Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotka 33

Mamy które zajmują się pociechami w domu powinny dostawać pensję od państwa

Polecane posty

Gość gość
Kotko, ale dlaczego podatnicy mają łożyć na cudze dzieci?

Gość gość
macierzyństwo to odpowiedzialna misja

Gość gość
dziwne żadna z moich koleżanek nie chciała zostać w domu z dzieckiem dłużej niż rok, wolały wrócić do pracy gdzie są cenionymi fachowcami, niż siedzieć w domu....może problem jest w tym że mamuśki domagające się pensji od państwa kiedy nigdy i nigdzie nie pracowały?

Gość gość
tyrać za gowno nie warto-lepiej byc pania w domu

Dla jednej będzie ważne siedzenie w pracy dla innej ostoją będzie dom, dziecko i kochający mąż. To nie ma być zasiłek, ale pensja bo praca przy dziecku oraz codziennie obowiązku to praca bardzo ciężka i nie jest na 8 godzin tylko na 24h. Zwłaszcza dziecko. Kobieta powinna zając się spokojnie dzieckiem, domem nie martwiąc się czy będzie na chleb, opłaty czy na inne rachunki. W sklepie zamiast kupować tego, co akurat jest w promocji powinna dbać o siebie ponieważ daje pokarm swojemu dziecku, a witaminy są bardzo ważne. Czasem mamy odmawiają sobie owoców, bo pieluszki, kremy, posypki są ważniejsze. Nie mówiąc o lekarstwach. Każda mama na to zasługuje i wręcz należy się jej takie życie.

Gość gość
w swoim domu kobieta jest niezastapiona-a w pracy -w kazdej chwili moze zostac wyrzucona jak zuzyta chusteczka do nosa, zero sentymentów

Gość gość
Autorko, te zakładane przez Ciebie tematy (a był już taki, ze kobiety, które nie chcą dzieci nie są kobietami) są nudne i tendencyjne. Uwierz mi, że są kobiety, które mają światu do zaoferowania coś więcej niż własną macicę. Coś Ci się rzuciło na mózg, ale to tylko drobna sugestia ;)

Gość gość
powiedzcie komu potrzebne sa te wasze patologiczne bachory? przeciez swiat i tak juz jest przeludniony. podatnicy maja placic za wasza chec rozrodu, i k***a jeszcze czego???? przeciez je rodzicie dla siebie, z wlasnej zachcianki, a nie bo ktos wam kazal!!

Gość gość
tzw autorytety każa kobietom rodzic co rok lub 2 i miec jak najwiecej dzieci najlepiej kilkanscioro, 20 lub 30

Sugerujesz, że matki, żony które są w domu na pełny etat nie mają nic do zaoferowania? Jesteś głupia i bardzo nisko cenisz innych ludzi. Kobiety, które są matkami, żonami i mają pracę w domu na pełny etat, bo muszą być w pogotowiu cały czas są jeszcze bardziej potrzebne. Poza tym jesteś wulgarna wypisując takie głupoty. Wychowanie i dyscyplinę dziecko wynosi z domu to samo wiarę. Moja Droga, co Ty wyniosłaś z domu?

Gość gość
w pracy kobieta jest zwykle g***o zarabiającym popychadłem -chyba z e piastuje kierownicze stanowisko a w domu jest królowa -lepiej byc pania domu niz tyrac za grosze na jakiegos wyzyskiwacza

Gość gość
gdzie kobiety tam niskie zarobki i gdzie niskie zarobki tam kobiety-lepiej królowac w swym domu niz tyrać na wyzyskiwacza z a grosze

Gość gość
a ja nie jestem za tym żeby państwo płaciło pensję mamom ale jestem za tym żeby przedszkola były dostępne dla wszystkich dzieci za darmo! moim zdaniem tutaj jest największy problem. np moje 3 letnie dziecko nie dostało się do żadnego przedszkola (choć zapisałam je do 3 różnych placówek) tylko dla tego że ja nie pracuję. a nie pracuję bo mam jeszcze drugie młodsze dziecko i tu koło się zamyka bo nie pójdę do pracy żeby zarobić 1200 zł skoro opiekunce muszę zapłacić min 1500 i jeszcze przedszkole kolejne 200 zł to jest jakieś porąbane. Przedszkola powinny być dostępne dla wszystkich a nie tylko dla pracujących rodziców!!!

Gość gość
do Kotka Sugerujesz, że matki, żony które są pracują na pełny etat nie mają nic do zaoferowania? Jesteś głupia i bardzo nisko cenisz innych ludzi. Kobiety, które są matkami, żonami i mają pracę w domu na pełny etat i pracę w firmie na pełny etat, bo muszą być w pogotowiu cały czas i w firmir i w domu są jeszcze bardziej potrzebne. Poza tym jesteś wulgarna wypisując takie głupoty. Wychowanie i dyscyplinę dziecko wynosi z domu to samo wiarę. Moja Droga, co Ty wyniosłaś z domu?

Gość gość
tez racja z e ze zlobkami i przedszkolami jest kiepsko-ale na euro i sport ida miliardy

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Kotka 33 Sugerujesz, że matki, żony które są w domu na pełny etat nie mają nic do zaoferowania? Jesteś głupia i bardzo nisko cenisz innych ludzi. Kobiety, które są matkami, żonami i mają pracę w domu na pełny etat, bo muszą być w pogotowiu cały czas są jeszcze bardziej potrzebne. Poza tym jesteś wulgarna wypisując takie głupoty. Wychowanie i dyscyplinę dziecko wynosi z domu to samo wiarę. Moja Droga, co Ty wyniosłaś z domu? x Są miliony kobiet, które potrafią łączyć pracę zawodową z macierzyństwem. Są też takie, które nie łączą, ale nie żądają z tego tytułu by inni je finansowali. Bo coś co nazywasz "pensją od państwa" byłoby płacone z pieniędzy wypracowanych przez każdego z nas (upraszczając z podatków). I ja, która łączę pracę z macierzyństwem mam płacić pensję komuś, komu to nie wychodzi? (z jakichkolwiek powodów)? Chyba żartujesz... Jeśli nie stać Cię na utrzymanie dziecka z pensji męża, albo sama nie potrafisz połączyć macierzyństwa z pracą to nie bierz się za rodzenie dzieci. x Ps. Gdybyś czas poświęcony na tworzenie głupawych tematów na kafeterii poświęciła na pracę może nie musiałabyś żebrać o pensję od państwa (czyli żądać, abym utrzymywała Ciebie ja). A jeśli już macierzyństwo to taka absorbująca praca to zajmij się tą pracą czyli swoim dzieckiem. x Albo tworzone przez Ciebie tematy to prowokacje, albo jesteś wyjątkowo tępa. Należy współczuć dziecku.

Gość gość
n a euro poszlo 81 miliardow-a ilez placowek mozna by za to zbudowac ale sprawy kobiet i dzieci zawsze są na szarym końcu

Gość gość
gość gdzie kobiety tam niskie zarobki i gdzie niskie zarobki tam kobiety-lepiej królowac w swym domu niz tyrać na wyzyskiwacza z a grosze x Ależ nikt Wam nie każe pracować... tylko Wasze żądania, aby płacić Wam za siedzenie w domu i robienie tego co wiele kobiet robi jednocześnie pracując zawodowo jest żałosne...

Gość gość
praca mamy w domu - jest praca w sensie włozonego czasu i wysiłku. Ale w sensie ekonomicznym... nie ma z tej pracy produktu - który mozna sprzedac, opodatkowac itp. W dodatku taka mama nie zatrudnia opiekunki, nie opłaca żłobka, nie wydaje pieniedzy na dojazdy, pracodawca nie płaci za nią zusu - to sie nikomu poza dzieckiem nie opłaca... a jak sie nie opłaca to nikt na to pieniedzy nie wyłoży. Chyba ze państwo stac na tak silna polityke prorodzinna i wtedy zamiast latac bierzace dziury w budżecie - mysli przyszłościowo o matkach jako maszynach do rodzenia przyszlych obywateli - pracujacyhc, kupujacych, ubezpieczonych.

Gość gość
aha i w decyzji czy rodzic dziecko czy nie wy sie kierujecie tym, ze glowy panstwa mowia zebyscie rodzily? i to jest to czym sie kierujecie? no nie roz******lajaaajcie mniee :D :D

Gość gość
jakby tak było to mało kobiet wracałoby do pracy. Czyli większość zostawałaby, by w domu, bo tak wygodniej, bezstresowo i przyjemniej. Opiekowałam się swoim maluchem do 2 roku jego życia, później wróciłam do pracy. I uważam ten czas za najbardziej relaksujący i bezstresowy, choć mój synek jest typem urwisa. Ale wszystko robisz bez pośpiechu, w swoim czasie, jak dziecko się czymś zajmuje to masz czas dla siebie, a czas spędzony na zabawie i szaleństwach z synem to sama przyjemność. Mąż jest od tego, by przez czas gdy żona zajmuje się ich wspólnym dzieckiem zapewnił rodzinie odpowiedni byt. Dlatego lepiej byłoby się skupić na wyższych pensjach, bo praca w domu to praca ale z korzyścią tylko i wyłącznie dla siebie, bo nie każdy musi mieć dziecko przecież.

Gość gość
jak chcesz siedziec z siedmiolatkiem w domu to siedz ale za swoje pieniadze albo meza nic mi do tego. Ale wplywy z podatkow niech ida na drogi i nfz a nie na takie zachciewajki ze tak powiem. Kazdy jest kowalem swojego losu , Popieram pomoc gdy dziecko jest chore a nie pensja za ogladanie seriali. Moze sa tu mamuski ktore jakos organizuje dziecku czas ale wiekszosc ktore siedzi dluzej z dziecmi ze tak powiem drze jape na swoje fasolki bo sa niegrzeczne aby jasnie pani mogla obejrzec trudne sprawy.

Gość gość
jak chcesz siedziec z siedmiolatkiem w domu to siedz ale za swoje pieniadze albo meza nic mi do tego. Ale wplywy z podatkow niech ida na drogi i nfz a nie na takie zachciewajki ze tak powiem. Kazdy jest kowalem swojego losu , Popieram pomoc gdy dziecko jest chore a nie pensja za ogladanie seriali. Moze sa tu mamuski ktore jakos organizuje dziecku czas ale wiekszosc ktore siedzi dluzej z dziecmi ze tak powiem drze jape na swoje fasolki bo sa niegrzeczne aby jasnie pani mogla obejrzec trudne sprawy.

Gość gość
Bo przedszkole to trzeba umieć sobie załatwić. Ja latałam sobie po sklepach, ze znajomymi się spotykałam, w domu oglądałam seriale, spałam, ćwiczyłam, bezkarnie sobie z rana browara piłam lub drina, dzieciak w przedszkolu, mężu w robocie, zarabiał na moje zachcianki, a miałam wszystko gdzieś. Jeszcze mi mama obiady robiła, a na weekendy dziecko zabierała, abym sobie odpoczęła, hehe.

Gość gość
kotka, ty prawy człowieku i fanatyczny katoliku, opowiedz tu lepiej jak bezbronne zwierzątka topiłaś, co ? Tak chcesz wychowywać w wierze ? Ty nawet nie znasz historii KK a ślepo wierzysz we wszystko co klecha z ambony sprzedaje. Taka prawa i wierząca a nic nie wie o swojej religii. Wiesz kiedy powstał czyściec przykładowo ? Nic nie wiesz na temat KK A taką z siebie wielka panią katoliczke robisz, żono męża na stanowisku który pracuje jako zapowiadacz pociągów na pkp. P.s. 3portale mają już foto twojej wierniackiej sukienki haha

Gość gość
Kotka, dziś też bedziesz zgłaszać moje wpisy ? Jak ostatnio ? Brakuje argumentów fanatyczny tchórzu ! :D

Gość gość
i cisza . .

Gość gość
Cisz, bo domowe tłumoki niewiele maja do powiedzenia. Pewnie 'panmonsz' powrócił i trzeba mu michę naszykować. Do tego lecą teraz ''seriale wszech czasów'' na tvp2, nie marnują czasu na kafe.

Gość gość
Ja również uważam, że powinno finansować. Szkoda, ze tak nie warczycie jak za wasze niby ciężko zarobione pieniążki tuskowa i młody tusk chałupy sobie pokupowali... gdzie wtedy byliście jak połowa tych darmozjadów na święta daje sobie po kilkadziesiąt tysięcy premii. Jak połowa tego tałatajstwa jeździ na wczasy, służbowymi autami, maja opłacone kluby, restauracje, rachunki za paliwo i tel. Gdzie jesteście wtedy i czemu nie krzyczycie!!!mordy macie pozamykane. A matka, która siedzi w domu i wychowuje dziecko, który kiedyś w przyszłości będzie zapierdzielał na wasze emerytury i im żałujecie. Uważam. że do 3 czy 4 roku życia powinna być pomoc państwa lub darmowe przedszkola i żłobki. I każda kobieta by pracowała. A jeżeli ktoś zarabia 5 tysięcy to może obcej babie płacić za opiekę. A jak ja zarabiałam 1200 zł to nie będę obcej rury wynajmowała za tysiąc zloty bo to głupota. Warczyc potraficie tylko szkoda, że nie w tej sprawie co trzeba.