) Słonko na lazurowym niebie :) stawać śpiochy :) zapraszam na kawę :) Naszatko, już w domku? Olivier, a Ty gdzie? Zimy szukasz? ;)

Gość naszata
W domku!!!:D:D najlepiej śpi sie u siebie:D Piękne słońce uwidoczniło ile dzieci zrobiły , a właściwie od czego się migały:P Żeby zjeść sniadanie musialam porządnie posprzątać . MM wyprowadzil własnie T. Chyba zjada mi polskie literki , ale poprawiac nie będę ;) Na obiadek będzie mięsko, na kolacje śledzie opiekane. MM już zdążył zakupić na hali :O :D Algiro - sama widzisz- 1 człowiek ma 1 dziecię i zadowolony, drugi ma 10 i rozjadą się po świecie , Inny ma kilkoro i go oleją . Reguły nie ma :( Moim zdaniem to wina wychowania( w 80% ). Jak za bardzo dzieciom dogadzamy i popuszczamy to nie znają znaczenia- szacunek i powinność . A opieka należy się z miłości i szacunku - ale na to trzeba zasłużyć , albo z powinności. Kaniu- gdzie jesteś?? Widzę że coś nas zimą przygniotło i coraz ciężej podzielić się dobrym i złym:O😭 Lenistwo w ogóle nie powinno się pojawiać w tym temacie:O

Wobec tego podejmuję rękawicę i ciągnę rozmowę ;-)Wychowanie wychowaniem, ale charakter też chyba ma znaczenie. Mówię o własnym podwórku. 5ro dzieci, wychowywanych w tym samym domu, więc chyba wychowanych tak samo, a jakże inny mają "stosunek zwrotny" :O pożyjemy, zobaczymy, już mi emocje opadły trochę, zwłaszcza, że i tak stoimy na straconej pozycji, więc trzeba przygotować się na wszystko :-O W zeszłym tygodniu jedno dziecko chore, w tym drugie, w środę MM zaczął dogorywać, wczoraj zaczęło brać mnie :O przez weekend zapowiada się szpital w domu :o MM odezwały się chyba zatoki, aż twarz mu spuchła, dostać się dzisiaj do lekarza, nawet prywatnie, graniczy z cudem, więc idzie jutro, może przeżyjemy ;) wiecie jak to jest, chory facet w domu ....... :p

Dlatego napisałam 80 % .Nadto zauważ że nie kazde dziecko w rodzinie wychowywane jest tak samo. Jedno robi słodkie minki i jest mu popuszczane , 2 sie złości i z nim wojujemy. Potem to hołubione się wypina a opiekuje sie wredne;) Nadto rodzic tez przy każdym dziecku jest w innym wieku i ma inne poglądy i siłę przyłożenia. Można by tak gdybać w nieskończoność :( Współczuję - fakt jak MM się kręci po domu z bóle to ma sie przekichane. Skoro spuchł to sprawdź też uzębienie- może to tam jest przyczyna.

Czyli temat rzeka, bo właściwie wszyscy i wszystko jest inne :O U zębologa niedawno był, więc raczej zatoki :O w ciągu lat naszego pożycia, to kolejny raz, kiedy tak puchnie i zawsze jest od zatok :o do tego leje mu się z nosa, gorączka też skacze powyżej 38st :O Ponieważ ja też nie jestem w najlepszej formie, więc dziś po południu otwieram pudełko NIC ;) młoda właśnie robi spaghetti, więc obiadek z głowy ;) Przed chwilą zakupiłam w necie książkę, której od jakiegoś czasu już nie było, a teraz wyłoniła się z jakiejś otchłani, kiedyś w księgarni kosztowała ponad 30 zeta, teraz zapłaciłam za nią astronomiczną sumę 1,31pln (!!) i 15 zeta za kuriera :O:O Spadam do domku 😘 postaram się zajrzeć później ;)

Gość Algira
Nareszcie ucichl lodowaty wiatr i nieśmiało zapachnialo wiosną :) Ze mną niestety gorzej :o do kiepskiego samopoczucia doszła biegunka :o dobrze, że weekend, może dojadę do formy :)

Ło matko i córko! T. znowu miała atak :o już drugi w tym tygodniu :o tym razem obyło się bez pogotowia .... niestety ich częstotliwość wzrasta :o :(

Gość grusza
Trzymaj się Algira.

Gość kania2a
z kawą :) Dawno nie zaglądałam, wiem.... przepraszam. ;) U mnie ciągle się dzieje. Najpierw maluszek w szpitalu ponad tydzień spędził, teraz u mnie w domu grypa żołądkowa szaleje. Dosłownie wszyscy chorzy, nie wiem jakim cudem mnie mija jeszcze. Normalnie sajgon, nie mam na nic czasu. Tu u was też nie za wesoło, czytam. Dobrze tu zajrzeć i się wesprzeć na kimś. Dobrze że jesteście....

Gość naszata
Kania- mam nadzieję że z Milanem w porządku. To była dla was trauma.dziecko w szpitalu:( Życzę wam dużo zdrowia. Pytanie do ogrodników - kiedy mogę przyciąć iglaki? mimo cięcia jesiennego znów powinnam złapać za sekator.

Gość grusza
Wiosenne (około marca) skracanie jest jak najbardziej prawidłowe. Pozdrawiam.

Setna strona osiągnięta:DNie jest źle;) Wszystkim osłabionym życzę zdrówka i sił:) Wróciliśmy ze spaceru. Obiad w przygotowaniu, a ja przed kompem. Oglądam buty, wiosenne:DCzuć zmianę pory roku w powietrzu:D Miłęgo dnia🌼

Trzymam się ;) nie ma innego wyjścia ;) rano była powtórka :o wszystkie plany diabli wzięli :p teraz wróciło wszystko do normy :) tylko na jak długo??? :O Najważniejsze, że mogę się wygadac ;) popisze z Wami, pogadalam z siostrą i trochę ulzylo :) Na szczęście mój żołądek uspokoił się ;) Za moim oknem piękne wiosna :) Oliver, teraz Ci zazdroszczę ;) w tylu miejscach możesz oglądać budząca się do życia Matkę Naturę :) Naszatko, tylko paluszkow sobie nie pokalecz ;)

Storczyku - tuje szmaragdowe. Nie powiem - mocno je zaniedbalismy . Przycinaliśmy tylko by pow 2,5 zanadto nie wyszły. Któregoś dnia postanowiłam wyciąć to co w środku obeschło . potem obcięłam gałązki z dołu i mam drzewka .:) myślałam że odrosną małe gałązki a tu dupa!:( Ani śladu nowych . W zeszłym roku skróciłam sporo bo pnie po byku. Wczoraj spojrzałam - boczne gałęzie się podniosły tak jak chciałam , ale przez to znów jest za wysoko. Postanowiłam zostawić tylko gałęzie które mi zasłaniaja płot , a resztę drzewa ściąć by się odmłodziło . Wiem że muszę to robić na raty, ale chciałabym uzyskać efekt inny niż drzewo do nieba. MM poszedł z pieskiem - idę skorzystać ze spa:D:D

Algira- trzymajcie się . Pewnie niejedne plany jeszcze zmienicie:( Czyli w najbliższym czasie nie róbcie planów , a uskuteczniajcie spontan. U mnie tak całe życie . ;) plany mam zawsze w nieśmiałej podświadomości. rzadko się ziszczają:O

Naszatko, skoro piszesz to paluszki chyba w całości ;) Naszla mnie dziś taka refleksja ..... jak będzie wyglądać moje życie kiedyś .... jak T. przeniesie się do lepszego świata, a dzieci pójdą swoją drogą?...... nie oszaleje z nadmiaru spokoju??? :O

Kochana - jakiego spokoju?? będą przychodzić na obiadki, podsyłać wnuki....:D:D:D i miec pretensje że je rozpuszczasz albo przeciwpołożnie - nie zaspokajasz ich zachcianek:P

Naszata, MM mówi, że dopiero wtedy, gdy już istnieje małe prawdopodobieństwo nadejścia mrozów. Tak więc jeszcze troszkę należałoby poczekać. Algiro, nie oszalejesz z nadmiaru spokoju:DSpójrz na mnie. Nie narzekam na jego nadmiar, naprawdę. Mam tak zorganizowane życie, że z niecierpliwością czekam na każdy weekend i każdy jest za krótki na to, co chciałabym zrobić. W tygodniu też dużo się dzieje. Do tego, tak jak Naszata napisała, zawsze pojawią się dzieci, obojętnie w jakim celu;) Słoneczka u mnie dzisiaj jeszcze nie ma, ale wybieramy się za chwilę na spacer. Trzeba pokorzystać z pogody i wolnego:) Stwierdziłam, że ostatnio widziałam za dużo filmów o umieraniu i przemijaniu....Ogólnie mało oglądam, ale czas zimowy jest zawsze trochę inny i wtedy częściej zdarzy nam się obejrzeć jakiś film. Czasami dobrze zastanowić się nad sobą, ale chyba nie za często... Miłego dnia🌼

No to mnie uspokoiłyscie :D :D :D Już się nie boję, że oszaleje :D :D U mnie też pięknie, niestety MM ma gorączkę, z nosa mu się leje :o dostał antybiotyk i tydzień zwolnienia. Czekają mnie trudne dni :p wiecie, co to chory facet w domu :p :o Na szczęście T. w normalnej formie :)

Właśnie wstało dziecko po nocnej imprezie :D ja już obrobiłam .pół chałupy. Czas wyjść , ale jakoś d.. przyrosła do krzesła:( słońce za mgła i chyba dlatego nie korci. Ale się zmusze i resztę rodzinki też ;)

Gość Olivier
Witajcie ;):) Algiro, dziękuje, że tu o mnie pamiętasz 🌼 ;) Tez się cieszę, ze już zimy prawie nie ma...choć u mnie jeszcze śnieg można spotkać tu i ówdzie, czyli w lesie ...;) Wiosna jeszcze nieśmiało zagłada ...może i czuć w powietrzu, ale jeszcze nie widać ma polach, czy lasach ...;) Ale będę jej wypatrywał, będę ...i masz rację, mam tę możliwość szukać i obserwować jak wszystko wraca do życia w naprawdę ciekawych miejscach ...:) Pozdrawiam wszystkich serdecznie 🌼 miłego dnia :)

Gość Algira
O luju, luju! To najnowsze powiedzonko z młodzieżowego slangu ;) Co się z Wami dzieje? Wykopywać się z zimowych norek! ;) Ja o wszystkich pamiętam ;) Grusza, Naszata, Kania, DeBe, Storczyk, Patyczak meldować się, bo tym razem topic nam się sam usunie :p U mnie coraz cieplej i mam nadzieję, że tak już zostanie :) ptaszki wyśpiewują swoje trele, nawet już przed 7mą rano. Od razu człowiek ma lepszy humor :) Z T. coraz gorzej, posuwa się to w galopującym tempie :o coraz częściej mnie, a nawet dzieciaków nie poznaje :(

Jestem . mimo slońca ranny przymrozek trzyma w dzień. Do T. zadzwonili ze szpitala że ma się stawić natychmiast - dopiero jej wycinali guzek w wardze:( nerwy . jutro jedziemy. Wczoraj picie na wesoło , dziś bedzie na pół gwizdka.:(

Gość Algira
Naszatko, wiadomo już po co był ten pośpiech? Coś poważnego? Ciągle gdzieś się coś pałęta :O:O Olivier, z góry dziękuję 🌻 ale odsłucham w domu, bo tutaj zapora nie pozwala ... Na jutro wzięłam wolne, bo obudziłam się z tzw, ręką w nocniku :O w marcu mija termin ważności mojego dowodu :O trzeba to załatwić, młoda jedzie na zieloną szkołę do Pragi, więc też trzeba jej wyrobić .... może uda mi się co nieco ogarnąć, żeby w weekend mieć więcej czasu ;) kolejka na półce do czytania robi się coraz dłuższa .... a to dobry trening dla mózgu ;) wolę nie być na stare lata jak T. :p Miło, cieplutko, ale słonka brak :O